|
|
phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo
|
|
Przesunięty przez: joli 22-01-2009, 18:21 |
[problem]plusminus mod |
Autor |
Wiadomość |
jarson15
|
Wysłany: 24-03-2008, 17:57 [problem]plusminus mod
|
|
|
Właśnie jestem w trakcie instalacji tego moda do wersji 1.12.6. Nie mogę znaleźć //That's all, Folks! tego w lang_main.php.W czym tkwi problem??
Cytat: | #
#--[ OPEN ]--
#
language/lang_polish/lang_main.php
#
#--[ FIND ]--
#
//
// That's all, Folks!
#
#--[ BEFORE, ADD ]--
#
$lang['Plusminus_pluspoint']='Daj punkt użytkownikowi';
$lang['Plusminus_minuspoint']='Daj ostrzeżenie użytkownikowi';
$lang['Plusminus_secure']='Ogólny bł±d bezpieczeństwa Plusminus.';
$lang['Plusminus_plustitle']='Pochwała dla %s';
$lang['Plusminus_minustitle']='Ostrzeżenie dla %s';
$lang['Plusminus_user']='Użytkownik';
$lang['Plusminus_reason']='Powód';
$lang['Plusminus_pp_given']='Pochwała została przyznana.';
$lang['Plusminus_pm_given']='Ostrzeżenie zostało przyznane.';
$lang['Plusminus_pluscount']='Pochwał: <b>%d</b>';
$lang['Plusminus_minuscount']='Ostrzeżeń: <b>%d</b>';
$lang['Plusminus_pluscount_profile']='Pochwały';
$lang['Plusminus_minuscount_profile']='Ostrzeżenia';
$lang['Plusminus_list_user_plusminus']='Pokaż listę pochwał/ostrzeżeń użytkownika';
$lang['Plusminus_plusinfo']='Autor postu otrzymał pochwałę.';
$lang['Plusminus_minusinfo']='Autor postu otrzymał ostrzeżenie.';
$lang['Plusminus_pointslist']='Lista pochwał/ostrzeżeń dla %s';
$lang['Plusminus_giving_user']='Wystawiaj±cy';
$lang['Plusminus_show_plus']='<a href="%s" style="color:green;" class="genmed">Pochwały</a>';
$lang['Plusminus_show_minus']='<a href="%s" style="color:red;" class="genmed">Ostrzeżenia</a>';
$lang['Plusminus_show_all']='<a href="%s" class="genmed">Wszystkie</a>';
$lang['Plusminus_userbanner_long']='Użytkownik został zbanowany.';
$lang['Plusminus_userbanner']='Użytkownik zbanowany';
$lang['Plusminus_userdisallowed_long']='Użytkownikowi odebrano możliwo¶ć pisania.';
$lang['Plusminus_userdisallowed']='Zakaz pisania';
$lang['Plusminus_remove_point']='Usuń punkt';
$lang['Plusminus_ban_user']='Banuj';
$lang['Plusminus_unban_user']='Odbanuj';
$lang['Plusminus_disallow_write']='Zakaż pisać';
$lang['Plusminus_allow_write']='Zezwól pisać';
$lang['Plusminus_user_has_been_banned']='Użytkownik <b>%s</b> został zbanowany.';
$lang['Plusminus_user_has_been_unbanned']='Użytkownik <b>%s</b> został odbanowany.';
$lang['Plusminus_user_has_been_disallowed']='Użytkownikowi <b>%s</b> odebrano możliwo¶ć pisania postów.';
$lang['Plusminus_user_has_been_allowed']='Użytkownikowi <b>%s</b> przywrócono możliwo¶ć pisania postów.';
$lang['Plusminus_backlink']='Kliknij %sTutaj%s aby powrócić do listy punktów';
$lang['Plusminus_posting_disallowed']='Nie możesz pisać na forum, z powodu odebrania Ci tej możliwo¶ci.';
$lang['Plusminus_delete_point']='Usuń punkt';
$lang['Plusminus_point_removed']='Punkt został usunięty.'; |
|
|
|
|
 |
Gadatliwa Kasia
|
|
|
|
kevvin!

