phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

FAQFAQ - PIERWSZA POMOC!!  regulaminREGULAMIN  SzukajSZUKAJ  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload  katalog Forów DyskusyjnychKatalog Forów   FAQ Video tutoriale

Poprzedni temat «» Następny temat
[Problem] Menu z emotkami, ranga nad avatarem...
Autor Wiadomość
Famous

Wysłany: 07-08-2013, 18:14   [Problem] Menu z emotkami, ranga nad avatarem...

Witam.
Cały post dotyczy forum http://curvefever.cba.pl/index.php. Mój styl to DarkMW. Bardzo mi się spodobał, częściowo go nawet edytowałem, ale potrzebuję pomocy w kilku sprawach.

1. Ranga i tytuł usera wyświetlają się pod avatarem a ja chciałbym żeby były nad avatarem.

2. Kreska oddzielająca treść posta od podpisu jest na środku. Chciałbym ją przenieść na lewo.

3. W okienku szybkiej odpowiedzi wcale nie wyświetlają się emotikony, a ja chciałbym, żeby one tam były.

Proszę o instrukcje, jakie pliki mam edytować, aby zaradzić na powyższe problemy.

f3.PNG
brak emotikon
Plik ściągnięto 4082 raz(y) 9,29 KB

f1.PNG
rangi pod avatarem
Plik ściągnięto 4082 raz(y) 8,83 KB

f2.PNG
kreska między postem a podpisem
Plik ściągnięto 44 raz(y) 200,57 KB

Gadatliwa Kasia 

Tommekk80

Wysłany: 07-08-2013, 18:47   

1. http://www.przemo.org/php...pic.php?t=64373
2. viewtopic_body.tpl
3.Bo masz jakiś styl cholera wie skąd - najlepiej jakbyś podmienił sobie plik quick_reply.tpl na subSilverowy - w tym co masz są rzeczy których w skrypcie nie ma. I nie ma niektórych co być powinny.

Famous

Wysłany: 21-08-2013, 21:40   

Styl mam akurat ze style.przemo.org :)

I mam jeszcze kolejne problemy z tym stylem.
1. Chcę się pozbyć odstępów między nickiem a rangą i między dodatkowymi polami w profilu a tymi podstawowymi. I jeszcze żeby one nie były wycentrowane.
2. Po dodaniu obrazka do podpisu praktycznie wcale nie ma odstępu między obrazkiem a kreską oddzielającą. Chciałbym zwiększyć odstęp o kilka pikseli. I dodatkowo, kiedy dodałem do sygnatury napis, to wygląda on, tak jak w załączniku. Musiałem użyć tagu <br>, ale to tylko chwilowe rozwiązanie.

Prosiłbym o pomoc w rozwiązaniu problemów, wskazując odpowiednie pliki do edycji i ewentualnie wskazanie, co mam edytować.

f2.PNG
2.
Plik ściągnięto 3991 raz(y) 1,41 KB

f1.PNG
1.
Plik ściągnięto 3991 raz(y) 8,73 KB

Tommekk80

Wysłany: 21-08-2013, 21:47   

1. Załącz viewtopic_body.tpl. Daj też link do przykładowego tematu i w razie gdyby był potrzebny to usera testowego. Lub spróbuj sam - tu masz link pomocniczy - http://www.przemo.org/php...pic.php?t=64373
2. W tym właśnie pliku (viewtopic_body.tpl) po ______________ powinno być <br> - jak nie ma, dopisz.

Famous

Wysłany: 23-07-2014, 17:57   

Mam jeszcze jeden kłopot ze stylem, nie wiem który kolor za to odpowiada.

Przy tworzeniu tematów okienko do wpisania nazwy wątków jest ok, wszystko się wyświetla.
Za to w PA, np. w sekcji Cenzura, okienko to jest białe, przez co nie widać liter. Widać je tylko wtedy, gdy je zaznaczę blokiem. Co trzeba edytować?

Tommekk80

Wysłany: 26-07-2014, 07:42   

W edycji danych stylu pole formularza.

Odpowiedz do tematu