phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

FAQFAQ - PIERWSZA POMOC!!  regulaminREGULAMIN  SzukajSZUKAJ  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload  katalog Forów DyskusyjnychKatalog Forów   FAQ Video tutoriale

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: joli
22-01-2009, 19:25
[Problem] Zamaskowanie katalogu adimn'a....
Autor Wiadomość
bobekx

Wysłany: 24-07-2006, 12:34   [Problem] Zamaskowanie katalogu adimn'a....

Witam,
moze mi ktos powiedziec bo moze juz robil albo juz wie jak to zrobic....
chcialam zmienic nazwe katalogu admin na np. administratorka :) - ze wzgledow bezpieczenstwa.... czy jest to mozliwe? jestli tak to jak? bo szukalam ale nic nie znalazlam na ten temat albo zapytan bylo tyle ze nie bylabym w stanie tego preczytac....

nie chodzi mi o zmiane nazwy katalogu - bo nie jestem blondynka, ale przystosowanie dzialania fora - zmiana linkow itd tak zeby to dzialo....

a druga sprawa - chcialam schowac link "panel Administratora" tzn np. zamiast niego wstamic maly niewidoczny kwadracik i w innym miejscu go ulokowac... gdzie to trzeba zrobic??

Caluje za odpowiedz :oops:

Gadatliwa Kasia 

atomson
zbanowany

Wysłany: 24-07-2006, 12:43   

Cytat:
Witam,
moze mi ktos powiedziec bo moze juz robil albo juz wie jak to zrobic....
chcialam zmienic nazwe katalogu admin na np. administratorka :) - ze wzgledow bezpieczenstwa.... czy jest to mozliwe? jestli tak to jak? bo szukalam ale nic nie znalazlam na ten temat albo zapytan bylo tyle ze nie bylabym w stanie tego preczytac....

nie chodzi mi o zmiane nazwy katalogu - bo nie jestem blondynka, ale przystosowanie dzialania fora - zmiana linkow itd tak zeby to dzialo....

no, ale po co ? Przecież nikt ci nie shaczy Forum. Jak coś to prędzej serwer na którym jest ulokowane :)

Cytat:
a druga sprawa - chcialam schowac link "panel Administratora" tzn np. zamiast niego wstamic maly niewidoczny kwadracik i w innym miejscu go ulokowac... gdzie to trzeba zrobic??

przecież tylko admin widzi ten napis to co to za różnica

A po 3 zły dział

bobekx

Wysłany: 24-07-2006, 13:57   

chyba wlasnie dobry dzial bo juz raz mi ktos przeniusl podobny post do tego dzialu...

a co do tematu... lepiej zabezpieczyc sie dmuchajac na zimne, a phpbb dla kogos dobrego nie jest trudne do wladowania sie.

moze ktos mi pomoze ale tak na serio?

Paszczak000

Wysłany: 24-07-2006, 14:24   

bobekx napisał/a:
bo nie jestem blondynka
bobekx napisał/a:
przeniusl

A może jednak blondynka?
bobekx napisał/a:
moze ktos mi pomoze ale tak na serio?

Może jak zaczniesz pisać poprawnie posty i tematy :]
bobekx napisał/a:
chcialam zmienic nazwe katalogu admin na np. administratorka :) - ze wzgledow bezpieczenstwa

Wątpię, żeby to coś dzało :] Lepiej Załóż na katalog admin plik .htaccess.

bobekx

Wysłany: 24-07-2006, 16:26   

przepraszam za moja ortografie ale znacznie sie ona pogorszyla przez za duzy kontakt z jezykiem angielskim.... :)

co do hta* mam zmienne ip wiec nie bede zmieniac co uruchomienie polaczenia tego pliku...

prosilabym was goroca zebyscie mi jednak napisali jak to zrobic - zmienic nazwe katalogu i zawarotsc pliku tak zeby wszystko dzialalo dobrze :)

Paszczak000

Wysłany: 24-07-2006, 19:57   

Cytat:
co do hta* mam zmienne ip wiec nie bede zmieniac co uruchomienie polaczenia tego pliku...

że jak? a co to ma do rzeczy? mi codzi o dostęp na login i hasło a nie deny na ip. tak jak tu:
http://md5.thecamels.org/admin/

bobekx

Wysłany: 24-07-2006, 20:31   

aaaaa :) ciekawe ciekawe - napiszesz cos wiecej czyli dokladnie jak to zrobic?? :)

azwel

Wysłany: 24-07-2006, 21:02   

http://www.przemo.org/php...pic.php?t=27200
EoT

Gadatliwa Kasia 

hellfasy

Wysłany: 26-07-2006, 15:47   

bobekx napisał/a:
a phpbb dla kogos dobrego nie jest trudne do wladowania sie.

No ja bym to tego zdania nie był taki pewny.

Odpowiedz do tematu