phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

FAQFAQ - PIERWSZA POMOC!!  regulaminREGULAMIN  SzukajSZUKAJ  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload  katalog Forów DyskusyjnychKatalog Forów   FAQ Video tutoriale

Poprzedni temat «» Następny temat
Przenoszenie Temotów z postami + Użytkownicy.. na nowe forum
Autor Wiadomość
ArczeX

Wysłany: 24-02-2008, 22:54   Przenoszenie Temotów z postami + Użytkownicy.. na nowe forum

Witam
Zacznijmy od początku mam forum ponad 15000 postów i 1300 tematów z 818 użytkownikami jest sobie na serwerku ovh wgrałem tam modyfikacji i takie inne bajerki... ale zaczęło sie coś sypać ;/ wyskakiwały od czasu do czasu błędy i za duzo juz tych modyfikacji napchałem.... wiec postanowiłem wgrać "czyste" nowe forum usunąłem stare forum zrobiłem kopię bazy i wgrałem nowe "czyste" forum na ten sam serwer w te samo miejsce...

I teraz moje pytanko...
Co mam zrobić ?
jakie tabele przenieść z bazy danych ? lub jeszcze jakie pliki z starego forum żeby na tym nowym "czystym" forum były tematy posty i użytkownicy ze starego forum i nic więcej...

Prosił bym o pomoc :)

Gadatliwa Kasia 

Goroman

Wysłany: 24-02-2008, 23:10   

jeżeli masz tą bazę z tymi modyfikacjami na serwerze (wgraną) to zobacz jaki ma prefix

potem wejdź na ftp i edytuj plik config.php, w miejsce prefix zamień istniejący/wstaw stary (taki jaki ma wcześniejsza baza)

radził bym ci odinstalować te mody z bazy

[ Dodano: 24-02-2008, 23:11 ]
ArczeX napisał/a:
Goroman Jeśli chcesz abym przeniósł twoje forum na inny serwer pisz na PW lub email w zamian proszę jedynie o umieszczenie reklamy :P

:lol:

ArczeX

Wysłany: 24-02-2008, 23:18   

Cytat:
jeżeli masz tą bazę z tymi modyfikacjami na serwerze (wgraną) to zobacz jaki ma prefix

potem wejdź na ftp i edytuj plik config.php, w miejsce prefix zamień istniejący/wstaw stary (taki jaki ma wcześniejsza baza)

radził bym ci odinstalować te mody z bazy

A wiesz mozę dokładnie jakie są te tabele zeby przenieść same posty i pliki które trzeba wgrać zeby fotki załączniki i te inne sie pokazały bo chodzi mi konkretnie o to nie chcę starej bazy wgrywać ;]

Goroman napisał/a:

[ Dodano: 24-02-2008, 23:11 ]
ArczeX napisał/a:
Goroman Jeśli chcesz abym przeniósł twoje forum na inny serwer pisz na PW lub email w zamian proszę jedynie o umieszczenie reklamy :P

jeśli chodzi o to "Goroman" w tym tekście to zwykła komenda YOU... a fora to bez problemu przenoszę gorzej jest z tym jak trzeba cos modyfikować ;]

Goroman

Wysłany: 24-02-2008, 23:29   

ArczeX, pomyśl ;]
_posts
_posts_text
_topics
_forums
_attachments
__groups
itp
lepiej zrobić jak ci radziłem 1 moim poście

ArczeX napisał/a:
jeśli chodzi o to "Goroman" w tym tekście to zwykła komenda YOU... a fora to bez problemu przenoszę gorzej jest z tym jak trzeba cos modyfikować ;]

no właśnie fora przenosisz , a tego nie umiesz zrobić ? :mrgreen:
przecież to jest podobne do przenoszenia, tylko na tym samym serwerze
ArczeX napisał/a:
jeśli chodzi o to "Goroman" w tym tekście to zwykła komenda YOU

masz mnie za jakiegoś głupka ? :evil:
wiem że to bbcode jest
chodziło mi o dalszą treść

pecador

Wysłany: 25-02-2008, 00:36   

ja bym radził jeszcze przenieść użytkowników, prawa, kategorie, w postach są jeszcze ankiety..
poza tym Goroman zapomniałeś chociażby o tabeli _user_group..
i jeśli przeniesie tylko te które podałeś, to będzie musiał trochę poustawiać w PA.

ArczeX, uznam ten Twój podpis za żart i doradzę Ci tak jak każdemu, który się na tym nie zna - nie baw się tabelami, a po prostu wgraj wszystko, a później (mają na wszelki wypadek kopię bazy), baw się w usuwanie.

Odpowiedz do tematu