phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

FAQFAQ - PIERWSZA POMOC!!  regulaminREGULAMIN  SzukajSZUKAJ  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload  katalog Forów DyskusyjnychKatalog Forów   FAQ Video tutoriale

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: lui754
30-04-2009, 14:44
[Problem] Załącznik przez FTP
Autor Wiadomość
dragus

Wysłany: 01-09-2006, 13:58   [Problem] Załącznik przez FTP

Uporałem się z błędami które dręczyły mnie wcześniej to pojawiły się nowe problemy :(

musze zrobić przesyłanie załączników, plików itd przez ftp czyli:

Włącz upload FTP
Włącz lub wyłącz upload FTP. Jeśli włączysz musisz podać parametry FTP i katalogu do uploadu plików.

i tak też własnie chciałem zrobić lecz problem zaczoł się wtedy gdy:

FTP Upload Server
Tutaj możesz podać IP adres lub Host name dla serwera gdzie będą kopiowane załączniki. Jeśli pozostawisz to pole puste, bedzie w tym celu wykorzystany serwer gdzie masz zainstalowane forum. UWAGA nie można podawać adresu FTP w ten sposób: ftp:// lub podobny. Poprawny adres to na przykład: ftp.adres.serwera.pl lub adres IP co zmniejszy czas dostępu.

podałem ftp.nazwa.pl

Katalog uploadu plików
Podaj ścieżkę dostępu do katalogu gdzie będą umieszczane pliki. Nie podawaj tutaj adresu FTP, tylko ścieżkę dostępu do katalogu, adres podajesz wyżej.
Na przykład, gdy twoj adres do jakiegoś pliku na FTP wygląda tak: ftp://adres.serwera.pl/ogolne/pliki/jakis_plik.zip to w tym miejscu wpisujesz: /ogolne/pliki

wpisałem files potem /files potem /public_html/files

Katalog downloadu plików
To samo co wyżej tylko tutaj podajemy pełną ścieżkę np: ftp://adres.serwera.pl/ogolne/pliki

sprawdzałem ftp://nazwa.pl/files potem ftp://nazwa.pl/public_html/files

Tryb pasywny
Tryb pasywny wymaga aby zdalny serwer miał otwarty port dla połączenia i zwracał adres dla tego portu i nasłuchiwał na tym porcie

dawałem na tak i na nie

Użytkownik FTP

wpisywałem (dobrze) użytkownika

hasło też wpisywałem dobrze...

jak zapisałem chciałem przetestować to wyskakuje mi błąd

Kod:
DEBUG MODE

SQL Error : 2013 Lost connection to MySQL server during query

SELECT quota_limit_id, quota_desc FROM phpbb_quota_limits ORDER BY quota_limit ASC

Line : 245
File : functions_selects.php

szukałem tu w wyszukiwarce i w faq i nic na ten temat nie znalazłem...

a jak w poście chce dodać załącznik to pisze mi że prawdopodobnie podałem złe hasło lub login gdzie to prawdą nie jest kurcze...

wie ktoś może o co chodzi?

Gadatliwa Kasia 

chelloPL

Wysłany: 01-09-2006, 21:01   

dragus napisał/a:
Katalog downloadu plików
To samo co wyżej tylko tutaj podajemy pełną ścieżkę np: ftp://adres.serwera.pl/ogolne/pliki

sprawdzałem ftp://nazwa.pl/files potem ftp://nazwa.pl/public_html/files

Na 90% nie będzie to tak jak wpisałeś, bo do ftp nie będziesz miał anonimowego dostępu. Musisz wpisać dostęp po http.

A komuniakat o utraceniu połączeniu z sql, nie ma tu żadnego związku. Oznacza tyle, że serwer SQL ma zbyt duże ograniczenia i albo musisz zmienić hosting albo zmienić serwer SQL na lepszy.

dragus

Wysłany: 02-09-2006, 08:18   

nie no ... to się zaczyna robić śmieszne:D:D:D zmieniłem własnie na webd.pl i teraz będę znów zmieniał? :D :D lol chyba ze ja źle napisałem i ty mnie nie zrozumiałeś...

ten serwer co chce przez ftp to jest inny serwer niż stoi na nim strona... i podaje tam wszystko (na stronie) to co napisałem na górze (żeby się z strony połączyć na serwer (inny)) i nic nie chce działać a podaje że to wina hasła lub loginu... więc nie wiem w czym przyczyna... a http znam tylko może nie wiem jak mam napisać...

i sorka za reakcje... ale troszke mnie to rozśmieszyło bo jedna osoba mi tu już tak napisała i dlatego zmieniłem na webd.pl i jakbym teraz miał zmieniać to bym chyba olał wszystko

Odpowiedz do tematu