phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

FAQFAQ - PIERWSZA POMOC!!  regulaminREGULAMIN  SzukajSZUKAJ  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload  katalog Forów DyskusyjnychKatalog Forów   FAQ Video tutoriale

Poprzedni temat «» Następny temat
webh.pl
Autor Wiadomość
Minos

Wysłany: 21-01-2008, 20:00   webh.pl

Mieliście coś wspólnego z tym hostingiem ?

Gadatliwa Kasia 

vegetagt

Wysłany: 22-01-2008, 00:22   

generalnie starają się ;)

me24

Wysłany: 11-07-2008, 13:25   

Mam tam swoje forum hm... od jakiś 4-5 miesięcy i muszę wam powiedzieć że jestem zaskoczony. Forum generuje się bardzo szybko, a w połączeniu z serwerami w Polsce powoduje że moje forum bardzo szybko się wyświetla :) Obsłudze też nie można nic zarzucić, pomogli mi nawet uporać się z przeniesieniem forum z innego serwera i tu uwaga ZA DARMO! Nigdy wcześniej nie spotkałem się z tym żeby jakiś dostawca hostingu przenosił moje forum i to całkowicie za free! Na maile odpisują szybko, a serwery działają sprawnie.

Jednym słowem POLECAM!!

Wu

Wysłany: 11-07-2008, 20:39   

Każdy wie kim są tacy "jednopostowi" wychwalacze.. :twisted:

me24

Wysłany: 12-07-2008, 11:24   

Twierdzisz że kłamie? Jeśli tak to zobacz sobie np. tutaj ile ludzi chwali ich usługi.

shqvarny

Wysłany: 18-07-2008, 11:34   

@Wu i me23:
Aby uzyskać pomoc wymagany jest adres forum z problemem.
Podaj pełny, realny adres forum, z http:// (klikalny!), nie używaj aliasów.
Adres ma być w profilu lub w treści posta.
Jesli masz kilka forów, napisz którego problem dotyczy!

Jeśli tego nie zrobisz Twój post zostanie usunięty!

barteq

Wysłany: 03-09-2008, 09:47   

Witam,

Jestem aktualnie uzytkownikiem tego "hostu" i wszystkim zainteresowanym ODRADZAM go!
Jest to najgorszy hosting z jakim kiedykollwiek mialem stycznosc.

Panowie administratorzy wg moich obserwacji nie znaja sie na rzeczy.
Czeste pady serwera, za ktorymi ida straty takie jak baza danych uzytkownika.
Nie raz mialem taka sytuacje, ze spokojnie kladac sie spac, rano zastawalem baze sprzed tygodnia, lub tez 2ch tygodni.

Ogolnie nie mozna nazekac na predkosc serwera, lecz na jego jakosc i obsluge owszem.

Jeszcze raz powtarzam, ze lepiej wybrac cos PEWNEGO i SPRAWDZONEGO niz zeby pakowac sie na MINĘ, ktora jest webh.pl.

Serdecznie polecam hosting - http://netmark.pl - brak jakichkolwiek problemow, a obsluga zdecydowanie szybka i profesjonalna.
Wiele razy pomogli mi tam, gdy bylem juz w sytuacji kryzysowej.
Jak narazie najlepszy hosting jaki moza sobie znalezc, i do tego jego ceny sa naprawde swietne!

Pozdrawiam.

http://PutImg.Org - Free Image Hosting and Photo Sharing
Ostatnio zmieniony przez shqvarny 10-09-2008, 20:17, w całości zmieniany 1 raz  

Morfeusz_2005

Wysłany: 06-12-2008, 10:20   

Ja mam hosting na webh.pl już pół roku i nie narzekam. Ok kiedy dołozyli ramu nie pokazała mi się żadna informacja, ani żaden błąd, a strona super się rozwija.

