phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

FAQFAQ - PIERWSZA POMOC!!  regulaminREGULAMIN  SzukajSZUKAJ  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload  katalog Forów DyskusyjnychKatalog Forów   FAQ Video tutoriale

Poprzedni temat «» Następny temat
Krwawa kasa ;]
Autor Wiadomość
BPL

Wysłany: 18-07-2004, 13:54   Krwawa kasa ;]

http://biznes.interia.pl/news?inf=522097

hmm ciekawa propozycja :D i pieniadze dobre ;] tylko czy prawda...

Gadatliwa Kasia 

They

Wysłany: 18-07-2004, 14:00   

eh nie oddam krwi ! :evil:

Widmo

Wysłany: 18-07-2004, 14:06   

kto jedzie ?

MarX

Wysłany: 18-07-2004, 15:00   

Ja wpadnij po mnie Widmo ;) i od razu na piwko skoczymy :)

Widmo

Wysłany: 18-07-2004, 22:04   

Przetocza jakiemu? niemczurowu POLSK? krew po 'jednym g??bszym' to go zabije na miejscu :D

P.s NIE ODDAM KRWI NIEMCOM. NAWET ZA MILIONY.
Wystarczy ze na wojnie przelali jej juz dość... :(

arcy

Wysłany: 19-07-2004, 15:54   

Cytat:
Wystarczy ze na wojnie przelali jej juz dość...

Gdybym mógł to chętnie bym odda? krew...
Ratuje życie niewinnym ludziom, ofiarom wypadków, LUDNO?CI CYWILNEJ.

Do nikogo nie pij? i szanuj? Wasze przekonania ale nie chcecie oddawa? Niemcom - oddawajcie w polskich punktach krwiodastwa !!!
Nic nie stracicie, a możecie pomóc :] (i dostaniecie mnóstwo czekolady :mrgreen: )

Widmo

Wysłany: 19-07-2004, 16:13   

Cytat:
Do nikogo nie pij? i szanuj? Wasze przekonania ale nie chcecie oddawa? Niemcom - oddawajcie w polskich punktach krwiodastwa !!!

Chcialem oddac. Mialem za duzo plytek krwi - czyli oznacza to jakas infekcje w organizmie... A poza tym, to ja jestem szczuplutki i chudziutki. Podobno po probym pobieraniu jestem strasznie blady... :]

arcy

Wysłany: 19-07-2004, 16:22   

No jak non stop przy kompie siedzisz i piszesz te skrypty te mody i wogóle to co się dziwisz, że mizerny jesteś ;) :P Jeszcze do tego stres z rozdawaniem warnów i banów ;)

Może zorganizujemy akcj? "Wzmocnij Widma" :] Będziemy zbiera? paczki z... z czym będziesz chciał :P ;)

A jeśli ktoś chce jeszcze bardziej się przyczyni? do ratowania innym życia to zajrzyjcie tutaj:
www.fundacjauj.pl :]

Widmo

Wysłany: 19-07-2004, 16:26   

arcy, tylko nie ciagle... TYLKO NIE CIAGLE... jak nie siedze przy kompie to jestem u Agi, i sie mączymy. 8) biegam, itp itd...

ale paczki to dobry pomysł. mogę był z PLNami...

Sylwia

Wysłany: 20-07-2004, 11:36   

Widmo napisał/a:
Przetocza jakiemu? niemczurowu POLSK? krew po 'jednym g??bszym' to go zabije na miejscu :D

Wystarczy ze na wojnie przelali jej juz dość... :(

Zapomniałe? że w nimczech mieszkaj? też polacy, np. ja - nie oddałby? mi krwi gdybym tego potrzebowała? ;-)

Ja nie rozruzniam ludzi po narodowości czy kolorze skóry, człowiek to człowiek o ile nie jaki? morderca, pedofil czy inny dupek... To już dla mnie "nie ludzie" i mogli by zdycha? :mrgreen:

PS. Morderca - człowiek zabijaj?cy dla rozrywki czy innego widziemisie ;-) człowiek który zabi? w obronie własnej jest poniekąd ofiar?...

