|
|
phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo
|
|
Przesunięty przez: joli 01-05-2009, 14:19 |
<title></title> |
Autor |
Wiadomość |
frazz
|
Wysłany: 11-02-2009, 21:41 <title></title>
|
|
|
Cytat: | Otwierasz overall_header.tpl:
<title>{SITENAME} :: {PAGE_TITLE} :motory : motorowery : hulajnogi </title>
Dobrze jest jak zawsze, nie przesadzać z tym co się wpisuje, forum {PAGE_TITLE} generuje dynamicznie i jest to nazwa tematu, przy dłuższych tytułach topiców może to zaszkodzić, a już na pewno nie pomoże. |
Mam tytuł forum taki:
Biologiczni.pl- forum przyrodnicze - biologia, studia, ekologia, matura.
to jak to wpisać w <title> wszystko czy jaakieś słowa?
[ Dodano: 11-02-2009, 22:58 ]
czy jak wpisałem tak: Kod: | <title>{SITENAME} :: {PAGE_TITLE} :biologia : studia : ekologia : matura</title> |
to jest dobrze? |
|
|
|
|
Gadatliwa Kasia
|
|
|
|
Seraphe
|
Wysłany: 11-02-2009, 23:47
|
|
|
Dobrze, tam się po prostu znajdzie to co wpiszesz |
_________________ "Dostałem warna i teraz obniżone zachowanie będę miał na semestr" |
|
|
|
|
frazz
|
Wysłany: 12-02-2009, 00:38
|
|
|
no tak ale czy akurat te słowa i ich liczba jest wystarczająca |
|
|
|
|
joli
Yollien +Styler
|
Wysłany: 12-02-2009, 00:47
|
|
|
wystarczajaca do zcego?
Wpiszesz to, co uwazasz, przeciez to Twoj wybor
frazz napisał/a: | Mam tytuł forum taki:
Biologiczni.pl- forum przyrodnicze - biologia, studia, ekologia, matura. |
Ale skoro wpisujesz w plik, to usun to:
frazz napisał/a: | {SITENAME} :: {PAGE_TITLE} |
bo ci wychodzi powtorzenie.
W tej chwili wyglada to koszmarnie:
Kod: | <title> :: Strona Główna :biologia :matura biologia : ekologia : forum ekologiczne</title> |
W ogole nie musisz wpisywac tu, wystarczy w PA wpisac nazwe strony. Zdecyduj, albo tu, albo tu, a nie rownoczesnie |
|
|
|
|
frazz
|
Wysłany: 12-02-2009, 01:13
|
|
|
Ok wpisałem tak :
Kod: | <title>{SITENAME} Biologiczni.pl - forum przyrodnicze - biologia, matura biologia, ekologia, studia</title> |
nie wpisuje w PA bo w poradniku jest napisane:
Cytat: | Wszystko to o czym pisałem wyżej można oczywiście dodać przez pa w phpBB by Przemo, ale ja sam preferuję zmianę title poprzez edycję overall_header.tpl w pliku Twojego stylu. Dlaczego? jeżeli chodzi o title: wprowadzając opis poprzez panel admina może wyskoczyć Ci cudo typu: "motory-motorowery-hulajnogi-strona główna" w nawigacji forum, co chyba nie jest zbyt estetyczne. |
|
|
|
|
|
joli
Yollien +Styler
|
Wysłany: 12-02-2009, 01:51
|
|
|
No i teraz jest dobrze
Kod: | <title> Biologiczni.pl - forum przyrodnicze - biologia, matura biologia, ekologia, studia</title> |
Nic by Ci nie wyskoczylo, gdybys usunął joli napisał/a: | :: {PAGE_TITLE} |
Ale tak jak jest, moze spokojnie zostac |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Kopiowanie wszelkich treści zawartych na forum, modyfikacji oraz instrukcji bez zgody administracji i autorów tematów/postów zabronione!