phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

FAQFAQ - PIERWSZA POMOC!!  regulaminREGULAMIN  SzukajSZUKAJ  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload  katalog Forów DyskusyjnychKatalog Forów   FAQ Video tutoriale

Poprzedni temat «» Następny temat
[opinie] fc.pl
Autor Wiadomość
redarmy

Wysłany: 05-07-2005, 23:22   [opinie] fc.pl

Cześć

Co sądzicie o http://www.fc.pl/ ?
Kumpel ma tam konto i chwali ten hosting.

Gadatliwa Kasia 

KlonAdam

Wysłany: 05-07-2005, 23:39   

słabo 30-40ms :D
i dostyć drogo :)
20-30 :D przy moim łaczu to strasznie słabo :)

nie skorzystał bym :)

patrick

Wysłany: 06-07-2005, 00:02   

KlonAdam napisał/a:
słabo 30-40ms

:shock:
Czujesz co mowisz ?
To jest bardzo szybki czas dostepu.
KlonAdam napisał/a:
nie skorzystał bym

masz forum na serwerze z identycznym pingiem i w identycznej serverowni. Czyli niewiesz o czym mowisz.

KlonAdam

Wysłany: 06-07-2005, 21:49   

patrick napisał/a:
Czujesz co mowisz ?
:D cuje ja korzystam z 20-25ms :D :P :D

HAPOL

Wysłany: 06-02-2006, 16:33   

ma ktos jakies doswiadczenie z fc.pl ?

super_fuzz

Wysłany: 03-04-2006, 13:51   

Co sądzicie o kontach reseller? To jakaś pewna firma, czy nie za bardzo? Ich forum nie działa, co nie nastraja mnie optymistycznie. Ale parametry kont i ceny są znów zachęcające (cały czas reseller)...

Crash_3d

Wysłany: 25-10-2006, 15:23   

Ja kupilem tam konto tylko dla obslugi cURL. Wczoraj zrobilem przelew i czekam... mam nadzieje, ze nie pracuja tam do 15 :P ... Uzylem helpdysk'u do kontaktu i tez czekam na odpowiedź...

EDIT

Nie odbieraja telefonow...:/

patrick

Wysłany: 25-10-2006, 20:27   

bueheh to ten hosting co jeszcze ostatnio mial odpalonego apache (serwer www) na koncie roota ;) Ogolnie taka total amatorka ;)

Crash_3d

Wysłany: 25-10-2006, 21:27   

Nie odbieraja telefonow ...:/ Znaczy jednego bo drugi nr jest nieprawidlowy (nie ma takiego nr). ...

Jak myslicie wyrzucielm 4 zlote w bloto? :>

Czy znacie jakis tani serwer do testow z obsluga cURL? (prosze kierować odpowiedzi na moje pytanie na PW/MAIL/GG jezeli zabrania udzielenia ich na forum regulamin).

EDIT :)

O godzinie 1:03 aktywowano mi konto, ale niestety sktypt wymagajacy obslugi cURL nie dziala i postanowilem p oraz kolejny zadzwonic - a moze teraz odbiora :)

Godzinia 1:24 dzwinie...
Kilkanascie sekund pozniej...
Odbiera telefon gostek w moim wieku... srednia no moze gora studia... sam sie nie zna, ale mowi, ze przekaze adminowi...

Widac, ze lubi chlopak nocne zycie bo w dzin nie odbieral a po pierwsze w nocy odebral ;) ...

kriskier

Wysłany: 05-11-2006, 23:38   Fragment korespondencji z administracją fc.pl

------------------------------------------------
Cytat:
Moje dane (Niedziela, 29 Paź 2006 14:26)
Dzień dobry

Ponieważ pomału zbliża się termin kolejnej płatności, chciałbym zadać pytanie odnośnie uptime'u serwera.
Niestety stwierdzam, że niezbyt odpowiadają mi częste (choć zwykle nie długie) przerwy w dostępie do serwera. Moje pytanie brzmi - z czego te przerwy wynikają i czy w najbliższej przyszłości coś się w tej kwestii zmieni?
Sądzę, że w tej cenie będę mógł znaleźć stabilniejszy serwer...

Na wszelki wypadek zamieszczam link:
http://www.siteuptime.com...1&&UserId=20071

@ Mikołaj Puta (Niedziela, 29 Paź 2006 16:15)
W tym miesiącu około 15stego była awaria (zablokowanie serwera z powodu strony podszywającej się pod stronę banku) i w związku z tym serwer nie chodził wczesnym ranem przez kilka godzin. Stąd ta różnica w rankingu. Jestem pewny, że w następnum miesiącu będzie lepiej.

Moje dane (Niedziela, 29 Paź 2006 18:33)
Przepraszam, że wysyłam ponownie to samo zapytanie, ale mam wrażenie, że była awaria serwera baz danych, więc mogło nie dojść (nie dostałem kopii zapytania na e-mail).
-------------------------------------------------------------------

Rzecz w tym, że to nie jedyna przerwa w tym miesiącu. Jest bardzo wiele krótszych przerw, które nie zawsze są wykazywane przez mój monitoring (ze względu na 30 minutowe odstępy w pomiarach). Nawet przed chwilą nie mogłem się dostać, przez kilka minut, na swoją stronę, jak i na Państwa...
Ponadto, wydaje mi się, że standardem powinno być informowanie klientów o większych awariach (jak i ich przyczynach). W wielu miejscach bywa to standardem.

Z drugiej strony (żeby nie było, że tylko krytykuję), muszę przyznać, że odpowiada mi konfiguracja serwera. Więc nie chciałbym być zmuszony do rezygnacji z Państwa usług.

Pozdrawiam

PS. 1
I czy mogę zapytać, co dzisiaj się dzieje? Bo akurat chciałem popracować nad stronką, a tu co chwilę nie ma do niej dostępu...

PS. 2
Rozumiem, że jeśli uptime spadnie poniżej 98% (a na to się zanosi) to będzie 30% zniżki?

@ Mikołaj Puta (Poniedziałek, 30 Paź 2006 11:20)
1. Był w weekend problem z jednym kontem, a dokładnie z błędym skryptem który generował ogromne obciążenie, które zostało już zablokowane.

2. Tak, zarówno jeżeli teraz Pan opłaci abonament na miesiąc czy na rok to otrzyma Pan od tej kwoty zniżkę.

Wyróbcie sobie zdanie sami. Ja uważam, że nie otrzymałem odpowiedzi na swoje pytanie i rezygnuję z ich usług. Dodam, że krótkie, acz częste przerwy występują nadal. Poza tym uważam, że zgodnie z ich regulaminem powinienem otrzymać zwrot pieniędzy niezależnie od tego czy opłacę kolejny okres abonamentowy. Oni jednak mają inne zdanie...

Gadatliwa Kasia 

literateq

Wysłany: 31-05-2008, 09:21   

zdecydowalem sie na kupno serwerka w FC.pl i jestem bardzo zadowolony. Serwer jest szybki i obsluga dobra.

Odpowiedz do tematu