|
Wysłany: 24-03-2008, 17:58
|
|
|
jarson15, to jest na samym dole tłumaczenia, i przed tym masz dodać ten Kod z +/- |
_________________ BeCool |
|
|
|
 |
sebb2PL
|
Wysłany: 24-03-2008, 18:06
|
|
|
Cytat: | jarson15, to jest na samym dole tłumaczenia, i przed tym masz dodać ten Kod z +/- |
Jak masz te wszystkie np:
Cytat: | Pomógł: 30 razy
to właśnie jest w tym pliku i jak zobaczysz taką, no dość dłuższą linijkę powtarzających się słów:
$lang
$lang
$lang
$lang
$lang
$lang
$lang
$lang
>>>Tu wstawisz to co musisz
//That's all, Folks! |
|
|
|
 |
jarson15
|
Wysłany: 24-03-2008, 18:32
|
|
|
Dobra z tym się uporałem.Dzięki.Ale mam poważniejszy błąd.Coś źle w viewtopicu zrobilem bo gdy klikam temat to jest cos takiego: Cytat: |
Could not obtain post/user information.
DEBUG MODE
SQL Error : 1064 You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near '.user_avatar_type, u.user_allowavatar, u.user_avatar, u.user_rank, u.user_viewem' at line 1
SELECT p.post_id, p.post_time, p.enable_sig, p.enable_html, p.enable_smilies, p.post_edit_count, p.post_edit_time, p.post_username, p.post_approve, p.poster_delete, p.post_edit_by, p.post_parent, p.user_agent, p.post_attachment, p.post_expire, p.post_marked, u.user_sig_image, u.user_birthday, u.user_from, u.user_regdate, u.user_aim, u.user_viewaim, u.special_rank, u.user_allow_helped, u.user_avatar_width, u.user_avatar_height, u.user_id, u.username, u.user_level, u.user_jr, u.user_allowhtml, u.user_posts, u.user_allowsig, u.user_sig, u.user_sig_bbcode_uid, u.user_allowsmile, u.user_plusp, u.user_minusp, u.user_disallowed_write, b.ban_id u.user_avatar_type, u.user_allowavatar, u.user_avatar, u.user_rank, u.user_viewemail, u.user_website, u.user_email, u.can_custom_ranks, u.user_custom_rank, u.user_session_time, u.user_allow_viewonline, pt.post_text, pt.bbcode_uid, pt.post_subject , ph.th_post_id FROM phpbb_posts p LEFT JOIN phpbb_posts_text_history ph ON (ph.th_post_id = p.post_id) LEFT JOIN phpbb_posts_text pt ON (pt.post_id = p.post_id) LEFT JOIN phpbb_users u ON (u.user_id = p.poster_id) LEFT JOIN phpbb_banlist b ON (u.user_id = b.ban_userid) WHERE p.topic_id = 131 GROUP by p.post_id ORDER BY p.post_order, p.post_time ASC LIMIT 0, 15
Line : 845
File : viewtopic.php
|
Wydaję mi się że wszystko dobrze zrobiłem.A tutaj jest opisana edycja viewtopic.php
#--[ OPEN ]--
#
viewtopic.php
#
#--[ FIND ]--
# full text to find: $order_sql = (!$post_id) ? '' : "GROUP BY p.post_id, t.topic_id, t.topic_title, t.topic_status, t.topic_replies, t.topic_time, t.topic_type, t.topic_vote, t.topic_last_post_id, f.forum_name, f.forum_status, f.forum_id, f.auth_view, f.auth_read, f.auth_post, f.auth_reply, f.auth_edit, f.auth_delete, f.auth_sticky, f.auth_announce, f.auth_pollcreate, f.auth_vote, f.auth_attachments, f.auth_download, t.topic_attachment ORDER BY p.post_order, p.post_id ASC";
#
#
#--[ IN-LINE FIND ]--
#
t.topic_last_post_id,
#
#--[ IN-LINE AFTER, ADD ]--
#
t.topic_poster,
#
#--[ FIND ]--
