Przesunięty przez: chelloPL 27-08-2007, 20:40 |
Forum - treści postów a prawo |
Autor |
Wiadomość |
Yacek
|
Wysłany: 28-07-2005, 13:48 Forum - treści postów a prawo
|
|
|
Jeżeli na forum zdarzą się obraźliwe treści pod kątem innych osób lub inne niezgodne z prawem to kto za nie odpowiada ? Administrator forum czy autor tekstu ? |
|
|
|
 |
Gadatliwa Kasia
|
|
|
|
Hlopcyk

|
Wysłany: 28-07-2005, 13:49
|
|
|
Jak dla mnie odpowiada administrator...
Mój 200 post |
|
|
|
 |
DjDuDi

|
Wysłany: 28-07-2005, 13:52
|
|
|
wg. mnie jednak autor postu a administrator odpowiada za to aby ten obraźliwy text itp usunąć w jak naszybszym czasie... gdy jednak tego nie zrobi to wtedy odpowiedzialnosc powiina przejsc na niego |
_________________ Gość Zapraszam cię na moją stronę www.DjDuDi.pl |
|
|
|
 |
irekk

|
Wysłany: 28-07-2005, 13:53
|
|
|
niektorzy uwazaja ze jak napiszesz ze "za tresci na forum nie odpowiada administrator/zy ani moderator/zy" to pomaga, ale jaka jest prawda? niewiadomo. |
_________________ Cygantura |
|
|
|
 |
Sylwia

|
Wysłany: 28-07-2005, 20:35
|
|
|
Całkiem niedawno była taka rozprawa sądowa gdzie ktoś tam pozywał administratorów forum za to że nie usunoł obelżywych treści z tego forum... Administrator został uniewnniony.
A ja osobiscie uważam że jaki admin takie forum |
|
|
|
 |
mafioza17

|
Wysłany: 28-07-2005, 20:45
|
|
|
Za wszystkie wulgarne, obraźliwe treści na forum odpowiedzialny jest w 70 % Administator...
Wiem coś o tym, o mało przez podobną głupotę nie wyleciałem ze szkoły. |
_________________ Umieram za Polskę - szkoda że z głodu
www.xtratime.org |
|
|
|
 |
Rif_Raf

|
Wysłany: 28-07-2005, 20:51
|
|
|
Roznie to bywa. Nie wiem jak to wyglada w sadzie.
mafioza17 napisał/a: | Wiem coś o tym, o mało przez podobną głupotę nie wyleciałem ze szkoły. |
Mi polecieli przez to po zachowaniu
Choć do winy sie nie poczuwam, bo jako administrator wywalilalem/modyfikowalem wszelkie obrazliwe tresci. Zostala sama prawda
Z kolei na innym forum, takim oficjalnym ja jako zwykly uzytkownik odpowiadalem za to co napisalem (a to wcale nie bylo obrazliwe). Modom sie tylko lekki opieprz dostalo.
Najlepiej napisz w stopce, ze za tresci zamieszone na stronie nie odpowiadasz, albo ze odpowiadaja ich autorzy. Ze ty sie zajmujesz tylko utrzymywaniem skryptu przy zyciu
[ Dodano: 05-07-28 ]
Ps. Oczywiscie w kazdym z powyzszych przypadkow bylem w 100% niewinny |
_________________ nie pisz do mnie na gg |
|
|
|
 |
Sylwia

|
Wysłany: 28-07-2005, 20:55
|
|
|
Yacek, tutaj troszke wspomnieli o sprawie o której ja pisałam oraz polecają cos co odpowie na Twoje pytanie: http://www.idg.pl/news/81013.html
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
Paszczak000

|
|
|
|
 |
arturc1
|
Wysłany: 29-07-2005, 02:07
|
|
|
Cytat: | ajlepiej napisz w stopce, ze za tresci zamieszone na stronie nie odpowiadasz, albo ze odpowiadaja ich autorzy |
Nie sadze, ze to cos da. Tak samo, jak masz strone z mp3 i napiszesz ze po 24 h trzeba usunac pliki to to nie uchroni cie przed sadem. |
|
|
|
 |
Pasja

|
Wysłany: 29-07-2005, 09:50
|
|
|
Za treści zamieszczone na forum odpowiada user (chyba że forum jest moderowane i aby pokazać post mod musi go zaakceptować tak jak to miało miejsce na forum kse kiedyś), jednak jeżeli ktoś udokumentuje że zgłaszał sprawe administratorowi a on tego nie usunie to wtedy w 100% on jest winny. Prawnik kiedyś się wypowiadał na ten temat w Magazynie Internet. |
|
|
|
 |
strus

|
Wysłany: 29-07-2005, 10:43
|
|
|
arturc1 napisał/a: | Cytat: | ajlepiej napisz w stopce, ze za tresci zamieszone na stronie nie odpowiadasz, albo ze odpowiadaja ich autorzy |
Nie sadze, ze to cos da. Tak samo, jak masz strone z mp3 i napiszesz ze po 24 h trzeba usunac pliki to to nie uchroni cie przed sadem. |
Ty chyba nie odrozniasz strony mp3 od forum.
Na strone z muzyka, to TY uploadujesz mp3, to Ty jestes "piratem". I nie wmowisz sadowi ze to ktos inny uploaduje.
Na forum.. nie Ty piszesz wypowiedzi, tylko uzytkownicy, ktorzy z wlasnej nie przymuszonej woli znalezli sie na forum, i w zaden sposob nie mozna odpowiadac za to co oni napisza Oczywiscie w tym przypadku stopka z odpowiednimi informacjami jest niezbedna. |
_________________ if(DobaZegarowa>24) cout<<"Z checia Ci pomoge!"; else cout<<"Fuck OFF and Find OUT it yourself."; |
|
|
|
 |
Gadatliwa Kasia
|
|
|
|
angel554

|
Wysłany: 02-08-2005, 15:55
|
|
|
Czyli jak na forum ktoś da linka do strony z nielegalnymi mp3 to admin będzie winny czy user który to wstawił?
Przecież admin mógł na wakacje wyjechac i postów nie zauważyć
Jak pisze na forum np. tak: Kod: | Dział MP3 - miejsce w którym możecie sie wymieniać legalnymi plikami mp3 - lub promocyjnymi (darmowymi) albumami. | A ktoś wstawi tam linka do nielegalnych stron mp3 - to co admin za to może? |
|
|
|
 |
|