|
|
phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo
|
|
Przesunięty przez: joli 29-12-2007, 21:25 |
Banner z innego stylu |
Autor |
Wiadomość |
miszczu15
|
Wysłany: 22-08-2007, 23:37 Banner z innego stylu
|
|
|
Witam wszystkich. Oto moje forum: www.myslow.lua.pl. Obecnie korzystam ze stylu Bman1blue i chciałbym dodać do niego logo z tego stylu Freetableblue Starałem się podmieniać plik "overall_header" (jego treść), ale za każdym razem coś wychodziło nie tak. Dołączam pliki "overall_header" z tych dwóch styli. Z góry dziękuję za pomoc. Naprawdę starałem się sam to zrobić ale po wielu nie udanych próbach i nie przespanych nocach, postanowiłem poprosić o pomoc.
PS: Chciałbym aby forum nie było rozciągnięte na całą stronę tak jak to jest w BMan1blue ale tak jak to jest w FreetableBlue
overall_header.rar overall_header Freetabblue |
Pobierz Plik ściągnięto 1254 raz(y) 2,96 KB |
overall_header.rar overall_header Bman1blue |
Pobierz Plik ściągnięto 1247 raz(y) 2,78 KB |
|
|
|
|
|
Gadatliwa Kasia
|
|
|
|
joli
Yollien +Styler
|
Wysłany: 23-08-2007, 00:04
|
|
|
Ty chesz dodac caly top, prawda? Nie tylko logo?
Wlasciwie to nie bardzo rozumim sens tej calej operacji, ale w tym wypadku jest to praktycznie niewykonalne, bo i css i overall_header.tpl. i overall_footer.tpl sa zbudowane bardzo inaczej. Tzn FreeTableBlue bardoz rozni sie od standardowych styli. Prosciej Ci bedzie, tym bardziej ze chcesz także zwezic forum, uzyc stylu FreeTableBlacki i w nim podmienic sobie wnetrze - czyli ew tla belek czy kolory tla tabel. |
|
|
|
|
dadexix
|
Wysłany: 23-08-2007, 09:16
|
|
|
moim zdaniem jest to wykonalne.... joli Ty się znasz ale wątpie byś każdy styl znała na wylot a tyle co ja przy overall_heder tego stylu przesiedziałem to chyba nikt(poza twórca):D chcesz to mogę pomóc.. lecz problem moim zdaniem bardziej leży po stronie szerokości forum ponieważ w FreeTable~ szerokość jest ustalona a tutaj? jest zalerzna od monitora... rozwiązania widze aby ustalić szerokość forum/ zrobić obrazek na prawą i lewą stronę który by sprawiał że logo z freetable będzie po srodku a będzie wyglądać jak by było na cała szerokość lub jeszcze inaczej dać logo freetable od lewej a to co zostanie po prawej wolne wypełnić aby się zlewało z freetable:) |
_________________ http://www.przemo.org/php...pic.php?t=43324 <pomóż! |
|
|
|
|
miszczu15
|
Wysłany: 23-08-2007, 10:44
|
|
|
joli napisał/a: | Prosciej Ci bedzie, tym bardziej ze chcesz także zwezic forum, uzyc stylu FreeTableBlacki i w nim podmienic sobie wnetrze - czyli ew tla belek czy kolory tla tabel. | A jak to zrobić? Co musze podmienić? Mam dopiero 16 lat i dopiero się uczę php |
|
|
|
|
joli
Yollien +Styler
|
Wysłany: 23-08-2007, 10:55
|
|
|
dadexix, znam ten styl bardzo dokłądnie. i nie tylko ten.
Miałam na myśli niewykonalne, dla kogoś, kto nei ma pojecia.
Ale jak Ci sie chce, to rób.
PS, tak, znam praktycznie kazdy styl na wylot. A juz moje i Szpaka na pewno, wyobraz sobie.
miszczu15, Tobie chodzi tylko o zwezenie forum, czy o przeniesienie nagłówka?
Sprecyzuj dokladnie co chcesz uzyskac.
