|
|
phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo
|
|
Przesunięty przez: chelloPL 26-04-2007, 20:29 |
[Problem] z logowaniem + portal joomla |
Autor |
Wiadomość |
rafales
|
Wysłany: 24-04-2007, 07:09 [Problem] z logowaniem + portal joomla
|
|
|
Nie kasujcie ani nie przenoście tematu do działu modyfikacji. Opisze swój problem, gdyz nic podobnego nie mogłem znaleść.
Mam forum php_by_przemo i portal oparty na joomli. I zauważyłem dzisiaj taki problem. NIgdy do tej pory nie wchodziłem na forum po kliknięciu linka w portalu i nie miałem tegoż kłopotu. A dzisiaj wszedłem na portal (joomla) i po kliknięciu na link do forumprzeniosło mnie na to forum.
I tu się zaczął opisywany problem. W momencie gdy chciałem się zalogować cały czas ine mogłem tego uczynić. O dziwo patrząc na dół zauważyłem że jestem obecny na forum, a zalogować na stronie głównej się nie mogłem.
W momencie gdy chciałem napisać nowy wątek, też pokazało że musze sie zalogować. Nic już z tego nie kumam, dlaczego pokazuje że jestem obecny na forum, a nie jestem zalogowany (gdybym był zalogowany to u góry przecież jest WYLOGUJ (nazwa_nick'u)) |
_________________ Odróżnij się, albo zgiń. |
|
|
|
|
Gadatliwa Kasia
|
|
|
|
stone
|
Wysłany: 26-04-2007, 20:03
|
|
|
może link do forum nie jest taki jaki jest ustawiony dokładny adres forum, tj chodzi głównie o obecność lub nie www. |
|
|
|
|
rafales
|
Wysłany: 02-05-2007, 12:45
|
|
|
dokładnie jest tak jak mówisz...adres do forum na odnośniku był inny niż subdomena, tzn miałem www.domena/forum a powinno byc www.forum.domena
Ale teraz zaobserwuje jeszcze czy ten błąd nie wyskakuje także na poprawionym adresie odnośnika
[ Dodano: 08-05-2007, 19:12 ]
Witaj
stone jak będziesz miał chwilkę i zajrzysz tutaj to proszę zlukaj na temacik i oodpowiedz na moje drugie pytanko.
Mianowicie zaloguje się na forum i w tresci posta X mam link do artykułu na portalu. W momencie gdy kliknę na link z forum i przeniesie mnie na portal to pisze, że nie mam uprawnień do tej części witryny czyli nie jestem na portalu zalogowany.
A przecież jest tak niby, ze jak się zaloguje na forum to i na portalu i odwrotnie co nie ? |
_________________ Odróżnij się, albo zgiń. |
|
|
|
|
PIT
|
Wysłany: 21-06-2007, 21:57 Re: z logowaniem + portal joomla
|
|
|
rafales napisał/a: | Nie kasujcie ani nie przenoście tematu do działu modyfikacji. Opisze swój problem, gdyz nic podobnego nie mogłem znaleść.
Mam forum php_by_przemo i portal oparty na joomli. I zauważyłem dzisiaj taki problem. NIgdy do tej pory nie wchodziłem na forum po kliknięciu linka w portalu i nie miałem tegoż kłopotu. A dzisiaj wszedłem na portal (joomla) i po kliknięciu na link do forumprzeniosło mnie na to forum.
I tu się zaczął opisywany problem. W momencie gdy chciałem się zalogować cały czas ine mogłem tego uczynić. O dziwo patrząc na dół zauważyłem że jestem obecny na forum, a zalogować na stronie głównej się nie mogłem.
W momencie gdy chciałem napisać nowy wątek, też pokazało że musze sie zalogować. Nic już z tego nie kumam, dlaczego pokazuje że jestem obecny na forum, a nie jestem zalogowany (gdybym był zalogowany to u góry przecież jest WYLOGUJ (nazwa_nick'u)) |
Zainstalowałem testowo JoomlaPE (przymierzam się do integracji istniejącego swojego forum z Joomlą, ale chciałem najpierw poćwiczyć) i mam dokładnie taką samą sytuację z logowaniem co opisał rafales - czy już wiadomo co jest tego przyczyną ? |
|
|
|
|
stone
|
Wysłany: 22-06-2007, 22:24
|
|
|
najczęściej problem wynika z adresu z jakiego łączysz się ze stroną. A dokładnie obezności w nim www . To czy jest www w adresie czy nie jest wazne aby bylo takie samo dla forum i joomli. Ustawiane w konfiguracji obu składników. NIe wiem czy udało mi się to jasno wyłożyć |
|
|
|
|
PIT
|
Wysłany: 22-06-2007, 23:11
|
|
|
stone napisał/a: | najczęściej problem wynika z adresu z jakiego łączysz się ze stroną. A dokładnie obezności w nim www . To czy jest www w adresie czy nie jest wazne aby bylo takie samo dla forum i joomli. Ustawiane w konfiguracji obu składników. NIe wiem czy udało mi się to jasno wyłożyć |
Dzięki za odzew - jasno wyłożyłeś !
Tylko, że nie mogę przejść do PA na Przemie (brak linku u dołu strony) aby sprawdzić - jak mogę się inaczej tam zalogować ?
Jak już pisałem zainstalowałem PE, a zatem chyba powinno się skonfigurować zarówno w Joomli jak i w Przemie poprawnie.
Czy przyczyną problemu może być to, że wpisałem jak adres subdomenę, tzn. Kod: | http://nazwa.domena.pl | i wtedy Przemo jest na Kod: | http://nazwa.domena.pl/forum |
Edit:
Rozwiązałem problem - śmiga wszystko ok |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Kopiowanie wszelkich treści zawartych na forum, modyfikacji oraz instrukcji bez zgody administracji i autorów tematów/postów zabronione!