[Problem] Popsuty "styl" po aktualizacji |
Autor |
Wiadomość |
mix
|
Wysłany: 27-08-2015, 16:16 [Problem] Popsuty "styl" po aktualizacji
|
|
|
Po aktualizacji forum do najnowszej wersji mam taki problem:
http://www.forum.amstaff.tox.pl/index.php
Styl SubSilver działa poprawnie więc błąd leży gdzieś w moim stylu.
Wyświetla mi obrazek z innego stylu niż powinno. Jak klikam w ścieżkę obrazka whosonline to wyświetla mi z subsilvera, a nie mojego stylu domyślnego. Inne grafiki pojawiają się normalnie ze ścieżką do odpowiedniego stylu.
Ogólnie reszta jak na razie działa. |
|
|
|
|
Gadatliwa Kasia
|
|
|
|
Woytec
|
Wysłany: 27-08-2015, 18:13
|
|
|
Ponieważ prawdopodobnie miałeś styl, którego katalog nazywał się subSilver i pliki zostały nadpisane. |
|
|
|
|
mix
|
Wysłany: 27-08-2015, 18:21
|
|
|
Nazw nigdy nie zmieniałem. Nieużywany styl ma nazwę subSilver, a zmieniony subYellow (to samo katalogi). Kombinuje i nie mam pojęcia jak to naprawić by przywrócić normalny wygląd. Używałem paczki o nazwie "update-1.12.9". Poprzednie aktualizacje odbywały się bezproblemowo więc to raczej nie to.
Post edytowałem po sprawdzeniu czy coś się zmieni gdy zmienię styl (na nieużywany). Tam wszelkie "tabele" i "belki" wyświetlały się bezproblemowo. Styl który używam od dawien dawna posypał się. Być może coś się pomieszało, gdyż zauważyłem, że po aktualizacji nie wyświetlało nawet ikonek typu folderbig. Ikonki i rangi wgrałem ponownie i działają. Reszta dalej "leży".
Jest ktoś w stanie pomóc? |
|
|
|
|
kooza
|
Wysłany: 27-08-2015, 20:38
|
|
|
Na samym początku w PA ustaw wszystkim styl na subYellow jeżeli nie pomoże to zrób tak:
w overall_header.tpl zamień to:
Kod: | <link rel="stylesheet" href="templates/subSilver/{T_HEAD_STYLESHEET}" type="text/css"> |
na:
Kod: | <link rel="stylesheet" href="templates/subYellow/subYellow.css" type="text/css"> |
|
|
|
|
|
mix
|
Wysłany: 27-08-2015, 20:49
|
|
|
Pierwszego sposobu próbowałem już wcześniej. Drugi sposób rozwiązał sprawę. Dziękuje za pomoc. |
Ostatnio zmieniony przez mix 29-08-2015, 14:22, w całości zmieniany 4 razy |
|
|
|
|
Woytec
|
Wysłany: 27-08-2015, 21:35
|
|
|
A plik theme_info.cfg to który masz? |
|
|
|
|
mix
|
Wysłany: 27-08-2015, 21:39
|
|
|
Naprawiłem wszystkie problemy jakie opisywałem wcześniej w temacie. Pozostał natomiast problem innych znaków zamiast polskich na stronie głównej forum.
Na stronie głównej forum zamiast literki "ę" wyświetla się "ê". W samym forum lub temacie już wyświetla się normalnie "ę". Podobnie jest z literą "Ś", gdzie na stronie głównej widnieje zamiast tej litery "¦l±". Zamiast "ł" wyświetla "³". Błąd taki występuje tylko w "Ostatni post:" gdzie wyświetla nazwę danego tematu. Nazwy for, subfor, opisy i inne wyświetlają się jak należy.
[ Dodano: 30-08-2015, 10:22 ]
Ma ktoś jakiś pomysł?
[ Dodano: 30-08-2015, 18:18 ]
Czy tutaj można liczyć na jakąkolwiek pomoc? Chociaż podpowiedź? Bez rozwiązania tego problemu nie otworzę forum. Proszę o pomoc.
Zauważyłem, że nie przy każdym polskim znaku zmienia się owa literka na krzak. Przy jednym z tytułów tematów widnieje normalnie "ł" przy innym znów nie. W ostateczności mogę umożliwić dostęp by ta osoba mogła sprawdzić co jest nie tak.
o2.jpg
|
|
Plik ściągnięto 7559 raz(y) 3,99 KB |
o1.jpg
|
|
Plik ściągnięto 7560 raz(y) 3,97 KB |
|
|
|
|
|
xlesiu
|
Wysłany: 30-08-2015, 22:40
|
|
|
mix, krzaczki są zarówno przy starych jak i nowych tematach? |
_________________ Jak tłumaczysz mi coś z php to mów do mnie jak do labradora. / krwiodawcy.org |
|
|
|
|
Gadatliwa Kasia
|
|
|
|
mix
|
Wysłany: 30-08-2015, 22:48
|
|
|
xlesiu, napisałem przykładowy temat o tytule "żłśćŚ" i wyświetlało go od strony głównej jako ostatni post normalnie.
EDIT
Ok. Problem rozwiązany dzięki xlesiu. |
|
|
|
|
|