Przesunięty przez: joli 27-08-2007, 21:39 |
Zamkniecie rejestracji dla nowych userów - czy mozna ? |
Autor |
Wiadomość |
Jockey

|
Wysłany: 30-04-2004, 08:53 Zamkniecie rejestracji dla nowych userów - czy mozna ?
|
|
|
Miałem to napisac w Hyde Park ale w sumie tyczy sie to tej wersji forum przema wiec pisze tu - jesli cos mozna przeniesc ale akurat ta sprawa jest dla mnie wazna na dzien dzisiejszy a w search nie widzialem albo nie znalazlem tego problemu a raczej dodatkowej opcji - a mianowicie:
Czy istnieje mozliwosc calkowitego wylaczenia rejestracji - calkowicie zamknac forum zeby juz nikt nie mogl sie zarejestrowac, mam okreslona liczbe userow czy tam swoje grono osob co sa na forum i nie chce dodatkowych - jest niby aktywacja przez admina ale po co maja sie rejestrowac i nie dostawac aktywacji
Dzieki za jakies wskazowki
Ps. Przy okazji może ktos wie jak zrobic portal/forum na access |
|
|
|
 |
Gadatliwa Kasia
|
|
|
|
Tech

|
Wysłany: 30-04-2004, 09:32
|
|
|
Raczej takiej możliwosci w standardzie nie ma, ale mozna dac czytanie/widoczny/etc na prywante, utworzyc grupe zaufanych osob dodac ich a reszta po rejestracji nic nie widzi. |
_________________ @ home.pl |
|
|
|
 |
Jockey

|
Wysłany: 30-04-2004, 09:53
|
|
|
No mozna zrobic grupe dzialy wszystkie pozamykac i zrobic je tylko dla tych userow co sa teraz ale sama mozliwosc rejestracji pozostanie a wiadomo jak to jest - user sie rejestruje a ja go nieaktywuje albo aktywuje a nie może i tak nigdzie wejsc ... dostalbym na gg albo maila niezle teksty a tak forum zamkniete - brak mozliwosci rejestracji albo zeby gosc klikajac na zarejestruj dostawal info ze forum nie przyjmuje juz nowych userow itp - na paru zachodnich forach widzialem cos podobnego
U mnie akurat calkiem chcialbym zrobic zeby kazda strona/podstrona forum zaczynajaca sie od wom.pl byla na access (wchodzimy do unii a materialy na forum troche sa niezgodne z ich prawem hehe)
Dzieki za odpowiedz - może ktos jeszcze jest w stanie pomoc |
|
|
|
 |
Tech

|
|
|
|
 |
Jockey

|
Wysłany: 30-04-2004, 12:21
|
|
|
Dzieki ale niestety w plikach przema nie ma tych linijek kodu gdzie trzeba dodawac wpisy - sa w phpbb tylko orginalnym ... szkoda ale i tak wielkie dzieki za odzew |
|
|
|
 |
Andrzej.K

|
Wysłany: 30-04-2004, 14:22
|
|
|
Jeśli chcesz to zrobić na stałe... to może poprostu usunąć link Rejestracja z menu... a dla upartych, którzy wpiszę odpowiedni link ręcznie ustawić aktywacj? przez Admina... |
_________________ Andrzej.K |
|
|
|
 |
Przemo

|
Wysłany: 30-04-2004, 15:04
|
|
|
Mozna to zrobic latwo na stale w pliku includes/usercp_register.php Kod: | znajdź:
else if ( $mode == 'register' )
{
poniżej dodaj:
message_die(GENERAL_MESSAGE, 'Niestety rejestracja została wstrzymana');
znajdź:
else
{
$sql = "SELECT MAX(user_id) AS total
zamien na:
else
{
$sql = "SELECT MAX(user_id) AS total
|
|
|
|
|
 |
Jockey

|
Wysłany: 30-04-2004, 15:38
|
|
|
Dzieki - chwilowo (mam zamiar wprowadzic jakos ten access) poradzilem sobie - w overall_header w rejestracji dalem link do strony html na ktorej napisalem ze rejestracja juz nie jest prowadzona pozatym dalem restrykcje dla niezarejestrowanych - po tym otwieralo mi sie Dostęp do tej człąci forum wymaga zalogowania się.Kliknij tutaj ... wiec zmienilem to w lang_main na swoj text pozbawiony linku do rejestracji a na koniec wage plikow musialem pozmieniac w check_files coby bledow nie bylo hehe
Dzieki wszystkim za pomoc - ale przydalaby sie taka funkcja w panelu - naprzyklad wyjezdzam na urlop (zakladajac ze jest 1 admin hehe albo 2 co razem wyjezdzaja) a mam rejestracje z aktywacja admina i nie chce tego zmieniac to przez 2 tygodnie by sie nazbieralo userow w kolejce do aktywacji a maili w skrzynce od nich ile hehe
Pozdrawiam
Ps. Sorry Przemo mialem okno odpowiedzi otworzone dluzszy czas i nie widzialem Twojej odpowiedzi - dzieki dziala juz sprawdzilem ... szkoda tylko ze najpierw gosc musi tyle rubryk wypelniac a na koncu sie dowie ze i tak nic z tego hehe |
|
|
|
 |
DJMaslak
|
Wysłany: 30-04-2004, 17:47
|
|
|
Faktycznie przydatna obcja,, zwlaszcza jak do Unii wejdziemy..
Mysle ze skorzystaja wszystkie fora muzyczne
Dzieki Jockey za podjecie tematu i tobie Przemo za reakcje,, tylko fajnie by bylo jakbys to zrobil przed wypenieniem calego okienka rejestracyjnego... |
|
|
|
 |
Gadatliwa Kasia
|
|
|
|
Przemo

|
Wysłany: 30-04-2004, 17:58
|
|
|
to mozna tez dac w pliku profile.php Kod: | znajdz:
else if ( $mode == 'editprofile' || $mode == 'register' )
{
za tym podaj:
if ( $mode == 'register' )
{
} |
|
|
|
|
 |
|