|
|
phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo
|
|
Dodatki do działów |
Autor |
Wiadomość |
Camillo
|
Wysłany: 07-06-2008, 17:46 Dodatki do działów
|
|
|
Szukałem tego przez 5 minut, ale nie wiem nawet jak to napisać. Chodzi mi o to, że jak macie jakiś dział i wchodzicie do niego, a w nim są kolejne działy. A ja chciałvbym zrobić coś takiego, że na górze będzie kolejny dział ale tylko opis i bez wejścia do tego działu. Bo ja mam działy z serialami. I chciałbym, aby po wejściu do jakiegoś działu (serialu) to na górze byłaby taka wizytówka serialowa: obsada, reżyseria, plakat itd. Nie wiem, coś słyszałem o tym, że można ogłoszenia dawać każde inne, do każdego działu. Może w ten sposób mógłbym to zrobić.
Zrozumieliście mnie xD |
|
|
|
|
Gadatliwa Kasia
|
|
|
|
MisQL
|
Wysłany: 07-06-2008, 18:01
|
|
|
Powiedz czy zrozumiałem xD:
Chodzi Ci o to, że chcesz, aby w każdym dziale (który zapewe dot. tylko jednego serialu) było osobne ogłoszenie, w którym byłyby informacje nt. obsady itp.?
Czy:
Żeby była taka zwykła belka - dział, do którego nie da się wejść (nawet kliknąć) i w nim będzie taki opis? |
|
|
|
Camillo
|
Wysłany: 07-06-2008, 18:33
|
|
|
No to drugie xD Dałoby radę? |
|
|
|
|
MisQL
|
Wysłany: 07-06-2008, 18:38
|
|
|
Ja mam tylko taki pomysł, aby po kliknięciu na to przenosiło spowrotem do tego działu. Po prostu jakoś go tam nazywasz, dajesz jaki chcesz opis (z tego co pamiętam to używając htmla xD). Potem ustawiasz by był linkiem i podajesz adres do tego gdzie się znajduje, tak więc po kliknięciu będzie się ładować ta sama strona.
Ale jestem niemalże w 100% przekonany, że takie coś idzie zrobić bez tego głupiego sposobu (chociaż działać, w pewien sposób działa xD). |
|
|
|
Camillo
|
Wysłany: 07-06-2008, 18:45
|
|
|
No w penwym sensie to by zadziałało, ale jakbyś najechał na treść, to by wyświetlało się tak dziwnie. Gdzieś już kiedyś widziałem, że był taki sposób. A jak nie, to też chyba jest taki sposób by ogłoszenia były inne w każdym innym dziale. |
|
|
|
|
Tavaro
|
Wysłany: 07-06-2008, 18:55
|
|
|
Camillo napisał/a: | No w penwym sensie to by zadziałało, ale jakbyś najechał na treść, to by wyświetlało się tak dziwnie. |
Tworzysz zamknięty dział w dziale, jako nazwa wpisujesz w tym konkretnym przypadku:
(</a> zamyka odnośnik, którym normalnie byłby tekst w nazwie działu), a w opisie - co tam chcesz. Działa HTML.
Prowizora, ale sprawdzona prowizora. |
|
|
|
|
Camillo
|
Wysłany: 07-06-2008, 19:28
|
|
|
No niby to działa, ale ja nie chciałem żeby pisało ile postów jest w dziale its. Bo to nie ma byc dział a sama taka belka z opisem.
Jeśli macie inne sposoby to chętnie poczytam. |
|
|
|
|
werni
|
Wysłany: 07-06-2008, 22:41
|
|
|
może to u mnie widziałeś |
_________________ Nie potrafiłem nigdy powiedzieć kłamstwa, w które by ktokolwiek wątpił, ani prawdy, w którą by ktokolwiek uwierzył. |
|
|
|
|
RobertR.
|
Wysłany: 08-06-2008, 09:09
|
|
|
Mozesz to zrobic np. za pomoca Moda Regulamin dzialu (nie pamietam nazwy poszukaj) dzieki niemu zamiast regulaminu bedziesz mogl wlasnie wpisac swoje obsady itd.. |
_________________ Pomagam tylko na forum.
Na gg itp. odpłatnie.
W razie jakiegokolwiek zlecenia zapraszam na gg://2028101 |
|
|
|
|
Gadatliwa Kasia
|
|
|
|
Camillo
|
Wysłany: 08-06-2008, 10:19
|
|
|
werni, nie wiem gdzie tam coś masz, ale jeśli znasz sposób to powiedz jak to robisz. |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Kopiowanie wszelkich treści zawartych na forum, modyfikacji oraz instrukcji bez zgody administracji i autorów tematów/postów zabronione!