Meon

Wysłany: 19-01-2009, 21:48   

Mi tam wszystko dobrze działa, mam tam strony, które maja po kilka uu/dzień. Jedyne do mnie wkurzało, to blokada maili. Jednak niebawem mają ją albo znieść, albo dac na bardzo wysoką ;)
pozdrawiam.

koskul

Wysłany: 23-01-2009, 13:58   jak długo

witam
mam pytanie jak długo trwala wasza rejestracja w webh.pl ?
ja za rejestrowałem się (wybrałem pakiet) wczoraj przed południem zarejestrowałem się do dziś nie dostałem zadnej odp
Acha po rejestracji wyskoczyła mi taka informacja :
"Dziękujemy za złożenie zamówienia Na nasz adres trafiło Twoje zgłoszenie. Proszę czekać na realizację zamówienia'
Wysłane dziś do nich Emila z zapytaniem jak długo trwa przyjmowanie zamówienia jeszcze nic nie odp.

WeaR

Wysłany: 23-01-2009, 14:05   

Też tam mam forum pół roku.
Często sa jakieś awarie :) , forum raz na jakiś czas muli, ale polecam.

Meon, ja napisałem do jednego z webh na GG, i mi podniósł bez problemu mailing do 2000 na dzień.
Wysstarczy napisać. :)

koskul

Wysłany: 23-01-2009, 14:15   

napisałem wczoraj no i dziś próbowałem odezwać sie na gg no i nic

Meon

Wysłany: 26-01-2009, 15:30   

WeaR, mi bardziej potrzebna coś koło 10.0000, jesli chcę wysłac jakis mailing :P

Morfeusz_2005

Wysłany: 28-01-2009, 10:24   

Meon, do mailungu korzystaj z o2.pl tak jak ja to robie. Mail hostingowy uzywam tylko jako nagrody wm konkursach i do supportu. Korzystam z tego hostingu i bardzo mi pasuje. Fakt Ajax Czat wykrywa mase odejść bazy danych (MySql is Gone Away) itd. ale strona chodzi bardzo szybko. Mam na forum około 700 użytkowników i 31.000 postów, plus 2700 zdjęć galerii co je dużo tranferu.

Ogromny minus to transfer. Przy 6gb mam tylko 60gb transferu, który jest bardzo szybko zjadany. Całe 60gb idzie przez około 1/2 miesiąca. Dużo zjada galeria. Inne hostingi przy 6gb dysku maja około 300-360Gb co by mi starczyło na 3 inne strony, które chciałbym zrobić, ale nie moge, bo bym musiał do transferu.

Gadatliwa Kasia 

Dusqmad

Wysłany: 21-05-2009, 14:21   

Przez krótki czas byłem bardzo zadowolony z usług webh.pl - admin poświęcił mi dobrych kilka chwil na pomoc w przeniesieniu bazy danych mojego forum. Bardzo jestem wdzięczny za tą pomoc. Sam mógłbym sobie z tym nie poradzić. Niestety później czar prysł. Gdy już zapłaciłem za usługę zasada "klient nasz Pan" przestała obowiązywać. Dostaję około 300 spamerskich maili dziennie. Kilkukrotnie prosiłem o zainstalowanie oprogramowania antyspamowego. Ostatni raz uczyniłem to w lutym. W końcu dostałem odpowiedź, że antyspam został wgrany, lecz "dopiero się uczy". Program do dziś niczego się nie nauczył. Czy w ogóle został zainstalowany, czy miał zadziałać efekt placebo?
Kolejna rzecz, którą zgłaszałem to problemy ze statystykami. Zliczało np 16 dni z całego miesiąca, resztę pomijało. Również w lutym odpowiedziano mi, że od teraz wszystko będzie działało jak należy.
Od lutego statystyki nie działają. W ogóle. Nie pojawił się nawet link do statystyk marcowych.

Tak więc usługi webh.pl odradzam wszystkim, którzy oczekują współpracy z administratorem hostingu w rozwiązywaniu problemów. Na rzetelną pomoc mogłem liczyć tylko wtedy gdy przenosiłem się do webh.pl z innej firmy, lub gdy moja strona generowała zbyt duże obciążenie. Uogólniając - webh.pl rozwiązuje tylko problemy, których rozwiązanie przynosi im korzyść. Dla samego zadowolenia klienta z usługi nie kiwa się tu palcem. Tak to wygląda w moim przypadku. I jest mi przykro, po pierwszym kontakcie z firmą zapowiadało się coś zupełnie innego.

Dodam jeszcze, że odkąd posiadam konto na webh.pl (listopad) przytrafiła się jedna awaria baz danych. Najświeższa kopia pochodziła sprzed... 25 dni.

Odpowiedz do tematu