phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

FAQFAQ - PIERWSZA POMOC!!  regulaminREGULAMIN  SzukajSZUKAJ  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload  katalog Forów DyskusyjnychKatalog Forów   FAQ Video tutoriale

Poprzedni temat «» Następny temat
Otwarty przez: NineX
04-07-2013, 16:00
Po przeniesieniu nie mozna napisac Posta !
Autor Wiadomość
fajny.marek

Posty: 116
Wysłany: 03-07-2013, 07:33   Po przeniesieniu nie mozna napisac Posta !

Witam!
Już kilka razy przenosiłem Forum na inny serwer,ale dziś spotkala mnie niespodzianaka.
Po napisaniu odpowiedzi lub zalozeniu nowego tamatu niemozna nic wyslac ,strona się tak jak by odswiezala.
Admin serwera twierdzi ze jest wszystko ok z jego strony i kazal mi sprawdzić uprawnienia skryptu.

Help meee.
Miał ktoś taki Problem ?
 
     
Gadatliwa Kasia 

   
NineX



Pomógł: 546 razy
Posty: 1981
Wysłany: 03-07-2013, 09:48   

PHP version: 5.4.13. Błąd skryptu, który nie współpracuje z wersją >=5.4 Wykonaj kopię plików/bazy na wszelki wypadek przed zastosowaniem poprawki z załącznika. Po zainstalowaniu, zdaj raport w temacie.

Pozdrawiam

poprawka-5.4.txt
Pobierz Plik ściągnięto 550 raz(y) 724 Bajtów

 
     
fajny.marek

Posty: 116
Wysłany: 03-07-2013, 14:59   

Kod:
Znajdź wszystkie w plikach (mozna zamieniac hurtowo dzieki np. Notepad++):
htmlspecialchars

zmień na
xhtmlspecialchars


We wszystkich?
Czy tych co sa podane w Poprawce ?
_________________
Instalacja Skryptów by Przemo , Stylów oraz Mody do wersji 1.12.8 i starsze. Koszt na PW
 
     
Woytec


Pomógł: 2596 razy
Posty: 7659
Wysłany: 03-07-2013, 15:19   

Wszystkich a podane pliki to tylko dodatkowe podane zmiany.
 
     
fajny.marek

Posty: 116
Wysłany: 03-07-2013, 15:25   

o matko
A jak się to Robi programem Notepad++
Jakas krotka instrukcja
_________________
Instalacja Skryptów by Przemo , Stylów oraz Mody do wersji 1.12.8 i starsze. Koszt na PW
 
     
NineX



Pomógł: 546 razy
Posty: 1981
Wysłany: 03-07-2013, 15:31   

Szukaj->szukaj w plikach

szukany tekst: htmlspecialchars
zamień na: xhtmlspecialchars
Filtry zostaw: *.*
Katalog: wybierz główny folder.
Po prawej zaznacz 'podkatalogi'

Klikasz zamień w plikach i gotowe.
 
     
fajny.marek

Posty: 116
Wysłany: 03-07-2013, 16:28   

No Porobilem wszystko tak jak jest opisane.
Podmnilo się 225 nadpisałem wszystko na serwie plus te dodatkowe zmiany i niestety bez zmian :(
_________________
Instalacja Skryptów by Przemo , Stylów oraz Mody do wersji 1.12.8 i starsze. Koszt na PW
 
     
NineX



Pomógł: 546 razy
Posty: 1981
Wysłany: 03-07-2013, 17:03   

fajny.marek, daj użytkownika testowego. U mnie na >5.4 wszystko działa-podeślij mi dane do FTP na PW jeśli to nie problem. Sprawdzę dokładnie.
 
     
NineX



Pomógł: 546 razy
Posty: 1981
Wysłany: 03-07-2013, 22:43   

fajny.marek napisał/a:
Podmnilo się 225 nadpisałem wszystko na serwie plus te dodatkowe zmiany i niestety bez zmian

Nie zmieniłeś wszystkich, dlatego nadal był problem. Na Twoich plikach naliczyło mi aż 330 zmian. Jak na razie wszystko działa, testuj.
 
     
fajny.marek

Posty: 116
Wysłany: 04-07-2013, 12:43   

No działa działa :D
Testuje a dla Ciebie Piwko ;)
 
     
Gorst

Posty: 4
Wysłany: 22-07-2013, 13:34   

Zrobiłem wedle instrukcji - zniknęły mi polskie znaki z wszystkich wiadomości i dodatkowo teraz klikając "odpowiedz" wyrzuca mnie na główną stronę z dopiskiem "strona nie istnieje", czy mógłby mi ktoś pomóc?

[ Dodano: 22-07-2013, 13:45 ]
Ok, odpowiadanie działa, ale straciłem polskie znaki plus nie mogę ich używać w nowych postach. ;/
 
     
NineX



Pomógł: 546 razy
Posty: 1981
Wysłany: 22-07-2013, 14:27   

Gorst, może masz bazę w latin1, spróbuj w odpowiednim pliku php mysql zmienić latin2 na latin1. Jeśli nie zadziała, podeślij dane do ftp na PW.
 
     
Nexer008


Pomógł: 231 razy
Posty: 772
Wysłany: 22-07-2013, 14:32   

NineX musi działać ;] Chyba że coś źle zrobił.
_________________
Niestety, z powodu braku czasu zaprzestałem udzielania się na tym forum. Można się ze mną skontaktować poprzez informacje dodane w profilu.
 
     
Gorst

Posty: 4
Wysłany: 22-07-2013, 15:21   

Usunąłem starą bazę danych, utworzyłem nową o tej samej nazwie (już w latin2). Ściągnąłem najnowszą paczkę forum i zainstalowałem ponownie forum.

Mam mnóstwo błędów:
Kod:
kod


A co ciekawe - niektóre części forum zostały takie jak były w wersji pierwotnej (lecz nie wszystkie) - np. nazwa jednego z działów.

Jak naprawić te błędy i skąd się one wzięły?
Ostatnio zmieniony przez xlesiu 16-08-2013, 15:52, w całości zmieniany 1 raz  
 
     
Gadatliwa Kasia 

   
Nexer008


Pomógł: 231 razy
Posty: 772
Wysłany: 22-07-2013, 15:48   

To nie są błędy tylko po prostu piszę że je edytowałeś ..
Tutaj możesz sobie to "poprawić" http://www.przemo.org/php...pic.php?t=11078

i miałeś dać na latin1 a nie latin2 .. Chyba że baze zrobiłeś na latin1 ..
_________________
Niestety, z powodu braku czasu zaprzestałem udzielania się na tym forum. Można się ze mną skontaktować poprzez informacje dodane w profilu.
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Kopiowanie wszelkich treści zawartych na forum, modyfikacji oraz instrukcji bez zgody administracji i autorów tematów/postów zabronione!

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB
Strona wygenerowana w 0,05 sekundy. Zapytań do SQL: 15
Polecane serwisy



Najlepsze oprogramowanie do prowadzenia sklepu internetowegoNajlepszy program do sklepu firmowany przez Przem'a





phpbb

serwis laptopów

Design Cart

Prezent Simple - Prezent dla programisty

• Zamów reklamę