phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

FAQFAQ - PIERWSZA POMOC!!  regulaminREGULAMIN  SzukajSZUKAJ  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload  katalog Forów DyskusyjnychKatalog Forów   FAQ Video tutoriale

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: joli
01-05-2009, 14:19
Długość Wartości.
Autor Wiadomość
Reda

Wysłany: 07-02-2009, 02:17   Długość Wartości.

Witam!
Piszę, ponieważ mam pewien problem. Na moim forum chcę stworzyć grupy, które posłużą jako swego rodzaju identyfikatory w Frpg, które obecnie tworze.
Chodzi mi konkretnie oto jak mogę w phpMyAdmin zmienić maksymalną długość wartości pola prefiks z 8 na dowolnie przez siebie wybraną?
Chciałem też zapytać jak mogę zrobić by użytkownik, który wejdzie do jakieś grupy miał przed swoim loginem/nickiem prefiks tej grupy?
Za wszelką okazaną pomoc dziękuję i pozdrawiam!

Gadatliwa Kasia 

warna

Wysłany: 07-02-2009, 08:13   

Reda napisał/a:
jak mogę w phpMyAdmin zmienić maksymalną długość wartości pola prefiks z 8 na dowolnie przez siebie wybraną?

Kod:
ALTER TABLE `phpbb_groups` CHANGE `group_prefix` `group_prefix` VARCHAR( 50 ) NULL DEFAULT NULL

/templates/STYL/admin/group_edit_body.tpl
Kod:
<td class="row2" width="62%"><input type="text" class="post" name="group_prefix" maxlength="8" size="9" value="{GROUP_PREFIX}" />

zamień na
Kod:
<td class="row2" width="62%"><input type="text" class="post" name="group_prefix" maxlength="50" size="9" value="{GROUP_PREFIX}" />

50 to przykładowa wartość. Niestety nie może być większa niż 255.

Reda napisał/a:
jak mogę zrobić by użytkownik, który wejdzie do jakieś grupy miał przed swoim loginem/nickiem prefiks tej grupy?

Jeśli użytkownik jest w grupie, która ma nadany jakiś prefiks, to będzie go miał przed nickiem.

Reda

Wysłany: 07-02-2009, 13:39   

Dzięki ogromne za pomoc! Wszystko działa :)
Temat do zamknięcia.

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi