|
|
phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo
|
|
Przenoszenie Temotów z postami + Użytkownicy.. na nowe forum |
Autor |
Wiadomość |
ArczeX

|
Wysłany: 24-02-2008, 22:54 Przenoszenie Temotów z postami + Użytkownicy.. na nowe forum
|
|
|
Witam
Zacznijmy od początku mam forum ponad 15000 postów i 1300 tematów z 818 użytkownikami jest sobie na serwerku ovh wgrałem tam modyfikacji i takie inne bajerki... ale zaczęło sie coś sypać ;/ wyskakiwały od czasu do czasu błędy i za duzo juz tych modyfikacji napchałem.... wiec postanowiłem wgrać "czyste" nowe forum usunąłem stare forum zrobiłem kopię bazy i wgrałem nowe "czyste" forum na ten sam serwer w te samo miejsce...
I teraz moje pytanko...
Co mam zrobić ?
jakie tabele przenieść z bazy danych ? lub jeszcze jakie pliki z starego forum żeby na tym nowym "czystym" forum były tematy posty i użytkownicy ze starego forum i nic więcej...
Prosił bym o pomoc |
|
|
|
 |
Gadatliwa Kasia
|
|
|
|
Goroman

|
Wysłany: 24-02-2008, 23:10
|
|
|
jeżeli masz tą bazę z tymi modyfikacjami na serwerze (wgraną) to zobacz jaki ma prefix
potem wejdź na ftp i edytuj plik config.php, w miejsce prefix zamień istniejący/wstaw stary (taki jaki ma wcześniejsza baza)
radził bym ci odinstalować te mody z bazy
[ Dodano: 24-02-2008, 23:11 ]
ArczeX napisał/a: | Goroman Jeśli chcesz abym przeniósł twoje forum na inny serwer pisz na PW lub email w zamian proszę jedynie o umieszczenie reklamy |
|
_________________ Instalacja for | Przenoszenie for
Aktualizacje for | Konwersja z innych systemów for (IPB, VB)
Łączenie for | Instalacja modyfikacji do phpBB |
|
|
|
 |
ArczeX

|
Wysłany: 24-02-2008, 23:18
|
|
|
Cytat: | jeżeli masz tą bazę z tymi modyfikacjami na serwerze (wgraną) to zobacz jaki ma prefix
potem wejdź na ftp i edytuj plik config.php, w miejsce prefix zamień istniejący/wstaw stary (taki jaki ma wcześniejsza baza)
radził bym ci odinstalować te mody z bazy |
A wiesz mozę dokładnie jakie są te tabele zeby przenieść same posty i pliki które trzeba wgrać zeby fotki załączniki i te inne sie pokazały bo chodzi mi konkretnie o to nie chcę starej bazy wgrywać
Goroman napisał/a: |
[ Dodano: 24-02-2008, 23:11 ]
ArczeX napisał/a:
Goroman Jeśli chcesz abym przeniósł twoje forum na inny serwer pisz na PW lub email w zamian proszę jedynie o umieszczenie reklamy
|
jeśli chodzi o to "Goroman" w tym tekście to zwykła komenda YOU... a fora to bez problemu przenoszę gorzej jest z tym jak trzeba cos modyfikować |
|
|
|
 |
Goroman

|
Wysłany: 24-02-2008, 23:29
|
|
|
ArczeX, pomyśl
_posts
_posts_text
_topics
_forums
_attachments
__groups
itp
lepiej zrobić jak ci radziłem 1 moim poście
ArczeX napisał/a: | jeśli chodzi o to "Goroman" w tym tekście to zwykła komenda YOU... a fora to bez problemu przenoszę gorzej jest z tym jak trzeba cos modyfikować |
no właśnie fora przenosisz , a tego nie umiesz zrobić ?
przecież to jest podobne do przenoszenia, tylko na tym samym serwerze
ArczeX napisał/a: | jeśli chodzi o to "Goroman" w tym tekście to zwykła komenda YOU |
masz mnie za jakiegoś głupka ?
wiem że to bbcode jest
chodziło mi o dalszą treść |
_________________ Instalacja for | Przenoszenie for
Aktualizacje for | Konwersja z innych systemów for (IPB, VB)
Łączenie for | Instalacja modyfikacji do phpBB |
|
|
|
 |
pecador
|
Wysłany: 25-02-2008, 00:36
|
|
|
ja bym radził jeszcze przenieść użytkowników, prawa, kategorie, w postach są jeszcze ankiety..
poza tym Goroman zapomniałeś chociażby o tabeli _user_group..
i jeśli przeniesie tylko te które podałeś, to będzie musiał trochę poustawiać w PA.
ArczeX, uznam ten Twój podpis za żart i doradzę Ci tak jak każdemu, który się na tym nie zna - nie baw się tabelami, a po prostu wgraj wszystko, a później (mają na wszelki wypadek kopię bazy), baw się w usuwanie. |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Kopiowanie wszelkich treści zawartych na forum, modyfikacji oraz instrukcji bez zgody administracji i autorów tematów/postów zabronione!