|
|
phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo
|
|
Publikacja wersji 1.12.8 |
Autor |
Wiadomość |
shanonWEB
|
Wysłany: 05-01-2018, 16:40
|
|
|
AnddrzejW,
templates/subSilver/subSilver.css
Znajdź:
Kod: | p, td { font-size : 11px; color : #000000; } |
zmień na:
Kod: | p, td { font-size : 11px; color : #000000; width: 100px;} |
|
|
|
|
|
Gadatliwa Kasia
|
|
|
|
AnddrzejW
|
Wysłany: 06-01-2018, 14:40
|
|
|
Niestety bez zmian |
_________________ Pozdrawiam,
Andrzej W. |
|
|
|
|
shanonWEB
|
Wysłany: 07-01-2018, 02:20
|
|
|
AnddrzejW napisał/a: | Niestety bez zmian |
Nie jest idealnie, ale dopóki nie wymyślę czegoś lepszego to, to działa. Sprawdzałem teraz na stronie u Ciebie i nie dodałeś tego.
///Poprawka:
Poprzednia propozycja nie była idealna, ale działała. Wymyśliłem coś lepszego, więc podsyłam.
Wywal poprzednią moją propozycję, czyli:
zmień na:
Kod: | p, td { font-size : 11px; color : #000000;} |
Dodaj gdzieś na początku, w środku lub na końcu:
Kod: | td .row1 table {table-layout: fixed;} |
W załączniku przerobiony css, więc wystarczy, że rozpakujesz i wrzucisz na ftp.
P.S Poprzednia propozycja też działała, ale niestety nie idealnie. Jeśli nie widziałeś zmian to powinieneś usunąć, tzw. cookies z przeglądarki oraz wyczyścić cache z ftp. Dadatkowo wciśnij F5 (PORADNIK)
subSilver.rar
|
Pobierz Plik ściągnięto 673 raz(y) 2,67 KB |
|
Ostatnio zmieniony przez shanonWEB 07-01-2018, 15:04, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
AnddrzejW
|
Wysłany: 07-01-2018, 12:27
|
|
|
Dalej nic
Oczywiście chwilę wcześniej wyczyszczony cały cache Trmplates (FTP). Dla pewności oczyściłem też ciastka FF.
Tak czy owak dzięki, że próbujesz pomóc.
[EDIT]
Załapało !
Już miałem wychodzić z FF i na koniec nacisnąłem F5 i jest OK. Oczywiście wcześniej po czyszczeniu ponownie uruchamiałem przeglądarkę a pomogło F5
Bardzo dziękuję.
W takim razie jeśli mogę miałbym jeszcze jedno pytanie (prośbę). Niektórzy użytkownicy zgłaszali mi problem (u mnie nie występuje) z koniecznością "ręcznego" logowania przy każdym wejściu na forum a do tego loguje dopiero po drugim z kolei naciśnięciu ZALOGUJ
Próbowałem wyszukać czegoś podobnego tutaj ale nie namierzyłem. Oczywiście poleciłem im wyczyścić cache przeglądarki, nie wiem czy podziałało bo na razie nikt nie potwierdził (zaprzeczył).
Z góry dziękuję za jakieś sugestie.
[EDIT2]
Chciałbym podziękować uzytkownikowi ShanonWEB za trafne diagnozy i dwukrotną skuteczną pomoc
PS. Moduł"Pomógł" wyłączony...? |
Andrzej W. |
|
|
|
|
AnddrzejW
|
Wysłany: 08-01-2018, 18:02
|
|
|
shanonWEB napisał/a: |
[...]
///Poprawka:
Poprzednia propozycja nie była idealna, ale działała. Wymyśliłem coś lepszego, więc podsyłam.
Wywal poprzednią moją propozycję, czyli:
zmień na:
Kod: | p, td { font-size : 11px; color : #000000;} |
Dodaj gdzieś na początku, w środku lub na końcu:
Kod: | td .row1 table {table-layout: fixed;} |
W załączniku przerobiony css, więc wystarczy, że rozpakujesz i wrzucisz na ftp.
P.S Poprzednia propozycja też działała, ale niestety nie idealnie. Jeśli nie widziałeś zmian to powinieneś usunąć, tzw. cookies z przeglądarki oraz wyczyścić cache z ftp. Dadatkowo wciśnij F5 (PORADNIK) |
Niestety przedwczesna radość
Dziś mi zgłoszono że coś dziwnego dzieje się ze zwężonymi emotami i czcionką /w załączeniu/. To efekt tej drugiej zmienionej poprawki (pierwszej pewnie podobnie), która jak widać jedno naprawiła ale coś innego się popsuło. Usunąłem to z SubSilver.css, wyczyściłem cache templates/forum - nie pomogło, potem jeszcze trzeba było czyścić cache przeglądarki i F5 dopiero od razu wróciło do normy. Oczywiście pierwotny błąd z tym szerokim ekranem pod FF wrócił. Możesz jakoś zaradzić...?
Ashampoo_Snap_8 stycznia 2018_17h24m17s_002_.jpg
|
|
Plik ściągnięto 45 raz(y) 49,22 KB |
Ashampoo_Snap_8 stycznia 2018_17h23m32s_001_.jpg
|
|
Plik ściągnięto 43 raz(y) 73,83 KB |
|
Andrzej W. |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Kopiowanie wszelkich treści zawartych na forum, modyfikacji oraz instrukcji bez zgody administracji i autorów tematów/postów zabronione!