|
|
phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo
|
|
[OffTopic] Jak odczytasz, odpisz |
Autor |
Wiadomość |
bulion

|
Wysłany: 24-07-2022, 19:31 [OffTopic] Jak odczytasz, odpisz
|
|
|
Jak żyjecie dziadki? Kope lat a forum jak stało, tak soi |
_________________ Ex-mod |
|
|
|
 |
Gadatliwa Kasia
|
|
|
|
Woytec

|
Wysłany: 26-07-2022, 13:55
|
|
|
Witamy ponownie! |
|
|
|
 |
Lukdirt
|
Wysłany: 27-07-2022, 10:14
|
|
|
Witam
Wbrew pozorom jeszcze wiele forów dyskusyjnych jest aktywnych (chociaż niekoniecznie na modyfikacji Przema) |
|
|
|
 |
pBartnik
|
Wysłany: 30-08-2022, 12:59
|
|
|
Witam! |
|
|
|
 |
luk19952
|
Wysłany: 04-09-2022, 19:15
|
|
|
Cześć. |
|
|
|
 |
pBartnik
|
Wysłany: 15-10-2022, 18:30
|
|
|
Odświeżam, któs jeszcze wchodzi? |
|
|
|
 |
Oneitatsu

|
Wysłany: 20-10-2022, 17:15
|
|
|
Mówili że skrypt nie ma przyszłości, że przestanie działać, że antyk, że kod niespełniający standardów - a tu proszę. Forum działa, dalej nie spełnia standardów, ale mimo to wczytuje mi się - na gównianym internecie od orange - szybciej od wiodących serwisów społecznościowych. Znacznie szybciej. Fora jeszcze istnieją tu i ówdzie, lecz niestety zbyt często bywają nieczytelne. Są tak uproszczone z wyglądu, że nie wiadomo gdzie czego szukać. Głupia moda i naśladowanie innych były jedynym powodem, przez który fora straciły popularność. |
|
|
|
 |
BRC
|
Wysłany: 30-10-2022, 18:57
|
|
|
Oneitatsu, prawda ;D PS odpaliłem PHPBB2 na php 8.0 ;D |
|
|
|
 |
Lukdirt
|
Wysłany: 02-11-2022, 10:15
|
|
|
Oneitatsu napisał/a: | Są tak uproszczone z wyglądu, że nie wiadomo gdzie czego szukać. |
Na komputerach fora PhpBB to jeszcze jako tako wyglądają, ale na urządzeniach mobilnych - już niezbyt
Oneitatsu napisał/a: | Głupia moda i naśladowanie innych były jedynym powodem, przez który fora straciły popularność. |
Racja. Poza tym można odnieść wrażenie, że na forach mniej było trolli oraz botów. Może dlatego, że nad każdym forum czuwał administrator, a nad takim Facebookiem czy Twitterem raczej nikt nie czuwa. Tylko algorytm.
Mam też nadzieję, że przez tą głupią modę YouTube nie straci popularności na rzecz rakowego TikToka... |
|
|
|
 |
BPL
|
|
|
|
 |
Przemo

|
Wysłany: 05-12-2022, 12:59
|
|
|
Żyjemy, żyjemy. Ledwo ale żyjemy
A co do forów w internecie to niestety to jest prawda. Nasz skrypt forum wymiata wszystkie inne z jednym tylko wyjątkiem - brak responsywności. Ale pewnie gdyby nie to, że fora zostały wyparte przez facebooka, blogi i inne systemy społecznościowe i projekt nie został wstrzymany to responsywność by się pojawiła.
Jak czasem mam przyjemność porozmawiać gdzieś, gdzie jest jakiś normalny skrypt forum to dyskusja tam to sama przyjemność. W przeciwieństwie do wszelkich innych wynalazków.
Przez to jakakolwiek merytoryczna dyskusja w sieci całkiem zanika i zostaje sam hejt i gadanie bzdur. Bo jak nie bardzo nawet wiadomo kto do kogo i o czym pisze no to ciężko o jakąś merytorykę
Liczą się emocje, zasięgi a nie merytoryka i wartościowe informacje.
Ciekawe jest też to, że na przykład wiele stron internetowych ma cyklicznie problemy z kompatybilnością z najnowszymi przeglądarkami. Raz przestaje działać to raz tamto (wiem to z autopsji bo cały czas pracuję nad skyshopem).
A ten skrypt jak się wyświetlał 10 lat temu tak się do tej pory wyświetla bez żadnych poprawek |
|
|
|
 |
Tommekk80

|
Wysłany: 13-12-2022, 00:27
|
|
|
Aż się łezka w oku kręci, że fora do lamusa odchodzą - chociaż jak szukam czegoś i trafiam na forum, to jak Przemek pisze aż przyjemnie się gada. Pozdrawiam |
|
|
|
 |
BRC
|
Wysłany: 20-12-2022, 04:42
|
|
|
Jestem wzruszony, Panowie. |
|
|
|
 |
Papi84
|
Wysłany: 13-02-2023, 00:33
|
|
|
O cholera moje konto jeszcze nadal mnie pamieta.
Siemka ludziska.
Bylem mlodym siurem jak pierwszy raz zlapalem stycznosc z php bb Przemo. A nawet nie pytajcie jaka podniete przezylem jak postawilem pierwsze forum. Czulem sie jak Bog internetu.
Choc projekt wyglada na porzucony zajmuje specjalne miejsce w moim sercu i tak juz pozostanie.
Moze kiedys znow zbierze sie fajna ekipa i razem podziala cos.
Rozumiem ze codziennosc sprawila ze brakowalo czasu, ale znow go bedziecie miec sporo. Dzieci dorosna, zona zacznie wkurzac i wtedy udacie sie do piwnicy by poklepac w klawiature jak za starych dobrych czasow.
Swoja droga przynam sie ze nigdy nie mialem konta na FB i ciesze sie z tego ze mialem je tutaj 😉 |
|
|
|
 |
Gadatliwa Kasia
|
|
|
|
pBartnik
|
Wysłany: 17-02-2023, 14:52
|
|
|
Podczas zgłaszania posta na forum wyskakuje błąd:
Kod: | 503
Service Unavailable
The server is temporarily busy, try again later! |
|
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Kopiowanie wszelkich treści zawartych na forum, modyfikacji oraz instrukcji bez zgody administracji i autorów tematów/postów zabronione!