|
|
phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo
|
|
Przesunięty przez: joli 29-06-2009, 18:44 |
[Problem] Powiadomienie o nowych userach |
Autor |
Wiadomość |
combo
|
Wysłany: 05-07-2008, 09:03 [Problem] Powiadomienie o nowych userach
|
|
|
witam,
czy jest opcja pozwalajaca na powiadomienia o nowych użytkownikach rejestrujących sie na forum? (np. przez maila)
pzdr,
combo |
|
|
|
 |
Gadatliwa Kasia
|
|
|
|
ZuL
|
Wysłany: 05-07-2008, 13:30
|
|
|
Nie zlec komus napsianie takiej modyfikacji |
_________________ Muzyka łączy, nie dzieli |
|
|
|
 |
combo
|
Wysłany: 05-07-2008, 15:49
|
|
|
na pewno nie ma? no przeciez musi być! to takie potrzebne... kuuurde |
|
|
|
 |
joli
Yollien +Styler

|
Wysłany: 05-07-2008, 18:45
|
|
|
bedziesz miał, jesli właczysz aktywacje przez admina... |
|
|
|
 |
combo
|
Wysłany: 06-07-2008, 09:11
|
|
|
joli, ale właśnie zależy mi na aktywacji przez maila, dzięki czemu moge weryfikować prawdziwość adresu e-mail podawanego przez rejestrującego się użytkownika.
...kurcze... |
|
|
|
 |
joli
Yollien +Styler

|
Wysłany: 06-07-2008, 09:26
|
|
|
Dostajesz powiadomienei, ze sie zarejetsrowal user i ze mozesz go aktywowac. Pamietaj, nie wchodz przez link, ktory dostaniesz w mailu, bo wtedy bez zadnej kontroli delikwent zostanie aktywowany. Wchodzisz normalnie do pa, sprawdzasz na liscie nieaktywnych bierzesz adres delikwenta, wysylasz hmm, testowy mail z odpowiednia trescia i czekasz na odpwiedz. Potem aktywujesz lub nie.
Lub, hurtem, wrzucasz wszystkich nieaktywnych do jednej grupy - nazywasz ja jak chcesz i zawsze do tej grupy wysylasz masowa poczte. Adresy z ktorych ci te poczte zwroci - sa podejrzane. Musisz sprawdzac konto mailowe, ktore podales w PA jako adres zwrotny/adres admina
wiem ze to roboty duzo, ale jak nie tak, to trzeba by zrobic jakas modyfikacje. To juz musisz w zleceniach. |
|
|
|
 |
Gadatliwa Kasia
|
|
|
|
szpak

|
Wysłany: 06-07-2008, 13:49
|
|
|
combo napisał/a: | ale właśnie zależy mi na aktywacji przez maila, dzięki czemu moge weryfikować prawdziwość adresu e-mail |
combo nie obraź się, ale skąd możesz wiedzieć lepiej czy email jest prawdziwy od tego ze gość dostanie potwierdzenie na swojego maila, jeśli go dostał to mail jest prawdziwy.
znasz wszystkie maile świata na pamięć ?
troszeczkę tutaj pojechałeś,
a co do zagadnienia to sprawa jest banalna, wchodzisz w w widok listy użytkowników, robisz sortowanie po dacie rejestracji i przeglądasz kto się dziś zarejestrował
Uzytkownicy a następnie wybierasz pole "Malejąco"
i po sprawie, masz wszystkich jak na dłoni, tylko ich nie wywalaj bo jeśli potwierdzili rejestrację przez email to mają na pewno prawidłowe maile |
_________________ Nie pisz do mnie na GyGy ani na PW bo normalnie nie wytrzymam, no chyba ze chcesz dać mi na chleb zarobić
Lubię poważne wyzwania http://www.szpak.eu/phpbb.php |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Kopiowanie wszelkich treści zawartych na forum, modyfikacji oraz instrukcji bez zgody administracji i autorów tematów/postów zabronione!