|
|
phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo
|
|
[Problem] Pilnie poszukuję hostingu |
Autor |
Wiadomość |
maciej123

|
Wysłany: 06-08-2011, 10:04 [Problem] Pilnie poszukuję hostingu
|
|
|
Witam,
hosting za wysyłanie mailingów (wiadomości zasubskrybowanych, nie spamu) wypowiedział mi umowę i teraz pilnie (do 18.08) poszukuję innego hostingu, cena do 250zł brutto/rok. Mam bazę ~350MB, powierzchnia dyskowa nie musi być wielka, starczą 2GB. Dziennie generowane jest 2-3 GB transferu, więc najlepiej gdyby w zapasie było trochę, np. 100GB/miesiąc.
Wydaje mi się, że to dosyć ciężkie forum (zwłaszcza jak chodzi o bazę), dlatego zależy mi bardzo na Waszej pomocy, bo czas jak wspomniałem mnie niestety goni.
Za pomoc z góry dziękuję! |
|
|
|
 |
Gadatliwa Kasia
|
|
|
|
rapfans
|
|
|
|
 |
kleniek
|
Wysłany: 06-08-2011, 11:03
|
|
|
Polecam unixstorm, FTP smiga bardzo szybko, z stroną również nie ma problemu, Pomoc techniczna odpisuje w ~ 15min od zgłoszenia |
|
|
|
 |
maciej123

|
Wysłany: 06-08-2011, 11:04
|
|
|
Zapoznałem się z ofertami części z tych hostingów, chciałbym tylko dowiedzieć się od kogoś, kto ma również forum podobnych gabarytów, gdzie mogę spodziewać się stabilnej pracy. Przykładowo na tym forum czytałem wczoraj, że ktoś poleca vipower, a tymczasem kumpla wywalili za phpbb by przemo, więc to trochę szukanie w ciemno. Zastanawiam się np. nad opcją max-2 tu: http://www.unixstorm.org/Konta_WWW.html
może ktoś ma z nimi doświadczenie? |
|
|
|
 |
maminowiec

|
Wysłany: 06-08-2011, 11:21
|
|
|
maciej123, firma godna polecenia. Możesz kupować. |
|
 |
maciej123

|
Wysłany: 06-08-2011, 17:57
|
|
|
Jeszcze mam takie małe pytanie, wyczytałem informację o granicach obciążenia serwera dla planu hostingowego, które mnie interesuje i tak:
Max. równocześnie otwartych połączeń przez jednego użytkownika MySQL: 40
Obciążenie procesorów: 220cp/dobę
Co to oznacza w praktyce? Czym są te jednoczesne połączenia przez jednego użytkownika? Głównie chodzi mi o to, że zdarzały mi się przed instalacją spider-friendly błędy max_user_connections (obecnie nie ma) i nie chciałbym powtórki.
No i to obciążenie, w jaki sposób jest liczone i czy 220cp/dobę to wystarczająco?
Pozdrowienia |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Kopiowanie wszelkich treści zawartych na forum, modyfikacji oraz instrukcji bez zgody administracji i autorów tematów/postów zabronione!