phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

FAQFAQ - PIERWSZA POMOC!!  regulaminREGULAMIN  SzukajSZUKAJ  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload  katalog Forów DyskusyjnychKatalog Forów   FAQ Video tutoriale

Poprzedni temat «» Następny temat
[Problem] brak kategorii lub złe ich wyświetlanie
Autor Wiadomość
vons

Wysłany: 03-05-2007, 15:53   [Problem] brak kategorii lub złe ich wyświetlanie

witam mam problem - dokonałem pewnej akcji - mianowicie przeniosłem całe phpbb (by przemo ofkoz) na inny serwer (jak widać z pocisk.com na vonsko.info [agnat.pl->nazwa.pl] ) - z dwóch powodów - kwestia 'lepszego serwera' oraz chęć dostawienia właśnie portalu

osobiście jestem przeciwnikiem joomli czy tam mambo ponieważ swego czasu troche bawiłem się opensource'owymi cmsami i musze przyznac ze joomla jest paskudna pod kilkoma wzgledami... ale to nie o tym mialem... (imho polecam drupala - ma nawet 'pomost' do phpbb ale niestety nie do phpbb by przemo (ktory to z tym wlasnie modem nie za bardzo sobie radzi )

jakkolwiek jeden jedyny traf padł na joomle ktora to udalo mi sie po mniejszych problemach zainstalowac i wogole - zakladam ( po kilku nie wielkich krasztestach ze dziala - chyba o to przedewszystkim chodzi w tym pomoscie aby tworzyl userow w dwoch tabelach i nadawal im idklucz wiazacy ... ) niestety jednak problem jest zupelnie innej kategori... - mianowicie zrobilem zrzut bazy ze starej do nowej i zsynchronizowalem userow - niby wszystko ok ale zajrzalem do forum i moim oczom ukazalo sie forum lekko poprzestawiane z brakiem praktycznie jednego fora i kilku kategorii

dlatego zapraszam tymczasem w te dwa miejsca:
http://www.pocisk.com/phpBB2/
oraz
http://vonsko.info/portal_pocisk/forum/

jest jeszcze na tym nowym kilka rzeczy do poprawienia ( poprawkka z kodowaniem itepe... ) jednak niechce sie za nie zabierac nie majac chociaz 70% pewnosci ze to wszystko 'zewnetrzne' dziala...

nie sadze abym cos przegapil z jakiejs instrukcji - sadze jednak ze mogl sie pojawic problem z wersjami - mianowicie to wbudowane forum jest juz 1.12.5 stare pociskowe bylo jeszcze 1.12.4

posprawdzalem tez checkfiles'a dal jakies bledy - no ale skoro joomla ingeruje w pliki i baze dlaczego mialbym sie sugerowac tym razem checfiles'em

reasumujac moj problem jest wlasnie z tymi kategoriami - w panelu i bazie wszystko wyglada prawidlowo wszystko istnieje tak jak powinno istniec

pozdrawiam
vonsko

[ Dodano: 05-05-2007, 15:21 ]
problem praktycznie rozwiązał sie sam

walczyłem z bazą pod kątem kodowania i przy jakimś czwartym imporcie do bazy (coś a'la update) wszystko stanęło na swoim miejscu

Gadatliwa Kasia 

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi