phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

FAQFAQ - PIERWSZA POMOC!!  regulaminREGULAMIN  SzukajSZUKAJ  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload  katalog Forów DyskusyjnychKatalog Forów   FAQ Video tutoriale

Poprzedni temat «» Następny temat
[POMOC] Styl SpacePilot3K
Autor Wiadomość
SPIDERR

Wysłany: 30-06-2006, 11:39   [POMOC] Styl SpacePilot3K

Witam, przerabiam styl SpacePilot3K z phpBB na wersje by przemo mam juz wszystko zrobione ale mam kilka problemów, mam nadzieje ze pomozecie mi je rozwiazac mianowicie:

- zamiast tła strukturalnego shoutboxa jest jakiś szary kolor
wygląda to tak:

a tło powinno być takie:

nie moge tego zmienic tzn. nie wiem gdzie to zmienic, wydawalo mi sie ze w SpacePilot3K.css ale tam chyba tego niema...;/
- nie moge zmienic tego zeby zamiast textu napisz nowy temat albo odpowiedz pojawil sie button z tego stylu
- nie wiem gdzie zmienic wymiary obrazka whosonline.gif bo mi go znieksztalca i mysle ze to wina podanych zlych wymiarow
- nie wiem co zrobic zeby pojawila sie opcja edytuj posta bo jej niema O_o :P tak samo jak buttona ip cytuj selektywnie, butona pomogl, itd. jest tylko buton gg.
- i nie moge w zaden sposob dodac w tej tabelce kto jest na forum tych opisow rang ze admin na czerwono junior admin pomaranczowy i moderator zielony itp. - wogole tego niema.

mam nadzieje ze pomozecie mi sie z tym uporac oczywiscie jak uda mi sie w 100% przerobic ten styl to go udostepnie do sciagniecia:] Pozdrawiam SPIDERR :D
Ostatnio zmieniony przez warna 30-06-2006, 14:12, w całości zmieniany 4 razy  

Gadatliwa Kasia 

ORI

Wysłany: 30-06-2006, 12:04   

Tytuł tematu jest niezgodny z zasadami.
Popraw tytuł, aby uniknąć zamknięcia wątku.

warna

Wysłany: 30-06-2006, 14:17   

SPIDERR napisał/a:
- zamiast tła strukturalnego shoutboxa jest jakiś szary kolor

Zajrzyj do css. Klasa .table0 albo td.row1, td.row2 (nie pamiętam dokładnie :P )

SPIDERR napisał/a:
- nie moge zmienic tego zeby zamiast textu napisz nowy temat albo odpowiedz pojawil sie button z tego stylu

Gdzie dokładnie?

SPIDERR napisał/a:
nie wiem gdzie zmienic wymiary obrazka whosonline.gif bo mi go znieksztalca i mysle ze to wina podanych zlych wymiarow

index_body.tpl na dole w sekcji dot. tabeli Kto jest online. To jest jedyny plik, który nie ma wymiarów w .cfg ;)

SPIDERR napisał/a:
- nie wiem co zrobic zeby pojawila sie opcja edytuj posta bo jej niema O_o :P tak samo jak buttona ip cytuj selektywnie, butona pomogl, itd. jest tylko buton gg.

Możliwości:
1) Nie masz plików buttonów
2) Wyłączyłeś w PA, żeby zamiast obrazków był tekst

SPIDERR napisał/a:
- i nie moge w zaden sposob dodac w tej tabelce kto jest na forum tych opisow rang ze admin na czerwono junior admin pomaranczowy i moderator zielony itp. - wogole tego niema.

Jest.
Kod:
<a href="{disable_viewonline.staff_explain.U_GROUP_URL}" class="gensmall" style="color: #{disable_viewonline.staff_explain.GROUP_COLOR}{disable_viewonline.staff_explain.GROUP_STYLE}">{disable_viewonline.staff_explain.GROUP_PREFIX}{disable_viewonline.staff_explain.GROUP_NAME}</a>

Kolory ustalasz w theme_info.cfg - dojdziesz po nazwach. Po zmianach wymagany reinstall stylu albo zmiana ręcznie wartości w bazie.

SPIDERR

Wysłany: 30-06-2006, 14:58   

warna napisał/a:

Zajrzyj do css. Klasa .table0 albo td.row1, td.row2 (nie pamiętam dokładnie :P )

No tak ale co tam zrobic? ;/

Cytat:
Gdzie dokładnie?

Jak wchodze w jakieś subforum to nie ma buttona napisz temat a jak wchodze w jakis temat to nie ma buttona odpowiedz to sa tylko textowe linki. A pliki buttonow sa wgrane na serwer. Tak mam tylko przy tym stylu bo np. przy Clean FX juz jest wszystko normalnie.

Jeśli chodzi o ten obrazek whoisonline to sie udalo thx ;]

Cytat:
Możliwości:
1) Nie masz plików buttonów
2) Wyłączyłeś w PA, żeby zamiast obrazków był tekst

Pliki butonow mam. Gdzie to sprawdzic w panelu administracyjnym? Bo to chyba raczej nie to;/ Bo na Clean FX dziala.

Cytat:
Jest.
Kod:
<a href="{disable_viewonline.staff_explain.U_GROUP_URL}" class="gensmall" style="color: #{disable_viewonline.staff_explain.GROUP_COLOR}{disable_viewonline.staff_explain.GROUP_STYLE}">{disable_viewonline.staff_explain.GROUP_PREFIX}{disable_viewonline.staff_explain.GROUP_NAME}</a>

Kolory ustalasz w theme_info.cfg - dojdziesz po nazwach. Po zmianach wymagany reinstall stylu albo zmiana ręcznie wartości w bazie.

Mi chodziło o to że tego tam na dole niema wogole w tym panelu. Co tu zmienic?
Sory ze takie pytania, bo dla was to pewnie to jest proste ale ja nie jestem takim specem w tej dziedzinie :P

warna

Wysłany: 30-06-2006, 16:54   

SPIDERR napisał/a:
No tak ale co tam zrobic? ;/

Zmienić kolor?

Co do reszty to może podaj adres, bo lepiej jak się to ma przed oczyma.

Odpowiedz do tematu