|
|
phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo
|
|
[Problem] Menu z emotkami, ranga nad avatarem... |
Autor |
Wiadomość |
Famous
|
Wysłany: 07-08-2013, 18:14 [Problem] Menu z emotkami, ranga nad avatarem...
|
|
|
Witam.
Cały post dotyczy forum http://curvefever.cba.pl/index.php. Mój styl to DarkMW. Bardzo mi się spodobał, częściowo go nawet edytowałem, ale potrzebuję pomocy w kilku sprawach.
1. Ranga i tytuł usera wyświetlają się pod avatarem a ja chciałbym żeby były nad avatarem.
2. Kreska oddzielająca treść posta od podpisu jest na środku. Chciałbym ją przenieść na lewo.
3. W okienku szybkiej odpowiedzi wcale nie wyświetlają się emotikony, a ja chciałbym, żeby one tam były.
Proszę o instrukcje, jakie pliki mam edytować, aby zaradzić na powyższe problemy.
f3.PNG brak emotikon |
|
Plik ściągnięto 4081 raz(y) 9,29 KB |
f1.PNG rangi pod avatarem |
|
Plik ściągnięto 4081 raz(y) 8,83 KB |
f2.PNG kreska między postem a podpisem |
|
Plik ściągnięto 44 raz(y) 200,57 KB |
|
|
|
|
|
Gadatliwa Kasia
|
|
|
|
Tommekk80
|
Wysłany: 07-08-2013, 18:47
|
|
|
1. http://www.przemo.org/php...pic.php?t=64373
2. viewtopic_body.tpl
3.Bo masz jakiś styl cholera wie skąd - najlepiej jakbyś podmienił sobie plik quick_reply.tpl na subSilverowy - w tym co masz są rzeczy których w skrypcie nie ma. I nie ma niektórych co być powinny. |
|
|
|
|
Famous
|
Wysłany: 21-08-2013, 21:40
|
|
|
Styl mam akurat ze style.przemo.org
I mam jeszcze kolejne problemy z tym stylem.
1. Chcę się pozbyć odstępów między nickiem a rangą i między dodatkowymi polami w profilu a tymi podstawowymi. I jeszcze żeby one nie były wycentrowane.
2. Po dodaniu obrazka do podpisu praktycznie wcale nie ma odstępu między obrazkiem a kreską oddzielającą. Chciałbym zwiększyć odstęp o kilka pikseli. I dodatkowo, kiedy dodałem do sygnatury napis, to wygląda on, tak jak w załączniku. Musiałem użyć tagu <br>, ale to tylko chwilowe rozwiązanie.
Prosiłbym o pomoc w rozwiązaniu problemów, wskazując odpowiednie pliki do edycji i ewentualnie wskazanie, co mam edytować.
f2.PNG 2. |
|
Plik ściągnięto 3990 raz(y) 1,41 KB |
f1.PNG 1. |
|
Plik ściągnięto 3990 raz(y) 8,73 KB |
|
|
|
|
|
Tommekk80
|
Wysłany: 21-08-2013, 21:47
|
|
|
1. Załącz viewtopic_body.tpl. Daj też link do przykładowego tematu i w razie gdyby był potrzebny to usera testowego. Lub spróbuj sam - tu masz link pomocniczy - http://www.przemo.org/php...pic.php?t=64373
2. W tym właśnie pliku (viewtopic_body.tpl) po ______________ powinno być <br> - jak nie ma, dopisz. |
|
|
|
|
Famous
|
Wysłany: 23-07-2014, 17:57
|
|
|
Mam jeszcze jeden kłopot ze stylem, nie wiem który kolor za to odpowiada.
Przy tworzeniu tematów okienko do wpisania nazwy wątków jest ok, wszystko się wyświetla.
Za to w PA, np. w sekcji Cenzura, okienko to jest białe, przez co nie widać liter. Widać je tylko wtedy, gdy je zaznaczę blokiem. Co trzeba edytować? |
|
|
|
|
Tommekk80
|
Wysłany: 26-07-2014, 07:42
|
|
|
W edycji danych stylu pole formularza. |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Kopiowanie wszelkich treści zawartych na forum, modyfikacji oraz instrukcji bez zgody administracji i autorów tematów/postów zabronione!