phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

FAQFAQ - PIERWSZA POMOC!!  regulaminREGULAMIN  SzukajSZUKAJ  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload  katalog Forów DyskusyjnychKatalog Forów   FAQ Video tutoriale

Poprzedni temat «» Następny temat
[OffTopic] Problemy za Upload plików
Autor Wiadomość
zaba1992

Wysłany: 18-02-2013, 19:24   [OffTopic] Problemy za Upload plików

Witam

Słyszeliście kiedyś aby kogoś zatrzymali za udostępnianie plików objętymi prawami autorskimi ??

Gadatliwa Kasia 

Bloodson212

Wysłany: 18-02-2013, 20:36   

Osobiście mi ani żadnemu mojemu znajomemu ani znajomym znajomym nic się nie stało.
Co do udostępniania plików i pobierania ich.

Jest takie prawo że jeśli posiadasz Oryginał to możesz mieć kopie zapasową i tego wszyscy się trzymają.

Jeśli chodzi o jakieś strony które masz z plikami ( Torrenty warezy itp) to to już inna sprawa. Wtedy mogą zrobić aferę tak jak to zrobili z Kinomania*em :evil:

PAvEL_Ciosek

Wysłany: 18-02-2013, 20:43   

Podam przykład taki tylko, jak na chomikuj.pl jest taka opcja, aby wziąć folder komuś i wrzucić do siebie na "dysk", w sumie to jest takie zakręcone, bo np. jak ktoś ma coś przed premierowo (znajomy miał harry pottera) i ile razy ktoś ściągnie od Ciebie, albo weźmie plik to przez jakąś liczbę się mnoży to i trzeba płacić im odszkodowanie, no jest jeszcze jedno wyjście, droga sądowa, ale to już od Waszych planów zależy..
Najlepiej jest pobierać z oficjalnych stron i zapoznawać się z regulaminami, takie jest moja zdanie, bo lepiej się zapoznać, np. 30 minut, niż płacić :)

PS. Dali mu tą karę na raty, było to ponad 800 :P

Czaston

Wysłany: 19-02-2013, 15:47   

Wszystko leży po stronie regulaminu serwisu. Jeśli włoży odpowiedni przepis to za takowe uploadowanie plików bez praw autorskich możemy narobić sobie problemu.

Dlaczego warto czytać regulamin najlepiej wiedzą osoby, których naciął pobieraczek. :lol:

PAvEL_Ciosek

Wysłany: 19-02-2013, 17:55   

Czaston napisał/a:
Dlaczego warto czytać regulamin najlepiej wiedzą osoby, których naciął pobieraczek. :lol:

Phi.. znajomy zarejestrował się na pobieraczku, miał zapłacić chyba 100zł itd. to usunął konto, usunął e-mail i od paru lat nie ma z nimi do czynienia xd

czesio56560

Wysłany: 20-02-2013, 15:25   

Pobieraczek.pl tylko straszy i nic więcej, co do ściągania plików to nie za bardzo się temu przyglądają.Nie wiem czy w tym przypadku coś to da, ale można użyć tor'a
Przyjdź Pan jutro.

Odpowiedz do tematu