|
|
phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo
|
|
Przenoszenie forum i logowanie - problem |
Autor |
Wiadomość |
shin
|
Wysłany: 04-02-2008, 09:19 Przenoszenie forum i logowanie - problem
|
|
|
Witam. Wczoraj przeniosłem forum (wersja 1.12.5) na inny serwer. Zgrałem baze danych do nowej bazy, pliki wrzuciłem na serwer. Uruchomiłem check_files.php i poprawiłem wszystko co było na czerwono (miałem zaznaczone brak pliku install.php więc wrzuciłem go na serwer). Gdy wchodze na www.nazwaserwera.pl/index.php pokazuje mi się tekst, który napisałem zamykając stare forum. Gdy chce się zalogować żeby przejść do PA wyskakuje mi biała kartka i nic więcej się nie dzieje. Skoro jest to błąd przy logowaniu to pomyślałem że posypał się plik login.php i podmieniłem go na nowy. Wyczyściłem też folder cache i nadałem mu CHMOD 777. Niestety nic nie pomogło.
Proszę o pomoc bo już nie wiem co mam robić.
P.S. przejrzałem FAQ i szukajke |
|
|
|
![](templates/subSilver/images/spacer.gif) |
Gadatliwa Kasia
|
|
|
|
JrQ-
![](images/avatars/4917117914c6c678f66c15.png)
|
Wysłany: 04-02-2008, 09:37
|
|
|
to jest to forum?
http://www.arachnomania.ovh.org/phpbb/
Może nie zmieniłeś w tabeli _config nazwy serwera na nowy?
PS:wchodzę na to forum i jest ono włączone, może powinieneś wyczyścić cache forum i ciastka przeglądarki? |
|
|
|
Gilu
![zasłużony](templates/subSilver/images/ranks/zasluzeni.gif)
|
Wysłany: 04-02-2008, 10:03
|
|
|
Właśnie mu pomagam, na GG. Sam już nie wiem co jest grane, Cookie mu sam zmieniałem w bazie - wszystko ok.
Cache wyczyszczane + Cookies przeglądarki i też nic. Wreszcie powiedziałem mu żeby włączył forum przez SQLa
Potem czyszczenie i nadal nic. Zero reakcji, a z samą konfiguracją przez DumpLodera też był problem. Po zatwierdzeniu zmian wyskakiwała biała strona, dopiero za ntym razem się udało.
Ale i tak dalej stoimy w miejscu. |
|
|
|
shin
|
Wysłany: 04-02-2008, 18:33
|
|
|
Dziwna sprawa. Po interwencji Gila na starym forum jest taka sama sytuacja. Podczas logowania wywala białą strone
Co to może byc?
[ Dodano: 05-02-2008, 09:50 ]
Dobra, spróbowałem przeniesc forum jeszcze raz, od nowa i jakoś poszło.
Tylko, że teraz wszystkie posty i tematy są poucinane. Zamiast całego posta widnieją po 2/3 wyrazy. Da sie to naprawic?
[ Dodano: 05-02-2008, 11:58 ]
Aha, zauważyłem, że obcinanie odbywa się od momentu gdy napotka pierwszy polski znak. Tzn. jeśli np. pierwsze zdanie wygląda tak:
Cytat: | Wczoraj poszedłem do lasu |
to ze zdania zostaje
a reszta zostaje obcięta |
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Kopiowanie wszelkich treści zawartych na forum, modyfikacji oraz instrukcji bez zgody administracji i autorów tematów/postów zabronione!