|
|
phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo
|
|
Przesunięty przez: joli 01-05-2009, 14:19 |
Długość Wartości. |
Autor |
Wiadomość |
Reda
|
Wysłany: 07-02-2009, 02:17 Długość Wartości.
|
|
|
Witam!
Piszę, ponieważ mam pewien problem. Na moim forum chcę stworzyć grupy, które posłużą jako swego rodzaju identyfikatory w Frpg, które obecnie tworze.
Chodzi mi konkretnie oto jak mogę w phpMyAdmin zmienić maksymalną długość wartości pola prefiks z 8 na dowolnie przez siebie wybraną?
Chciałem też zapytać jak mogę zrobić by użytkownik, który wejdzie do jakieś grupy miał przed swoim loginem/nickiem prefiks tej grupy?
Za wszelką okazaną pomoc dziękuję i pozdrawiam! |
|
|
|
|
Gadatliwa Kasia
|
|
|
|
warna
|
Wysłany: 07-02-2009, 08:13
|
|
|
Reda napisał/a: | jak mogę w phpMyAdmin zmienić maksymalną długość wartości pola prefiks z 8 na dowolnie przez siebie wybraną? |
Kod: | ALTER TABLE `phpbb_groups` CHANGE `group_prefix` `group_prefix` VARCHAR( 50 ) NULL DEFAULT NULL |
/templates/STYL/admin/group_edit_body.tpl
Kod: | <td class="row2" width="62%"><input type="text" class="post" name="group_prefix" maxlength="8" size="9" value="{GROUP_PREFIX}" /> |
zamień na
Kod: | <td class="row2" width="62%"><input type="text" class="post" name="group_prefix" maxlength="50" size="9" value="{GROUP_PREFIX}" /> |
50 to przykładowa wartość. Niestety nie może być większa niż 255.
Reda napisał/a: | jak mogę zrobić by użytkownik, który wejdzie do jakieś grupy miał przed swoim loginem/nickiem prefiks tej grupy? |
Jeśli użytkownik jest w grupie, która ma nadany jakiś prefiks, to będzie go miał przed nickiem. |
|
|
|
|
Reda
|
Wysłany: 07-02-2009, 13:39
|
|
|
Dzięki ogromne za pomoc! Wszystko działa
Temat do zamknięcia. |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Kopiowanie wszelkich treści zawartych na forum, modyfikacji oraz instrukcji bez zgody administracji i autorów tematów/postów zabronione!