Aby go zwezic, to wystarczy w jego overall_header.tpl ustawic odpowiednia szerokosc, np 900, o tak:
tu zmien ze 100%:
Kod: | <a name="top"></a>{ROTATE_BANNER_1}
<table width="900" cellspacing="0" cellpadding="1" border="0" align="center"> |
i tu:
Kod: | <!-- END header --> </table> <br>
<table class="forumline" width="900" cellspacing="0" cellpadding="2" border="0" align="center"> |
|
|
|
|
|
miszczu15
|
Wysłany: 23-08-2007, 10:59
|
|
|
Chciałbym przenieść nagłówek i jednocześnie zwężyć forum |
|
|
|
|
joli
Yollien +Styler
|
Wysłany: 23-08-2007, 11:23
|
|
|
masz tu na razie overall_header.tpl
wrzuc go i wyczysc cache, ale przedtem, aby go miec porzadnie powinienes wszystkie obrazki od tego naglowka wgrac na serwer. W sumie najprosciej, jak wrzucisz na serwer caly FreeTable Blue, nie musisz go instalowac.
[ Dodano: 23-08-2007, 12:27 ]
Potem trzeba poprawic kolory linkow i menu, na takie jak ci pasuja. masz opisane je w overall_header.tpl, ktory ci wyslalam
overall_header.zip
|
Pobierz Plik ściągnięto 1267 raz(y) 3,09 KB |
|
|
|
|
|
miszczu15
|
Wysłany: 23-08-2007, 12:09
|
|
|
Dzięki ci "joli" Jesteś Wielka. Sam bym w życiu tego nie zrobił
PS: A mogłabyś mi jeszcze powiedzieć który wiersz odpowiada za zmianę kolorów tych linków? |
|
|
|
|
joli
Yollien +Styler
|
Wysłany: 23-08-2007, 12:36
|
|
|
Kod: | /* The register, login, search etc links at the top of the page */
.mainmenu { font-size : 11px; color : #000000 }
a.mainmenu { text-decoration: none; color : #006699; }
a.mainmenu:hover { text-decoration: underline; color : #DD6900; } |
W tym urywku css zmieniasz kolory i wyglad tych linkow na gorze.
no wiesz,
Z tym ze własnie tu zaczynaja sie roznice w stylach. Musisz po prostu ddac urywk css FreetableBlue, ktory opisuje te czesc menu. Czyli, w swoim css znajdz to co wkleilam wyzej i nad tym dodaj: Kod: |
/* Menu nawigation on page oryginal */
A:ftb2{color:#000000; font-size: 13px; font-family:verdana; text-decoration:none}
A.ftb2:active{color:#FFFFFF; font-size: 13px; font-family:verdana; text-decoration:none; font-weight:bold}
A.ftb2:visited{color:#FFFFFF; font-size: 13px; font-family:verdana; text-decoration:none; font-weight:bold}
A.ftb2:link{color:#FFFFFF; font-size: 13px; font-family:verdana; text-decoration:none; font-weight:bold}
A.ftb2:hover{color:#FFFF00; font-size: 13px; font-family:verdana; text-decoration:underline; font-weight:bold} |
|
|
|
|
|
miszczu15
|
Wysłany: 23-08-2007, 17:07
|
|
|
Hej nie potrafiłem jakoś za bardzo zrobić tego twoim sposobem, ale trochę tępy jestem Znalazłem inny sposób, włączyłem ten plik w edytorze WYSIWYG i zmieniłem kolor na inny D Dzięki za wszystko Joli bardzo mi pomogłaś. Tema do zamknięcia |
|
|
|
|
joli
Yollien +Styler
|
Wysłany: 23-08-2007, 17:12
|
|
|
Nie potrafiles wkleic kawałka kodu? oj, źle... |
|
|
|
|
miszczu15
|
Wysłany: 23-08-2007, 21:53
|
|
|
Znaczy nie mogłem tego znaleść Kod: | /* The register, login, search etc links at the top of the page */
.mainmenu { font-size : 11px; color : #000000 }
a.mainmenu { text-decoration: none; color : #006699; }
a.mainmenu:hover { text-decoration: underline; color : #DD6900; } |
|
|
|
|
|
joli
Yollien +Styler
|
Wysłany: 23-08-2007, 21:55
|
|
|
bo Ty chyba nie w css szukales, a w overall_header.tpl
w css masz to dodac. |
|
|
|
|
miszczu15
|
Wysłany: 23-08-2007, 22:03
|
|
|
aaaaaaaaa to juz wszystko jasne |
|
|
|
|
Gadatliwa Kasia
|
|
|
|
Md_o2
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Kopiowanie wszelkich treści zawartych na forum, modyfikacji oraz instrukcji bez zgody administracji i autorów tematów/postów zabronione!