|
|
phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo
|
|
[opinie] fc.pl |
Autor |
Wiadomość |
redarmy
|
Wysłany: 05-07-2005, 23:22 [opinie] fc.pl
|
|
|
Cześć
Co sądzicie o http://www.fc.pl/ ?
Kumpel ma tam konto i chwali ten hosting. |
|
|
|
 |
Gadatliwa Kasia
|
|
|
|
KlonAdam
|
Wysłany: 05-07-2005, 23:39
|
|
|
słabo 30-40ms
i dostyć drogo
20-30 przy moim łaczu to strasznie słabo
nie skorzystał bym |
_________________ Gość |
|
|
|
 |
patrick
|
Wysłany: 06-07-2005, 00:02
|
|
|
KlonAdam napisał/a: | słabo 30-40ms |
Czujesz co mowisz ?
To jest bardzo szybki czas dostepu.
KlonAdam napisał/a: | nie skorzystał bym |
masz forum na serwerze z identycznym pingiem i w identycznej serverowni. Czyli niewiesz o czym mowisz. |
|
|
|
 |
KlonAdam
|
Wysłany: 06-07-2005, 21:49
|
|
|
patrick napisał/a: | Czujesz co mowisz ? | :D cuje ja korzystam z 20-25ms |
_________________ Gość |
|
|
|
 |
HAPOL

|
|
|
|
 |
super_fuzz

|
Wysłany: 03-04-2006, 13:51
|
|
|
Co sądzicie o kontach reseller? To jakaś pewna firma, czy nie za bardzo? Ich forum nie działa, co nie nastraja mnie optymistycznie. Ale parametry kont i ceny są znów zachęcające (cały czas reseller)... |
|
|
|
 |
Crash_3d

|
Wysłany: 25-10-2006, 15:23
|
|
|
Ja kupilem tam konto tylko dla obslugi cURL. Wczoraj zrobilem przelew i czekam... mam nadzieje, ze nie pracuja tam do 15 ... Uzylem helpdysk'u do kontaktu i tez czekam na odpowiedź...
EDIT
Nie odbieraja telefonow...:/ |
_________________ Project One Jakub Cyran |
|
|
|
 |
patrick
|
Wysłany: 25-10-2006, 20:27
|
|
|
bueheh to ten hosting co jeszcze ostatnio mial odpalonego apache (serwer www) na koncie roota Ogolnie taka total amatorka |
|
|
|
 |
Crash_3d

|
Wysłany: 25-10-2006, 21:27
|
|
|
Nie odbieraja telefonow ...:/ Znaczy jednego bo drugi nr jest nieprawidlowy (nie ma takiego nr). ...
Jak myslicie wyrzucielm 4 zlote w bloto?
Czy znacie jakis tani serwer do testow z obsluga cURL? (prosze kierować odpowiedzi na moje pytanie na PW/MAIL/GG jezeli zabrania udzielenia ich na forum regulamin).
EDIT
O godzinie 1:03 aktywowano mi konto, ale niestety sktypt wymagajacy obslugi cURL nie dziala i postanowilem p oraz kolejny zadzwonic - a moze teraz odbiora
Godzinia 1:24 dzwinie...
Kilkanascie sekund pozniej...
Odbiera telefon gostek w moim wieku... srednia no moze gora studia... sam sie nie zna, ale mowi, ze przekaze adminowi...
Widac, ze lubi chlopak nocne zycie bo w dzin nie odbieral a po pierwsze w nocy odebral ... |
_________________ Project One Jakub Cyran |
|
|
|
 |
kriskier
|
Wysłany: 05-11-2006, 23:38 Fragment korespondencji z administracją fc.pl
|
|
|
------------------------------------------------
Cytat: | Moje dane (Niedziela, 29 Paź 2006 14:26)
Dzień dobry
Ponieważ pomału zbliża się termin kolejnej płatności, chciałbym zadać pytanie odnośnie uptime'u serwera.
Niestety stwierdzam, że niezbyt odpowiadają mi częste (choć zwykle nie długie) przerwy w dostępie do serwera. Moje pytanie brzmi - z czego te przerwy wynikają i czy w najbliższej przyszłości coś się w tej kwestii zmieni?
Sądzę, że w tej cenie będę mógł znaleźć stabilniejszy serwer...
Na wszelki wypadek zamieszczam link:
http://www.siteuptime.com...1&&UserId=20071
@ Mikołaj Puta (Niedziela, 29 Paź 2006 16:15)
W tym miesiącu około 15stego była awaria (zablokowanie serwera z powodu strony podszywającej się pod stronę banku) i w związku z tym serwer nie chodził wczesnym ranem przez kilka godzin. Stąd ta różnica w rankingu. Jestem pewny, że w następnum miesiącu będzie lepiej.
Moje dane (Niedziela, 29 Paź 2006 18:33)
Przepraszam, że wysyłam ponownie to samo zapytanie, ale mam wrażenie, że była awaria serwera baz danych, więc mogło nie dojść (nie dostałem kopii zapytania na e-mail).
-------------------------------------------------------------------
Rzecz w tym, że to nie jedyna przerwa w tym miesiącu. Jest bardzo wiele krótszych przerw, które nie zawsze są wykazywane przez mój monitoring (ze względu na 30 minutowe odstępy w pomiarach). Nawet przed chwilą nie mogłem się dostać, przez kilka minut, na swoją stronę, jak i na Państwa...
Ponadto, wydaje mi się, że standardem powinno być informowanie klientów o większych awariach (jak i ich przyczynach). W wielu miejscach bywa to standardem.
Z drugiej strony (żeby nie było, że tylko krytykuję), muszę przyznać, że odpowiada mi konfiguracja serwera. Więc nie chciałbym być zmuszony do rezygnacji z Państwa usług.
Pozdrawiam
PS. 1
I czy mogę zapytać, co dzisiaj się dzieje? Bo akurat chciałem popracować nad stronką, a tu co chwilę nie ma do niej dostępu...
PS. 2
Rozumiem, że jeśli uptime spadnie poniżej 98% (a na to się zanosi) to będzie 30% zniżki?
@ Mikołaj Puta (Poniedziałek, 30 Paź 2006 11:20)
1. Był w weekend problem z jednym kontem, a dokładnie z błędym skryptem który generował ogromne obciążenie, które zostało już zablokowane.
2. Tak, zarówno jeżeli teraz Pan opłaci abonament na miesiąc czy na rok to otrzyma Pan od tej kwoty zniżkę. |
Wyróbcie sobie zdanie sami. Ja uważam, że nie otrzymałem odpowiedzi na swoje pytanie i rezygnuję z ich usług. Dodam, że krótkie, acz częste przerwy występują nadal. Poza tym uważam, że zgodnie z ich regulaminem powinienem otrzymać zwrot pieniędzy niezależnie od tego czy opłacę kolejny okres abonamentowy. Oni jednak mają inne zdanie... |
|
|
|
 |
Gadatliwa Kasia
|
|
|
|
literateq
|
Wysłany: 31-05-2008, 09:21
|
|
|
zdecydowalem sie na kupno serwerka w FC.pl i jestem bardzo zadowolony. Serwer jest szybki i obsluga dobra. |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Kopiowanie wszelkich treści zawartych na forum, modyfikacji oraz instrukcji bez zgody administracji i autorów tematów/postów zabronione!