Przesunięty przez: joli 22-01-2009, 19:25 |
[Problem] Zamaskowanie katalogu adimn'a.... |
Autor |
Wiadomość |
bobekx
|
Wysłany: 24-07-2006, 12:34 [Problem] Zamaskowanie katalogu adimn'a....
|
|
|
Witam,
moze mi ktos powiedziec bo moze juz robil albo juz wie jak to zrobic....
chcialam zmienic nazwe katalogu admin na np. administratorka - ze wzgledow bezpieczenstwa.... czy jest to mozliwe? jestli tak to jak? bo szukalam ale nic nie znalazlam na ten temat albo zapytan bylo tyle ze nie bylabym w stanie tego preczytac....
nie chodzi mi o zmiane nazwy katalogu - bo nie jestem blondynka, ale przystosowanie dzialania fora - zmiana linkow itd tak zeby to dzialo....
a druga sprawa - chcialam schowac link "panel Administratora" tzn np. zamiast niego wstamic maly niewidoczny kwadracik i w innym miejscu go ulokowac... gdzie to trzeba zrobic??
Caluje za odpowiedz |
|
|
|
 |
Gadatliwa Kasia
|
|
|
|
atomson
zbanowany
|
Wysłany: 24-07-2006, 12:43
|
|
|
Cytat: | Witam,
moze mi ktos powiedziec bo moze juz robil albo juz wie jak to zrobic....
chcialam zmienic nazwe katalogu admin na np. administratorka - ze wzgledow bezpieczenstwa.... czy jest to mozliwe? jestli tak to jak? bo szukalam ale nic nie znalazlam na ten temat albo zapytan bylo tyle ze nie bylabym w stanie tego preczytac....
nie chodzi mi o zmiane nazwy katalogu - bo nie jestem blondynka, ale przystosowanie dzialania fora - zmiana linkow itd tak zeby to dzialo.... |
no, ale po co ? Przecież nikt ci nie shaczy Forum. Jak coś to prędzej serwer na którym jest ulokowane
Cytat: | a druga sprawa - chcialam schowac link "panel Administratora" tzn np. zamiast niego wstamic maly niewidoczny kwadracik i w innym miejscu go ulokowac... gdzie to trzeba zrobic?? |
przecież tylko admin widzi ten napis to co to za różnica
A po 3 zły dział |
_________________ [Konto zablokowane administracyjnie za zaspamowanie forum obstawianie.com] |
|
|
|
 |
bobekx
|
Wysłany: 24-07-2006, 13:57
|
|
|
chyba wlasnie dobry dzial bo juz raz mi ktos przeniusl podobny post do tego dzialu...
a co do tematu... lepiej zabezpieczyc sie dmuchajac na zimne, a phpbb dla kogos dobrego nie jest trudne do wladowania sie.
moze ktos mi pomoze ale tak na serio? |
|
|
|
 |
Paszczak000

|
Wysłany: 24-07-2006, 14:24
|
|
|
bobekx napisał/a: | bo nie jestem blondynka |
bobekx napisał/a: | przeniusl |
A może jednak blondynka?
bobekx napisał/a: | moze ktos mi pomoze ale tak na serio? |
Może jak zaczniesz pisać poprawnie posty i tematy :]
bobekx napisał/a: | chcialam zmienic nazwe katalogu admin na np. administratorka - ze wzgledow bezpieczenstwa |
Wątpię, żeby to coś dzało :] Lepiej Załóż na katalog admin plik .htaccess. |
|
|
|
 |
bobekx
|
Wysłany: 24-07-2006, 16:26
|
|
|
przepraszam za moja ortografie ale znacznie sie ona pogorszyla przez za duzy kontakt z jezykiem angielskim....
co do hta* mam zmienne ip wiec nie bede zmieniac co uruchomienie polaczenia tego pliku...
prosilabym was goroca zebyscie mi jednak napisali jak to zrobic - zmienic nazwe katalogu i zawarotsc pliku tak zeby wszystko dzialalo dobrze |
|
|
|
 |
Paszczak000

|
Wysłany: 24-07-2006, 19:57
|
|
|
Cytat: | co do hta* mam zmienne ip wiec nie bede zmieniac co uruchomienie polaczenia tego pliku... |
że jak? a co to ma do rzeczy? mi codzi o dostęp na login i hasło a nie deny na ip. tak jak tu:
http://md5.thecamels.org/admin/ |
|
|
|
 |
bobekx
|
Wysłany: 24-07-2006, 20:31
|
|
|
aaaaa ciekawe ciekawe - napiszesz cos wiecej czyli dokladnie jak to zrobic?? |
|
|
|
 |
azwel

|
|
|
|
 |
Gadatliwa Kasia
|
|
|
|
hellfasy
|
Wysłany: 26-07-2006, 15:47
|
|
|
bobekx napisał/a: | a phpbb dla kogos dobrego nie jest trudne do wladowania sie.
|
No ja bym to tego zdania nie był taki pewny. |
|
|
|
 |
|