phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

FAQFAQ - PIERWSZA POMOC!!  regulaminREGULAMIN  SzukajSZUKAJ  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload  katalog Forów DyskusyjnychKatalog Forów   FAQ Video tutoriale

Poprzedni temat «» Następny temat
Critical Error - Could not open Orange template config file
Autor Wiadomość
Sullivan

Wysłany: 02-12-2007, 20:20   Critical Error - Could not open Orange template config file

Panowie i Panie - witam serdecznie.

Prowadzę serwis www.Estradowiec.pl;
pod http://www.estradowiec.pl/forum/ znajduje się forum postawione na PhpBB2 od Przemka.

Wszystko działało, ale przez przypadek usunąłem folder z plikami do skórki Orange z folderu /templates/.

Później zmieniłem nazwę bazy danych, ale okazało się że to był zły pomysł. Napisałem do nazwa.pl żeby przywrócili mi bazę danych sprzed dwóch dni - TERAZ BAZA DANYCH JEST OK.

Wgrywam pliki na serwer, odpalam instalację Przema, i wyjeżdża błąd bazy danych - chodzi mu o prefixy...
Cała zabawa polega na tym że na jednej bazie danych stoi Joomla i phpBB by Przemo. Instalator chce puste bazy danych, a ja chcę odpalić starą bazę danych i się wysypuje.

Pomóżcie Panowie - A jeśli ktoś potrafi to zrobić - dobrze zapłacę za naprawę.

Gadatliwa Kasia 

pecador

Wysłany: 02-12-2007, 20:59   

raczej nie będziesz musiał płacić.

po prostu skorzystaj z dbloadera
http://www.estradowiec.pl...er/dbloader.php

na dole masz napisane jak go włączyć. następnie wygeneruj plik config.php i wszystko powinno działać.

Sullivan

Wysłany: 02-12-2007, 21:12   

pecador, teraz wgrywam pliki na serwer - te same pliki co były kiedyś - paniowe z Nazwa.pl przesłali mi kopię plików raze z kopią bazy danych.
Jak już zainstaluję to wszystko to odpalić instalkę i co ?
Na jakiej bazie to zainstalować?

pecador

Wysłany: 02-12-2007, 21:24   

jeśli będą to te same pliki, łącznie z config.php, to zależy czy masz dobrą bazę.
z tego co napisałeś masz ją, więc praktycznie po wgraniu plików wszystko powinno działać.

Sullivan

Wysłany: 02-12-2007, 21:45   

ok, zainstalowałem, działa.
Dziękuję ślicznie za pomoc :)

Pozdrawiam;

Odpowiedz do tematu