|
|
phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo
|
|
[POMOC] Styl SpacePilot3K |
Autor |
Wiadomość |
SPIDERR
|
Wysłany: 30-06-2006, 11:39 [POMOC] Styl SpacePilot3K
|
|
|
Witam, przerabiam styl SpacePilot3K z phpBB na wersje by przemo mam juz wszystko zrobione ale mam kilka problemów, mam nadzieje ze pomozecie mi je rozwiazac mianowicie:
- zamiast tła strukturalnego shoutboxa jest jakiś szary kolor
wygląda to tak:
a tło powinno być takie:
nie moge tego zmienic tzn. nie wiem gdzie to zmienic, wydawalo mi sie ze w SpacePilot3K.css ale tam chyba tego niema...;/
- nie moge zmienic tego zeby zamiast textu napisz nowy temat albo odpowiedz pojawil sie button z tego stylu
- nie wiem gdzie zmienic wymiary obrazka whosonline.gif bo mi go znieksztalca i mysle ze to wina podanych zlych wymiarow
- nie wiem co zrobic zeby pojawila sie opcja edytuj posta bo jej niema O_o tak samo jak buttona ip cytuj selektywnie, butona pomogl, itd. jest tylko buton gg.
- i nie moge w zaden sposob dodac w tej tabelce kto jest na forum tych opisow rang ze admin na czerwono junior admin pomaranczowy i moderator zielony itp. - wogole tego niema.
mam nadzieje ze pomozecie mi sie z tym uporac oczywiscie jak uda mi sie w 100% przerobic ten styl to go udostepnie do sciagniecia:] Pozdrawiam SPIDERR |
Ostatnio zmieniony przez warna 30-06-2006, 14:12, w całości zmieniany 4 razy |
|
|
|
![](templates/subSilver/images/spacer.gif) |
Gadatliwa Kasia
|
|
|
|
ORI
![zasłużony](templates/subSilver/images/ranks/zasluzeni.gif)
![](images/avatars/1509139597444680ce165b4.jpg)
|
Wysłany: 30-06-2006, 12:04
|
|
|
Tytuł tematu jest niezgodny z zasadami. Popraw tytuł, aby uniknąć zamknięcia wątku. |
|
|
|
warna
![](images/avatars/155155355147b2b400e1b04.jpg)
|
Wysłany: 30-06-2006, 14:17
|
|
|
SPIDERR napisał/a: | - zamiast tła strukturalnego shoutboxa jest jakiś szary kolor |
Zajrzyj do css. Klasa .table0 albo td.row1, td.row2 (nie pamiętam dokładnie )
SPIDERR napisał/a: | - nie moge zmienic tego zeby zamiast textu napisz nowy temat albo odpowiedz pojawil sie button z tego stylu |
Gdzie dokładnie?
SPIDERR napisał/a: | nie wiem gdzie zmienic wymiary obrazka whosonline.gif bo mi go znieksztalca i mysle ze to wina podanych zlych wymiarow |
index_body.tpl na dole w sekcji dot. tabeli Kto jest online. To jest jedyny plik, który nie ma wymiarów w .cfg
SPIDERR napisał/a: | - nie wiem co zrobic zeby pojawila sie opcja edytuj posta bo jej niema O_o tak samo jak buttona ip cytuj selektywnie, butona pomogl, itd. jest tylko buton gg. |
Możliwości:
1) Nie masz plików buttonów
2) Wyłączyłeś w PA, żeby zamiast obrazków był tekst
SPIDERR napisał/a: | - i nie moge w zaden sposob dodac w tej tabelce kto jest na forum tych opisow rang ze admin na czerwono junior admin pomaranczowy i moderator zielony itp. - wogole tego niema. |
Jest.
Kod: | <a href="{disable_viewonline.staff_explain.U_GROUP_URL}" class="gensmall" style="color: #{disable_viewonline.staff_explain.GROUP_COLOR}{disable_viewonline.staff_explain.GROUP_STYLE}">{disable_viewonline.staff_explain.GROUP_PREFIX}{disable_viewonline.staff_explain.GROUP_NAME}</a> |
Kolory ustalasz w theme_info.cfg - dojdziesz po nazwach. Po zmianach wymagany reinstall stylu albo zmiana ręcznie wartości w bazie. |
|
|
|
SPIDERR
|
Wysłany: 30-06-2006, 14:58
|
|
|
warna napisał/a: |
Zajrzyj do css. Klasa .table0 albo td.row1, td.row2 (nie pamiętam dokładnie ) |
No tak ale co tam zrobic? ;/
Jak wchodze w jakieś subforum to nie ma buttona napisz temat a jak wchodze w jakis temat to nie ma buttona odpowiedz to sa tylko textowe linki. A pliki buttonow sa wgrane na serwer. Tak mam tylko przy tym stylu bo np. przy Clean FX juz jest wszystko normalnie.
Jeśli chodzi o ten obrazek whoisonline to sie udalo thx
Cytat: | Możliwości:
1) Nie masz plików buttonów
2) Wyłączyłeś w PA, żeby zamiast obrazków był tekst |
Pliki butonow mam. Gdzie to sprawdzic w panelu administracyjnym? Bo to chyba raczej nie to;/ Bo na Clean FX dziala.
Cytat: | Jest.
Kod: | <a href="{disable_viewonline.staff_explain.U_GROUP_URL}" class="gensmall" style="color: #{disable_viewonline.staff_explain.GROUP_COLOR}{disable_viewonline.staff_explain.GROUP_STYLE}">{disable_viewonline.staff_explain.GROUP_PREFIX}{disable_viewonline.staff_explain.GROUP_NAME}</a> |
Kolory ustalasz w theme_info.cfg - dojdziesz po nazwach. Po zmianach wymagany reinstall stylu albo zmiana ręcznie wartości w bazie. |
Mi chodziło o to że tego tam na dole niema wogole w tym panelu. Co tu zmienic?
Sory ze takie pytania, bo dla was to pewnie to jest proste ale ja nie jestem takim specem w tej dziedzinie |
|
|
|
warna
![](images/avatars/155155355147b2b400e1b04.jpg)
|
Wysłany: 30-06-2006, 16:54
|
|
|
SPIDERR napisał/a: | No tak ale co tam zrobic? ;/ |
Zmienić kolor?
Co do reszty to może podaj adres, bo lepiej jak się to ma przed oczyma. |
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Kopiowanie wszelkich treści zawartych na forum, modyfikacji oraz instrukcji bez zgody administracji i autorów tematów/postów zabronione!