|
|
phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo
|
|
Chciał bym przenieść tylko skrypt |
Autor |
Wiadomość |
Matif
|
Wysłany: 12-03-2008, 19:04 Chciał bym przenieść tylko skrypt
|
|
|
A więc chcę "przenieść" mojego przema na inne forum, ale nie tak że chce aby tematy, i wszystko zostało tylko chce przenieść sam skrypt. Bo mam na nim sporo modyfikacji których nie chce stracić. I moje takie pytanie, czy po prostu muszę zgrać z mojego serwera (wszystkie) pliki na komputer a potem wgrać je na inny serwer, wyczyścić config.php i tyle? Czy muszę jeszcze z jakiś plików kasować jakieś dane? |
|
|
|
|
Gadatliwa Kasia
|
|
|
|
kamil007
|
Wysłany: 12-03-2008, 19:07
|
|
|
tematy, posty, userzy, doslownie wsyztsko jest w bazie danych
jesli chcesz przeniesc tylko skrypt a forum od nowa prowadzic, to tak jak mowiles, zgraj, wyczysc config i zainstaluj jeszcze raz skrypt, tyle ze na nowym serwerze.
ale jezeli twoje modyfikacje korzystaja z bazy danych, to rowniez musisz je od nowa instalowac |
|
|
|
|
Matif
|
Wysłany: 12-03-2008, 19:12
|
|
|
Ok dzieki |
|
|
|
|
maniocek
|
Wysłany: 12-03-2008, 19:14
|
|
|
kamil007 napisał/a: | ale jezeli twoje modyfikacje korzystaja z bazy danych, to rowniez musisz je od nowa instalowac |
Tylko zapytania SQL wrzucić. |
|
|
|
|
kamil007
|
Wysłany: 12-03-2008, 19:15
|
|
|
maniocek napisał/a: | kamil007 napisał/a: | ale jezeli twoje modyfikacje korzystaja z bazy danych, to rowniez musisz je od nowa instalowac |
Tylko zapytania SQL wrzucić. |
w wiekszosci przypadkow to jedno i to samo, no ale niech bedzie |
|
|
|
|
Leone
|
Wysłany: 12-03-2008, 20:23
|
|
|
Matif, dobrze by było, jakbyś przeniósł też bazę, a następnie usunął z niej tematy, użytkowników, fora itd.
ostatecznie, jeśli masz dokładną listę tabel i komórek, które dodawałeś do bazy danych, to możesz przenieść same pliki, a następnie wykonać zapytania.
kamil007 napisał/a: | w wiekszosci przypadkow to jedno i to samo, no ale niech bedzie |
jasne.. |
_________________ She was Lo, plain Lo, in the morning, standing four feet ten in one sock. She was Lola in slacks. She was Dolly at school. She was Dolores on the dotted line. But in my arms she was always Lolita. |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Kopiowanie wszelkich treści zawartych na forum, modyfikacji oraz instrukcji bez zgody administracji i autorów tematów/postów zabronione!