To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

Ogólne - Gdy zakładam temat na forum nic się nie dzieje

donio3d - 10-08-2013, 20:42
Temat postu: Gdy zakładam temat na forum nic się nie dzieje
Dokładnie tak jak w temacie. Gdy piszę temat i kliknę podgląd lub wyślij całość którą uzupełniłem kasuje się. (Tak jak bym kliknął "Nowy Temat" zamiast "Wyślij" czy "Podgląd") Naprawdę nie wiem co z tym zrobić i proszę o pomoc ;/.
Moje forum: avpsquad.y0.pl (Forum założone na cba.pl)

PS: Nie jestem zaawansowanym użytkownikiem więc proszę mi wszystko wyjaśnić.
PS2: Wiecie może jak zmienić tamto "serdecznie witamy na twoja_nazwa.pl - Życzymy miłej zabawy !" jak zmienić tą"twoja_nazwa.pl"

xlesiu - 10-08-2013, 20:52

donio3d, zobacz może to http://przemo.org/phpBB2/...p=780931#780931
donio3d - 10-08-2013, 21:03

Jak mam użyć tego notepada bo zbytnio nie rozumiem ;/ Mam nim edytować wszystkie pliki phpBB2 by Przemo? Jeśli tak to jak...

PS: Przepraszam za kłopot ale jestem naprawdę zielony w tym :|
PS2: Może to głupio zabrzmi ale jest szansa że podam ci na PW moje FTP a ty to załatwisz? Oczywiście jeśli nie to żaden kłopot.

Boltex - 10-08-2013, 21:08

donio3d, najlepiej zleć to komuś. W dziale zleceń na pewno znajdziesz wielu chętnych.
Nexer008 - 10-08-2013, 21:13

Taak ;] Napisz w dziale zleceń płatynch/bez płatnych.
xlesiu - 10-08-2013, 21:16

Spróbuj sam: menu Szukaj - opcja Zamień - zakładka Szukaj w plikach - wpisujesz Szukany tekst:
Kod:
htmlspecialchars
, Zamień na:
Kod:
xhtmlspecialchars
oraz wybierasz katalog ze skryptem.,
Później dodatkowo edytujesz te dwa pliki includes/functions.php oraz db/mysql4.php

donio3d - 10-08-2013, 21:28

Okej zamiana za mną lecz co do tych dwóch plików - otworzyłem pierwszy notatnikiem i pierwsze pytanie. Dopisać to po prostu przed tym zrobić odstęp czy jak? Jeśli można to proszę napisać mi wzór wtedy byłoby idealnie.
Np. function xhtmlspecialchars($s)function get_object_lang($cur, $field)
Czy inaczej?

PS: Jeśli już łatwiej tego nie da mi się wytłumaczyć bym zrozumiał to proszę o podesłanie tych dwóch pliczków zamienionych. Nie ważą dużo.

xlesiu - 10-08-2013, 21:33

Kod:
function xhtmlspecialchars($s)
{
    return htmlspecialchars($s, ENT_COMPAT | ENT_HTML401, "ISO-8859-1");
}

function get_object_lang($cur, $field)

donio3d - 10-08-2013, 21:37

Ymm tylko że u mnie to wygląda tak...
http://img12.imageshack.us/img12/6850/rmyr.png

Więc mam porobić odstępy tak jak napisałeś w kodzie?

Nexer008 - 10-08-2013, 21:49

Pobierz program Notepad++ będzie Ci dużo lżej.
Bądź tak jak było napisane wcześniej.
Boltex napisał/a:
donio3d, najlepiej zleć to komuś. W dziale zleceń na pewno znajdziesz wielu chętnych.

Nexer008 napisał/a:
Taak ;] Napisz w dziale zleceń płatynch/bez płatnych.

donio3d - 10-08-2013, 21:54

Widzę że nie zrozumiałeś mojego posta. To z Notepad'em++ załatwiłem. (Masowa podmianka) teraz zostały mi tylko te dwa pliki. Z czego u mnie tekst nie ma prawie odstępów tylko jest całkowicie zmieszany - nie tak jak xlesiu napisał w kodzie. A więc mam porobić te odstępy do następnej linii czy zwykłe? Podsyłam ponownie screenshota:
http://img12.imageshack.us/img12/6850/rmyr.png
... i proszę o odpowiedź ;/

@DOWN dobrze - dziękuję. Zajmę się tym jutro i zdam raport.

xlesiu - 10-08-2013, 22:10

donio3d, to otwórz ten plik również Notepadem. Zwróć uwagę, że jednak są 3 pliki do edycji.
Zobacz też http://www.przemo.org/php...pic.php?t=10014

donio3d - 11-08-2013, 11:25

Warning: mysql_connect() [function.mysql-connect]: Can't connect to local MySQL server through socket '/var/run/mysqld/mysqld.sock' (2) in /virtual/avpsquad.y0.pl/db/mysql4.php on line 48
phpBB by Przemo : Critical Error

Could not connect to the database.
Can't connect to local MySQL server through socket '/var/run/mysqld/mysqld.sock' (2)

To wyskoczyło gdy chciałem zainstalować edytowany skrypt... (Wyskoczyło gdy wypełniłem i zaakceptowałem dane do instalacji)
Co mam z tym zrobić? ;/