|
|
phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo
|
|
Pousuwane tabele w sql |
Autor |
Wiadomość |
Tifosi
|
Wysłany: 10-02-2008, 18:54 Pousuwane tabele w sql
|
|
|
Witam już drugi raz w ciągu tygodnia poznikały mi tabele sql, nikt nie włamał się na konto ani do phpmyadmina, nie widać też aby ktoś się logował do phpmyadmina.
Serwery też podobno działają normalnie.
Prosze mi powiedzieć czy jest możliwe że tabele te znikneły podczas robienia backupu przez forum ?
Ewentualnie jaka może bym inna przyczyna ?
No i jak temu zapobiec ? |
|
|
|
 |
Gadatliwa Kasia
|
|
|
|
AnDrIu

|
Wysłany: 11-02-2008, 00:12
|
|
|
tabele od tak sobie same nie znikaja, ktos musial ingerowac w baze...
backupy niemaja nic tutaj do rzeczy bo to calkiem dwie rozne rzeczy
a skad wiesz ze tabele zniknely ? |
|
|
|
 |
GradCP
|
Wysłany: 11-02-2008, 00:18
|
|
|
Sprawdź acces_logi w CPanelu.
AnDrIu napisał/a: | a skad wiesz ze tabele zniknely |
ciężko nie zauważyć kiedy forum przestaje działać. |
|
|
|
 |
chelloPL

|
Wysłany: 11-02-2008, 17:40
|
|
|
Tifosi napisał/a: | Prosze mi powiedzieć czy jest możliwe że tabele te znikneły podczas robienia backupu przez forum ? |
Na 100% nie. Funkcja backupu tylko odczytuje dane z tabeli.
Tifosi napisał/a: | poznikały mi tabele sql |
Mógłbyś to rozszerzyć? Wszystkie zniknęły? Tylko z prefiksem forum? Jakieś pojedyncze? Jedna tabela?
Były jakieś komunikaty błędów? Jakie?
A może to nie zniknęły wszystkie tabele, lecz awarii uległa np: tabela phpbb_sessions? |
_________________ Zanim napiszesz do mnie na GG/PW, koniecznie przeczytaj zasady.
Sygnaturka to nie tablica z ogłoszeniami! PAMIĘTAJ o tym! Nadużywanie i celowe reklamowanie stron jest ZABRONIONE i karalne!
Gość, a czy Ty nie masz sobie nic do zarzucenia? |
|
|
|
 |
Tifosi
|
Wysłany: 11-02-2008, 22:27
|
|
|
Zostało równo 30 tabel raczej końcowe a w kilku z początku co się ostały brakowało pełno kolumn. |
|
|
|
 |
warna

|
Wysłany: 11-02-2008, 22:46
|
|
|
Zajmowałem się przywracaniem forum po pierwszym padzie. W tabelach, które zostały (równo 30), brakowało mnóstwo pól. Pamiętam tylko, że phpbb_posts było tylko 8/24 pól.
Wgrałem bazę z kopii. Potem musiałem się bawić w odzyskanie paru postów z ocalałych tabel. Tak jak już wcześniej Tifosi powiedział, zostały głównie tabele z końca "listy" i jakieś pojedyczne z tych początkowych. Szkoda, że dosłownie wczoraj zarchiwizowane tabele poszły do kasacji... |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Kopiowanie wszelkich treści zawartych na forum, modyfikacji oraz instrukcji bez zgody administracji i autorów tematów/postów zabronione!