phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

FAQFAQ - PIERWSZA POMOC!!  regulaminREGULAMIN  SzukajSZUKAJ  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload  katalog Forów DyskusyjnychKatalog Forów   FAQ Video tutoriale

Poprzedni temat «» Następny temat
phpbb by Przemo czy IPB
Autor Wiadomość
cichy24

Wysłany: 17-06-2004, 00:10   phpbb by Przemo czy IPB

No w?a?nie które jest lepsze i pod jakim wzglądem :?: :?: :?:

I ciekawe które zawiera więcej dziur :?: :?: :?:

Gadatliwa Kasia 

Widmo

Wysłany: 17-06-2004, 00:12   

nasze. pod kazdym.

IPB. :lol:

They

Wysłany: 17-06-2004, 00:37   

IPB ? pisz słownie........

cichy24

Wysłany: 17-06-2004, 01:14   

They napisał/a:
IPB ? pisz słownie........

inVision Power Board

Przemo

Wysłany: 17-06-2004, 01:18   

Moim zdaniem phpBB jest lepsze, zwlaszcza jak wyjdzie 2.2
IBP nie ma przyszlosci, jest komercyjne, nie ma i nie bedzie mialo supportow, nie warto instalowac.

They

Wysłany: 17-06-2004, 01:20   

eh widz? to http://demo.invisionboard.com/ bleeeeeeeeeeee

Fanatyk

Wysłany: 17-06-2004, 12:50   

Kod:
IBP nie ma przyszlosci, jest komercyjne, nie ma i nie bedzie mialo supportow, nie warto instalowac.

IPB NIE jest komercyjne! P?acisz tylko za pewne dodatki jak czat (raczej nie potrzebne)
IPB MA przyszło?? - ca?y czas sie rozwija!
My?lałem że świąte wojny już przesz?u ale widze że niektóry są jak małe dzieci :>

I jeden i drugi skrypt ma swoje dobre i złe strony!

A kolo który sie spytań - jakiej odpowiedzi tu oczekiwałe??? :lol:
Zadasz to samo pytanie na www.iBplanet.pl a odpowiedź będzie zupełnie inna.

Wszystko to kwestia gustu. IPB jest bardziej konfigurowalne (mimo wszystko tak mi się wydaje :P )
Możecie mnie krzy?owa? za posuiadanie własne go zdania jeśli nie stał nas na rzeczow? dyskusj? trudno ...

Cayene
Gość
Wysłany: 17-06-2004, 15:49   

Cytat:
Moim zdaniem phpBB jest lepsze, zwlaszcza jak wyjdzie 2.2

O ile wyjdzie, bo jak narazie ani widu ani s?ychu ;] o oficialu.

Cytat:
nie ma i nie bedzie mialo supportow,

Eh ?wiadczy to o niskim poziomie twojej wiedzy / ograniczeniu lub braku umiej?tności korzystania z dobrodziejstw internetu.

phpbb s?ynie z dobrego supportu - bo codziennie są nowe łatki :)

slump
Gość
Wysłany: 17-06-2004, 21:00   

witam panow. Znow bezsensowny temat na lamach forum opartego o 1 z ocenianych skryptow.
Gdzie tu sens, logika, uzasadnienia, arg,.
Jak zawsze bedziecie wmawiac nieprawde??
Ib ma lwiecej serisow supportowych niz ib, podzielonych na typy problemow a nie wszystko w 1 miejscu.

Przemo, zazwyczaj zazucasz userom opowiadajacym sie za ib matactwa i brak arg. Przeczytaj swoj post i powiedz mi co w nim jest prawda??
apsolutnie nic.
ib jest tak samo komercyjne jak phpbb ( no może troche mniej, zalerzy co pod komercja rozumiesz).
Support mial, ma i bedzie miec :)
Osoby powazne, totalni fanatycy phpbb mowia, ze stracicie userow jak nic sie nie zmieni w forum ( mowa oczywiscie w kontekscie ib 2.0).
No wiec tak porownajm:
Grafika ib ma lepsza od phpbb, budowe kodu nowsza i bardziej hm zoptymalizowana,. Modow jest porownywalnie wiele, ale te z ib sa dzialajace ( dla phpbb sami wiecie, ze wiele nie dziala wcale lub tak jak powinno). Ib jest znacznie szybsze w dzialaniu od phpbb.
Dziury tylko w phpbb co chwila sie ujawinaja.
Oczywiscie te argumety nie sa jedynymi, ale i tak rozmowa sie nie rozwine i poprzestane na nich.
I na pocieszenie: http://www.cms.rk.edu.pl/...pageid-111.html

zimak
Gość
Wysłany: 17-06-2004, 21:06   

no i sie znowu zacze?o... ale z drugiej strony czy sie kiedy? skonczyło? mowa tu o odwiecznym ( no może troche przesadziłem :P ) sporze który BB jest najlepszy...
moje zdanie ejst takie... każdy BB jest dobry dla innego usera... ci co wol? proste BB nie wymagające dużo ingeraacji by żadnie wyglądaćo i funkcjonowa?o wybieraj? phpBB, ci którzy wola troche pokombinowa? iPB... za? dla profesionalistów jest vBulletin (dlatego jest płatny :P )... no... to by było na tyle... możecie mnie zbluzga? i zrobić co chcecie.. i tak mam to gdzień bo wime co myźle i nie zmienie tego :P
dziekuje

Riklaunim2
Gość
Wysłany: 17-06-2004, 21:07   

Co w tym "super" forum kodowanie nawala :P

slump
Gość
Wysłany: 17-06-2004, 21:20   

Kodowanie to najmniejszy problem na tym forum.
Filozofia zarejestruj sie i zmien lang na pl, hm ciekawe, a co z gosciem na forum?? I w czym np ang. jezycznym bedzie iso2 przeszkadzac??
zimak nikt cie nie zbluzga, przydalo by sie wiecej wypowiedzi w twoim tonie cos wnoszacych i z sensem..

Tylko male ale. Pytanie nie brzmi ktory skrypt ci sie bardziej podoba, tylko ktory jest lepszy. I w takim wypdaku niejest poprawne twierdzenie xx bo mi sie podoba.
Ib ma wiele wiecej funkcji od phpbb, jest szybsze, trudniej jest je zapchac, dziur ma tykle co kot naplakal.

Rif_Raf

Wysłany: 17-06-2004, 22:02   

kurde, napad gosciow :p

To przypomina mi jakies swiete wojny :D

Widmo

Wysłany: 17-06-2004, 22:13   

Cytat:
ib jest tak samo komercyjne jak phpbb ( no może troche mniej, zalerzy co pod komercja rozumiesz).

pod komercja rozumiem to ze jak wchodzisz do panelu to w phpbb nie masz okienka na pol strony ze "możesz za $ xxx dostac support i wogole jebiej bedzie jak zabulisz..."

Zobacz sobie ile for w necie jest na phpBB opartych a ile na IPB...

Cytat:
kurde, napad gosciow :p

przy takich sporach ZAWSZE wola sie kumpli zeby obronic phpbb/IPB :P

Gadatliwa Kasia 

slump
Gość
Wysłany: 17-06-2004, 22:14   

:lol: dzihad :P
wietej wojny nie bedzie, jak obie strony odp sensownie, a napad bo mowia o nas :)
Tak samo jak mowimy o was wy robicie napad u nas :)

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi