Joomla + Phpbb by Przemo 1.0RC5 |
Autor |
Wiadomość |
stone
|
Wysłany: 23-11-2006, 22:48 Joomla + Phpbb by Przemo 1.0RC5
|
|
|
Strona domowa projektu integracji: http://www.stone.webd.pl/przemo
Paczka z pomostem do pobrania tutaj (obecna wersja to 1.0RC5) : http://www.joomlapl.com/c...ileinfo/id,143/
M.in.dla osób które zakładają nową stronę i chcą mieć odrazu zintegrowany portal (Joomla) i forum (Przemo) przeznaczony jest Joomla Power Edition zawierająca już zintegrowane forum oraz inne dodatki..
Paczkę oraz szczegółowe informacje co jest w paczce i czym to się je można znależć tutaj: http://pe.joomlapl.com/
JoomlaPE do pobrania stąd: http://joomlacode.org/gf/...laPE1_0_12a.exe
Aktualna wersja to 1.0 |
Ostatnio zmieniony przez stone 18-11-2007, 20:36, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
|
Gadatliwa Kasia
|
|
|
|
Jezdziec
|
Wysłany: 27-03-2007, 21:41
|
|
|
A jakie trzeba wykonac zapytanie w SQL aby stworzyć pomost. Najlepiej jakby ktoś napisał wszystko co kiedy trzeba wykonać. |
|
|
stone
|
Wysłany: 27-03-2007, 21:53
|
|
|
Fakt tutoriał by się przydał ale nie mam żywcem czasu aby siąść i zrobić porządny ze screenami.
Co do zapytań to wyszystkie pownno się dać wykonać z poziomu ekranu konfiguracji komponentu pomostu |
|
|
|
|
na3 [Usunięty]
|
Wysłany: 29-03-2007, 17:59
|
|
|
Komplet, to: Joomla 1.0.12 + phpbb by Przemo 1.12.5 + 1.0RC5
A jeśli będę chciał zrobić tak: Joomla 1.0.11+Admin PL Stable + phpbb by Przemo 1.12.5 + to jaki pomost mam zastosować ??
Czekam na Joomla 1.0.12 + Admin PL Stable, ale to może jeszcze wiele miesięcy potrwać.
I jeszcze jedno pytanie, czy pomost do 1.0.11 + Admin PL Stable wpełni integruje userów.
Tzn. dodawanie, usuwanie itd. |
|
|
|
|
stone
|
Wysłany: 29-03-2007, 19:13
|
|
|
Do 1.0.11 wersji już nie ma, było trochę poprawek od tego czasu, ale może spokojnie zainstalować betę 1.0.12, Beta jest z uwagi na tłumaczenie nie na samą Joomlę. Natomiast finalana wersja PL powinno być wkrótce |
|
|
|
|
na3 [Usunięty]
|
Wysłany: 30-03-2007, 13:17
|
|
|
Szkoda, że już niema pomostu Osobiście mam jakieś małe przekonanie do wersji beta .
Powiedzmy, że zainstaluje wersję beta i za jakiś czas zostanie wydana już stable, to czy będzie można z wersji beta przejść do stable ?
Jak dlamnie to będę musiał wszystko wywanić i ponownie instalować.
Może lepiej byłoby zainstalować wersję 1.0.12 i komponent z językiem polskim, bo pewnie będzie łątwiej przejść na wersją polską.
Co o tym sądzisz ?? |
|
|
|
|
kuba121
|
Wysłany: 31-03-2007, 18:52
|
|
|
A jeśli mam założone forum na xad.pl to czy mogę je jakos zintegrować z portalem joomla założonym na yoyo.pl ?? |
|
|
|
|
Amas
|
Wysłany: 01-04-2007, 07:32
|
|
|
kuba121 napisał/a: | A jeśli mam założone forum na xad.pl to czy mogę je jakos zintegrować z portalem joomla założonym na yoyo.pl ?? |
Nie bo nie masz dostępu do plików forum na xad.pl |
|
|
|
|
stone
|
Wysłany: 26-04-2007, 20:11
|
|
|
Plus minus rok minął od ukazania się pierwszej, niemrawej wersji pomostu. Miło mi poinformować, iż przez ten rok pomost się nieustannie rozwijał, aż w końcu mogę udostępnić wersją stabilną (przynajmniej mam taką nadzieję). W obecnej wersji nie ma już ograniczenia co do prefixu Joomli i forum jak i nazwy katalogu w którym jest forum. W tej kwestii jest dowolność. Jedynym ograniczeniem jest to iż forum i Joomla muszą być na jednej bazie danych.
Aktualizacja z poprzednich wersji :
1.Odinstalować komponent
2.Napisać oryginalne pliki Joomli i forum Przemo
3.Zainstalować nowy komponent z paczki
4.Wchodzimy w konfigurację i sprawdzamy wszystkie ustawienia i poprawiamy te które nie pasują, tak aby wszystko było na zielono. |
|
|
|
|
bartus2003
|
Wysłany: 21-06-2007, 18:05
|
|
|
Za pierwszym razem jak wgram ten pomost (1.0) to ok, ale podczas zmieniania ścieżki do forum pojawia się biała strona.... i tak instalowałem kilka razy i za każdym razem biała strona... co moze byc nie tak?? |
|
|
|
|
stone
|
Wysłany: 22-06-2007, 22:22
|
|
|
a co wpisujesz jako ścieżkę do forum? |
|