|
|
phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo
|
|
Przesunięty przez: joli 22-01-2009, 19:25 |
[1.12.*] Logowanie i rejestracja z powrotem na poprzedn? str |
Autor |
Wiadomość |
matyskiewicz
|
Wysłany: 18-05-2006, 17:41 [1.12.*] Logowanie i rejestracja z powrotem na poprzedną str
|
|
|
Witam Zastanawia mnie fakt jak miała by wygladac funkcja logowania tak by po zalogowaniu zostać skierowany na strone z której się logowaliśmy (innej niz forum). Przydałby się również link do wylogowania. Prodobny problem mam z rejestracją. Pomoże ktoś??? |
|
|
|
 |
Gadatliwa Kasia
|
|
|
|
ciaastek

|
Wysłany: 18-05-2006, 17:46
|
|
|
Jeżeli ktoś ma się rejestrować z innej strony (a formularz jest ten sam) to w PA możesz ustawić, żeby przenosiło na jakąś stronę po rejestracji... |
|
|
|
 |
matyskiewicz
|
Wysłany: 18-05-2006, 17:51
|
|
|
A fakt
[ Dodano: 18-05-2006, 18:28 ]
ale jest jeden problem, jesli bede się rejestrował ze strony forum, to przekieruje mnie na zdefiniowaną to będzie kolejne utrudnienie. |
|
|
|
 |
colir
|
Wysłany: 18-05-2006, 19:46
|
|
|
można to łatwo załatwić za pomocą JavaScript.wstawiasz tylko location.back(x) i już. Zamiast x wstawiasz ilość stron które ma user się cofnąć w tył. Jeszcze można by to zrobić w inny sposób poprzez odczytywanie strony referującej. Ale tu musiałaby być zabawa z php |
|
|
|
 |
matyskiewicz
|
Wysłany: 18-05-2006, 20:00
|
|
|
Własnie zastanawialem się nad JS tylko nie zabardzo wiem gdzie tego uzyc.. I w tym jest problem... colir napisał/a: | odczytywanie strony referującej | a tu to nawet niewiem o czym mówisz. Szczerze mówiąc mysle ze najlepiej byloby jakby utworzyc nowy plik loguj.php które po zalogowaniu powracałoby do tej konkretnej strony (ominelibyśmy odswierzanie strony ktore byloby pkonieczne przy JS oraz inne nieprzewidziane bledy). Na tej samej zasadzie powstałby również plik rejestruj.php. Czy ktoś podjął by się pomocy w tym przedsięwzięciu. |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Kopiowanie wszelkich treści zawartych na forum, modyfikacji oraz instrukcji bez zgody administracji i autorów tematów/postów zabronione!