|
|
phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo
|
|
Przenoszenie forum - problem ze SQL |
Autor |
Wiadomość |
Yeah!
|
Wysłany: 05-02-2008, 18:14 Przenoszenie forum - problem ze SQL
|
|
|
Witam!
Przeniosłem forum z 1 hostingu na 2 w ten sposób:
1. Przeniesienie plików forum.
2. Import bazy
Niestety musiałem zmienić nazwę bazy i użytkownika z Jodly na gregory_Jodly (hasła nie zmieniałem). Zmieniłem to w configu (nazwę użytkownika i bazy) ale nadal nie działa. Niby forum się wyświetla ale jak tylko chcę się zalogować to wyskakuje:
Kod: | • You have damaged: config.php file !
• File must begin with: <?php and finish with ?> with any other chars (spaces, tabs or new line) before <?php and after ?>
• You must correct the file !
• Remember it is not mistake, if your text editor can not see this space, tab or new line, use other editor with operating multi (CR/LF) format or create new file with clean content.
• Forum will not work correctly with damaged config.php file.
Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/gregory/domains/jodly.info/public_html/forum/login.php:65) in /home/gregory/domains/jodly.info/public_html/forum/includes/sessions.php on line 780
Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/gregory/domains/jodly.info/public_html/forum/login.php:65) in /home/gregory/domains/jodly.info/public_html/forum/includes/sessions.php on line 781
Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/gregory/domains/jodly.info/public_html/forum/login.php:65) in /home/gregory/domains/jodly.info/public_html/forum/includes/functions.php on line 1737 |
Nie mam pojęcia o co chodzi. Baza chyba jest ok bo powiedziało, że import zakończony sukcesem Mój config wygląda tak:
Kod: | <?php
// phpBB 2.x auto-generated config file
// Do not change anything in this file!
$dbms = 'mysql4';
$dbhost = 'localhost';
$dbname = 'gregory_Jodly';
$dbuser = 'gregory_Jodly';
$dbpasswd = 'HASŁO';
$table_prefix = 'phpbb_';
@define('PHPBB_INSTALLED', true);
?> |
Wcześniej zanim nie dałem @ przed: define('PHPBB_INSTALLED', true); to w ogóle nawet forum graficznie się nie otwierało. Próbowałem także zmienić z $dbms = 'mysql4'; na $dbms = 'mysql'; też nie zadziałało. Wydaję mi się, że:
1) Albo w innych plikach jest stara nazwa bazy danych lub użytkownika ale nie wiem gdzie
2) Albo wpływ miało zmiana adresu z http://forum.jodly.info na http://www.forum.jodly.info
Prosiłbym o pomoc. |
|
|
|
|
Gadatliwa Kasia
|
|
|
|
GradCP
|
|
|
|
|
Yeah!
|
Wysłany: 05-02-2008, 19:06
|
|
|
Sprawdziłem to i to. Ale i tak nie działa. Dbloader wykazuje:
config.php
istnieje Ok
rozmiar poprawny Ok
baza danych
nawiązano połączenie (gregory_Jodly.gregory_Jodly @ localhost) Ok
znaleziono tabelę phpbb_config Ok
serwer
obsługa gzip (.gz) Ok
obsługa » Bzip2 (.bz2) Błąd
Czyli jak sądzę mój hosting nie obsługuje Bzip2. Tak? I jeśli tak to czy jedyną metodą jest włączenie tego? |
|
|
|
|
GradCP
|
Wysłany: 05-02-2008, 20:44
|
|
|
Cytat: | Sprawdziłem to i to. Ale i tak nie działa. Dbloader wykazuje: |
Ty masz nie wykazywać, tylko stworzyć nowy config.php, zrzucić go sobie na hdd, a potem wrzucić go do głównego folderu z forum - innymi słowy podmienić obecny config.php.
Czytaj -> http://www.przemo.org/php...p=315223#315223 |
|
|
|
|
Yeah!
|
Wysłany: 06-02-2008, 06:27
|
|
|
Dzięki, temat do zamknięcia. Bo ja zamiast stworzyć nowego po prostu edytowałem stary. Dzięki za pomoc no i oczywiście daję POMÓGŁ. |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Kopiowanie wszelkich treści zawartych na forum, modyfikacji oraz instrukcji bez zgody administracji i autorów tematów/postów zabronione!