phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

FAQFAQ - PIERWSZA POMOC!!  regulaminREGULAMIN  SzukajSZUKAJ  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload  katalog Forów DyskusyjnychKatalog Forów   FAQ Video tutoriale

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: arcy
18-09-2007, 10:40
[Problem] "?" zamiast Polskich znaków.
Autor Wiadomość
pomzrn

Wysłany: 27-08-2007, 16:41   [Problem] "?" zamiast Polskich znaków.

Witam dziś zrobiłem zwyczajnie backup bazy ze starego hostu.Host ten byl zagraniczny z rezygnowalem z niego,a raczej usuneli mi go i nie mam nawet jak sie z nimi skontaktowac.Ale teraz mniejsza o to.
Znalzlem drugi host zagraniczny za darmo bytehost.com (czy jakos tak) I przenioslem baze ze starego hostu na nowy.
Wszystko bez problemy,wgralem przez phpmyadmin baze no i forum jest...lecz zamiast "ż,ć,ąó" itd jest "?".

Backup robilem przez phpmyadmin nic w nim nie zmienialem poprostu wybralem baze i dalem WYKONAJ.

Tak samo wgralem baze nic nie zmienialem tylko wybralem baze i dalem WYKONAJ i wszystko bez error,lecz tylko ten problem z kodowanie znakow mi sie pojawil.

I jeszcze cos juz nie moge zrobic kolejnego backupa ze starego hostu bo poprostu nie mam do niego juz dostepu O_o musze cos z tym co mam wykombinowac by tych znakow zayptania nie bylo.

Wiem ze jest temat o tym,ale tam kazdy pisze o jakis krzaczkach ja mam znaki zapytania.
W sumie nawet nie kjtore z tych pomyslow na rozwiazanie tego problemu wzialem z tegop forum z obszernego tematu.ale to mi nic nie pomoglo.

Czy ktos mi jest w stanie pomoc?
Pozdrawiam.

Gadatliwa Kasia 

pecador

Wysłany: 27-08-2007, 16:43   

pomzrn napisał/a:
Wiem ze jest temat o tym,ale tam kazdy pisze o jakis krzaczkach ja mam znaki zapytania.

znaki zapytania też są uznawane za krzaczki.
wgraj bazę jeszcze raz, zmieniając wcześniej kodowanie (i sprawdź, czy w samej kopii nie masz linii, które wymuszają jakieś kodowanie).

pomzrn

Wysłany: 27-08-2007, 16:56   

Ok wgram,ale wczesniej na jakie kodowanie zmienic?

I gdzie sprwadzic czy nie ma linni ktore wymuszaja kodowanie te?

Jestem lajkiem,jak bys mogl bardziej preceyzjnie pomoc.

pzdr

pecador

Wysłany: 27-08-2007, 16:58   

przeczytaj uważnie temat o krzaczkach w FAQ. tam masz wszelkie potrzebne odpowiedzi.

pomzrn

Wysłany: 27-08-2007, 17:07   

Ok dzieki,sprobuje tym convertorem mzoe cos da.

A codo zmiany kodowanie odczas wgrywania bazy to ja widze rozne opcje jedn pisze ze latin2 drugi ze general_ci czy jakos tak,ktore wrescie bedzie najlepsze?

pecador

Wysłany: 27-08-2007, 18:36   

najlepsze będzie to, które miałeś wcześniej.

pomzrn

Wysłany: 27-08-2007, 20:44   

Ustawilem na latin2 i nic...dalej to samo.

Convertorem tez nic nie zdzialalem bo am nie ma do wyboru "?" tylko same krzaczki.

Gadatliwa Kasia 

pecador

Wysłany: 28-08-2007, 02:25   

to sprawdź bazę, spróbuj innych ustawień. dodaj na początku bazy odpowiednie linijki.

Wszystko to masz w tym temacie w FAQ, zainteresuj się nim na poważnie (a jak nie chce Ci się, to idź do działu zleceń).

Odpowiedz do tematu