|
|
phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo
|
|
[Problem] Wielkość Ikon For - Zmieniam ale nic z tego :( |
Autor |
Wiadomość |
borsuk1
|
Wysłany: 23-04-2008, 01:13 [Problem] Wielkość Ikon For - Zmieniam ale nic z tego :(
|
|
|
Witam
Otóż mam taki problem. Chciałem zmienić ikony działów (nie że każda inna tylko normalnie), no i po części udało się. Wgrałem pliki .gif na forum poprzez FTP wszystko cool. usunąłem cache. wchodzę na stronę główną a tu bach... porozciągane ikony. poszukałem na owym forum jak zrobić aby były takiej wielkości jak normalne. no i dowiedziałem się... no więc wlazłem do pliku mój_styl.cfg i znalazłem ścieżkę do moich ikonek. zmieniłem wysokość i szerokość. wgrałem na forum plik już po obróbce... no i czekam, czekam, usunąłem cache i nic... nadal są rozciągnięte
co mam zrobić???
oto link jakiego forum się tyczy problem http://gadula.boo.pl/index.php
bardzo proszę o natychmiastową pomoc
dziękuję i pozdrawiam - borsuk1 |
|
|
|
|
Gadatliwa Kasia
|
|
|
|
joli
Yollien +Styler
|
Wysłany: 23-04-2008, 07:01
|
|
|
Ani to dział odpowiedni, ani właściwie pytanie.
MAŁE GRAFIKI
chyba jednak nie zmieniles , jak trzeba, bo caly czas masz złe wpisy w pliku:
http://gadula.boo.pl/temp.../OrangeSite.cfg
na przykłąd:
Kod: | $images['forum'] = "$current_template_images/folder_big.gif\" width=\"46\" height=\"25";
$images['forum_new'] = "$current_template_images/folder_new_big.gif\" width=\"46\" height=\"25";
$images['forum_locked'] = "$current_template_images/folder_locked_big.gif\" width=\"46\" height=\"25"; | i tak dalej. Zrob to jeszcze raz, porzadnie. |
|
|
|
|
borsuk1
|
Wysłany: 23-04-2008, 11:07
|
|
|
joli, właśnie o to chodzi że zmieniałem jak pokazałaś
Kod: | $images['forum'] = "$current_template_images/folder_big.gif\" width=\"46\" height=\"25";
$images['forum_new'] = "$current_template_images/folder_new_big.gif\" width=\"46\" height=\"25";
$images['forum_locked'] = "$current_template_images/folder_locked_big.gif\" width=\"46\" height=\"25"; |
tylko wymiary inne i nie wiem co zrobić a da to coś jak usune width i height ? |
|
|
|
|
joli
Yollien +Styler
|
Wysłany: 23-04-2008, 11:09
|
|
|
Nie zmieniles, bo w Twoim pliku zmian nie widze, na pewno ten zmieniony wrzuciles, tam, gdzie trzeba? |
|
|
|
|
szresi
|
Wysłany: 23-04-2008, 11:11
|
|
|
borsuk1, zmien te wymiary Kod: | width=\"46\" height=\"25"; |
na inne , wyczyść cache forum i koniecznie cache przeglądarki i powinno działać.
--------
według mnie masz dobre wymiary na forum 25x28 px
|
|
|
|
|
borsuk1
|
Wysłany: 23-04-2008, 18:49
|
|
|
dziękuję udało mi się. jednak wsadzałem plik .cfg nie tam gdzie trzeba ;D |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Kopiowanie wszelkich treści zawartych na forum, modyfikacji oraz instrukcji bez zgody administracji i autorów tematów/postów zabronione!