|
|
phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo
|
|
[OffTopic] Problemy za Upload plików |
Autor |
Wiadomość |
zaba1992
|
Wysłany: 18-02-2013, 19:24 [OffTopic] Problemy za Upload plików
|
|
|
Witam
Słyszeliście kiedyś aby kogoś zatrzymali za udostępnianie plików objętymi prawami autorskimi ?? |
|
|
|
|
Gadatliwa Kasia
|
|
|
|
Bloodson212
|
Wysłany: 18-02-2013, 20:36
|
|
|
Osobiście mi ani żadnemu mojemu znajomemu ani znajomym znajomym nic się nie stało.
Co do udostępniania plików i pobierania ich.
Jest takie prawo że jeśli posiadasz Oryginał to możesz mieć kopie zapasową i tego wszyscy się trzymają.
Jeśli chodzi o jakieś strony które masz z plikami ( Torrenty warezy itp) to to już inna sprawa. Wtedy mogą zrobić aferę tak jak to zrobili z Kinomania*em |
|
|
|
|
PAvEL_Ciosek
|
Wysłany: 18-02-2013, 20:43
|
|
|
Podam przykład taki tylko, jak na chomikuj.pl jest taka opcja, aby wziąć folder komuś i wrzucić do siebie na "dysk", w sumie to jest takie zakręcone, bo np. jak ktoś ma coś przed premierowo (znajomy miał harry pottera) i ile razy ktoś ściągnie od Ciebie, albo weźmie plik to przez jakąś liczbę się mnoży to i trzeba płacić im odszkodowanie, no jest jeszcze jedno wyjście, droga sądowa, ale to już od Waszych planów zależy..
Najlepiej jest pobierać z oficjalnych stron i zapoznawać się z regulaminami, takie jest moja zdanie, bo lepiej się zapoznać, np. 30 minut, niż płacić
PS. Dali mu tą karę na raty, było to ponad 800 |
|
|
|
|
Czaston
|
Wysłany: 19-02-2013, 15:47
|
|
|
Wszystko leży po stronie regulaminu serwisu. Jeśli włoży odpowiedni przepis to za takowe uploadowanie plików bez praw autorskich możemy narobić sobie problemu.
Dlaczego warto czytać regulamin najlepiej wiedzą osoby, których naciął pobieraczek. |
|
|
|
|
PAvEL_Ciosek
|
Wysłany: 19-02-2013, 17:55
|
|
|
Czaston napisał/a: | Dlaczego warto czytać regulamin najlepiej wiedzą osoby, których naciął pobieraczek. |
Phi.. znajomy zarejestrował się na pobieraczku, miał zapłacić chyba 100zł itd. to usunął konto, usunął e-mail i od paru lat nie ma z nimi do czynienia xd |
|
|
|
|
czesio56560
|
Wysłany: 20-02-2013, 15:25
|
|
|
Pobieraczek.pl tylko straszy i nic więcej, co do ściągania plików to nie za bardzo się temu przyglądają.Nie wiem czy w tym przypadku coś to da, ale można użyć tor'a |
_________________ Nie wiem.
Nie znam się.
Zarobiony jestem.
Przyjdź Pan jutro. |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Kopiowanie wszelkich treści zawartych na forum, modyfikacji oraz instrukcji bez zgody administracji i autorów tematów/postów zabronione!