PPS.A w ogóle to Ty ni za młody jesteś by ocenia? tych "niemców"? Skąd w Tobie taka niech?? do niemców? Zrozumiałabym to gdyby? bra? udział w wojnie ale Ty co najwyżej mogęe? pogra? w jakąś gre wojenn? :P :lol:
Bez obrazy ;-)

Oliwier

Wysłany: 20-07-2004, 12:28   

Kumpel w?a?nie wroci? z Berlina z 1,5 tys z? w kieszeni.. P?ac? od r?ki..

Gość co Ty tutaj robiszłą

Gadatliwa Kasia 

Elektra

Wysłany: 20-07-2004, 13:08   

Krew mnie zalewa jak czytam takie posty jak ten wyżej...
Niemcy nie płac? za krew jak za zbo?e
Rzecznik wydziału krwiodawstwa Niemieckiego Czerwonego Krzy?a (DRK) Friedrich-Ernst Dueppe określi? jako "wyssane z palca" informacje o wysokich stawkach za krew w prywatnych punktach krwiodawstwa w Niemczech.

To całkowicie nieprawdziwe informacje. Takie sumy są niedopuszczalne i nie mają żadnego uzasadnienia ekonomicznego - powiedział Dueppe.

Niektóre polskie media podaćy, że za niespełna póż litra krwi w Niemczech można otrzyma? równowartość 1600 z?otych (ok. 350 euro). Również rzeczniczka berli?skiego oddziału DRK Kerstin Schwalke nazwaća tak? sum? "niewyobrałaln?".

Rzecznik DRK powiedział, że Grupa Robocza ds. Krwiodawstwa, działająca przy Instytucie im. Roberta Kocha w Berlinie, wyznaczy?a górn? granic? zwrotu kosztów dla krwiodawców na 50 marek (ok. 25 euro). Niektóre firmy komercyjne przekraczają ten pużap, jednak nie więcej niż o 5 euro. Najwyłsza znana oferta to 720 euro za zobowiązanie do regularnego cotygodniowego oddawania krwi i plazmy przez ca?y rok - powiedział rzecznik DRK.

Punkty DRK współpracuj? tylko z honorowymi krwiodawcami. Oferujemy kanapki i kaw? - powiedział Dueppe. Dlatego Polacy zwracaj?cy się do nas z propozycj? oddania krwi szybko rezygnuj? z tych planów. Czerwony Krzy? wymaga poza tym znajomości języka niemieckiego pozwalającej na wypełnienie ankiety osobowej.

Niemieckie punkty krwiodawstwa pobieraj? rocznie 5 mln porcji krwi. 3,9 mln przypada na honorowe krwiodawstwo DRK, pozostała człą? przypada na placówki znajdujące się przy akademiach medycznych oraz na firmy komercyjne.

Największa prywatna firma tej bran?y, Haema, utrzymuje, że przyjmuje tylko krwiodawców, którzy co najmniej od roku na stałe zamieszkuj? w Niemczech. Jak twierdzi Dueppe, istnieją jednak uzasadnione podejrzenia, i? firmy prywatne nie przestrzegaj? tej zasady i korzystaj? z usług obcokrajowców.

Rzecznik DRK podkreśli?, że niemieckie wżadze opowiadają się za przestrzeganiem w dziedzinie krwiodawstwa zalece? Unii Europejskiej. Dyrektywa z 2000 roku zaleca wprowadzenie nieodpłatnego krwiodawstwa oraz zabezpieczenie rezerw krwi w ramach poszczególnych krajów.

Nie prowadzimy żadnej kampanii w celu pozyskiwania dawców z zagranicy - zapewni?. Nie ma zresztą takiej potrzeby, ponieważ 5 mln porcji rocznie zaspakaja w ca?ości niemieckie potrzeby - dodać.

źródło: www.wp.pl

Odpowiedz do tematu