# full text: $sql = "SELECT p.post_id, p.post_time, p.enable_sig, p.enable_html, p.enable_smilies, p.post_edit_count, p.post_edit_time, p.post_username, p.post_approve, p.poster_delete, p.post_edit_by, p.post_parent" . $sgv . "u.user_id, u.username, u.user_level, u.user_jr, u.user_allowhtml, u.user_posts, u.user_allowsig, u.user_sig, u.user_sig_bbcode_uid, u.user_allowsmile, u.user_avatar_type, u.user_allowavatar, u.user_avatar, u.user_rank, u.user_viewemail, u.user_website, u.user_email, u.can_custom_ranks, u.user_custom_rank, u.user_session_time, u.user_allow_viewonline, pt.post_text, pt.bbcode_uid, pt.post_subject $ph_field
#
#
#--[ IN-LINE FIND ]--
#
u.user_allowsmile
#
#--[ IN-LINE AFTER, ADD ]--
#
, u.user_plusp, u.user_minusp, u.user_disallowed_write, b.ban_id
#
#--[ FIND ]--
# full text: FROM " . POSTS_TABLE . " p, " . USERS_TABLE . " u, " . POSTS_TEXT_TABLE . " pt
#
POSTS_TABLE . " p,
#
#--[ IN-LINE FIND ]--
#
" . USERS_TABLE . " u
#
#--[ AFTER, ADD ]--
#
LEFT JOIN " . BANLIST_TABLE . " b ON (u.user_id = b.ban_userid)
#
#--[ FIND ]--
#
'L_GOTO_PAGE' => $lang['Goto_page'],
#
#--[ AFTER, ADD ]--
#
'L_POST_PLUSP' => $lang['Plusminus_plusinfo'],
'L_POST_MINUSP' => $lang['Plusminus_minusinfo'],
#
#--[ FIND ]--
#
$user_sig_bbcode_uid = $postrow[$i]['user_sig_bbcode_uid'];
#
#--[ AFTER, ADD ]--
#
include($phpbb_root_path . 'plusminus.'.$phpEx);
#
#--[ FIND ]--
#
'DELETE' => $delpost,
#
#--[ AFTER, ADD ]--
#
'ADD_PLUS_POINT'=>$plus_point,
'ADD_MINUS_POINT'=>$minus_point,
'POINTS'=>$points,
#
#--[ FIND ]--
#
'U_POST_ID' => $postrow_post_id)
);
#
#--[ AFTER, ADD ]--
#
if ($postrow[$i]['post_plusp'])
{
$template->assign_block_vars('postrow.plusp',array());
}
if ($postrow[$i]['post_minusp'])
{
$template->assign_block_vars('postrow.minusp',array());
} |
Proszę pomóżcie |
|
|
|
 |
sebb2PL
|
Wysłany: 24-03-2008, 18:35
|
|
|
Powiedz ty mi, zapisujesz oryginalne pliki forum ? - w wypadku jak coś zrobisz źle -> wgrywasz i masz wszystko jak dawniej ?
Jeśli tak to wgraj i zacznij robić na nowo -> pkt. po pkt. -> powoli -> dokładnie
Wszystko da się w grać ... coś musiałeś źle zrobić.
Dlatego zawsze się mówi "jak coś robisz - to rób to dokładnie i powoli" |
|
|
|
 |
jarson15
|
Wysłany: 24-03-2008, 18:39
|
|
|
Tak mam oryginalne pliki na wszelki wypadek.Czyli to jest błąd po mojej stronie?? Dobra spróbuje od początku.Tam miałem lekkie nie pewnośći co i jak to teraz tu będe pisał i mi pomożecie jak coś !
[ Dodano: 24-03-2008, 19:02 ]
#--[ FIND ]--
# full text: FROM " . POSTS_TABLE . " p, " . USERS_TABLE . " u, " . POSTS_TEXT_TABLE . " pt
#
POSTS_TABLE . " p, |
No i tu mam problem. nie mogę tego znaleźć.Po tym jest komenda.
Kod: | #
#--[ IN-LINE FIND ]--
#
" . USERS_TABLE . " u |
To gdy pomine tamten [find] i wezmę [in-line find] to wyszukuję mi taką komórkę:
Cytat: | LEFT JOIN " . USERS_TABLE . " u ON (u.user_id = p.poster_id) |
HELP!!! |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Kopiowanie wszelkich treści zawartych na forum, modyfikacji oraz instrukcji bez zgody administracji i autorów tematów/postów zabronione!