phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

FAQFAQ - PIERWSZA POMOC!!  regulaminREGULAMIN  SzukajSZUKAJ  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload  katalog Forów DyskusyjnychKatalog Forów   FAQ Video tutoriale

Poprzedni temat «» Następny temat
[PROBLEM] WWW.WEBPLUS.NET.PL
Autor Wiadomość
jacunia

Wysłany: 06-04-2006, 19:25   [PROBLEM] WWW.WEBPLUS.NET.PL

Serwer WEBPLUS przesadza. Od wtorku (4.04.2006r) nie działa ani główna strona http://www.webplus.net.pl/ ani fora, które znajdują się na tym serwerze. ja tam miałem bardzo ważne forum, czy nie ma jakiegokolwiek sposobu na odzyskanie danych z forum, do ktorego obecnie nie mam dostepu?
Może ktoś z was ma jakies namiary, np GG admina seriwsu webplus. Prosze o pomoc, albo o jakiekolwiek informacje na temat co się dzieje z webplusem, będe niezykle wdzięczny.

Gadatliwa Kasia 

irekk

Wysłany: 06-04-2006, 19:28   

lol, znowu dali ciala. a oni chca byc konkurencja dla forka.us n/c :mrgreen:

jacunia

Wysłany: 06-04-2006, 19:34   

Ale moze ktoś z was ma jakikolwiek kontakt (mail, gg, telefon) z adminem tego serwisu. Kurcze musze odzyskac tamta bazę. Jak włącza (o ile włączą) serwis to pierwsze co zrobie to przenosze ściagam bazę mojego forum i przeprowadzam się na swoją działkę)

Ivellios

Wysłany: 06-04-2006, 20:31   

jedyne co znalazłem to admin@webplus.net.pl

_Misiek_

Wysłany: 06-04-2006, 20:42   

ech moze to zabrzmi jak zwalanie winy ale tym razem nie ja dalem ciala, a hostingodawca. Serwis stoi na serwerze www.bighost.pl i kilka dni temu padlo wszystko co u nich stalo. Nie dostalem wczesniej zadnej wiadomosci od nich o mozliwych problemach. Od tak z dnia na dzien wszystko wylaczyli. Z tego co sie dowiedzialem to zmieniaja serwery. Nieladnie tylko z ich strony ze o tym nie uprzedzili.... :/

Tez mnie zaczyna taka sytuacja denerwowac. Mam dosc bycia na czyims garnuszku. Jak postawia wszystko spowrotem to pierwsze co zrobie to postaram sie wykrzesac srodki na wlasny serwer. Mam juz upatrzonego dedyka.

Acha... z tego co sie dowiedzialem to postawia wszystko po weekendzie... :/ Wszystkich za ta przerwe w dzialaniu przepraszam w imieniu zarowno swoim jak i hostingodawcy.

jacunia

Wysłany: 06-04-2006, 21:24   

No to rzeczywiście nie twoja wina, aczkolwiek na pewno ja czuję się poszkodowany, bez względu na to czyja to wina. Ale i tak dzieki Ci, że cokolwiek napisałeś, bo już nie wiedziałem co robić. To jest strona mojego klanu w BF (HEROES - 3 miejsce :D ) a ponieważ była już bardzo rozwinięta i było na niej ważne rzeczy dot. klanu , daltego tak mi na niej zalezało. teraz tylko czekać, aż webplus powróci.

PS. Ciekawy jestem jak na to inni (około 5000) użytkownicy, oj będziesz sie musiał tłumaczyć :P

_Misiek_

Wysłany: 06-04-2006, 21:51   

Wiem ze sie bede musial tlumaczyc i to gesto... Szkoda mi tylko tych ludzi, ktorzy nie wiedza co sie dzieje z forami i czy w ogole bedzie to dzialac. Nawet nie mam jak ich poinformowac... :/ Ech... takie momenty mobilizuja czlowieka... Oby tylko hostingodawca nie nawalil i uruchomil wszystko jak najszybciej.

jacunia

Wysłany: 06-04-2006, 22:12   

A niemożesz tymczasem pod adres www.webplus.net.pl włożyc jakąś inną stronę z ogłoszeniem co i jak?

irekk

Wysłany: 07-04-2006, 01:19   

jacunia napisał/a:
A niemożesz tymczasem pod adres www.webplus.net.pl włożyc jakąś inną stronę z ogłoszeniem co i jak?
tak nie da rady. musialby zminic dnsy a to troche trwa - szkoda roboty, czasu itd..

spinacxz

Wysłany: 07-04-2006, 14:25   

a ja tam zainwestowałem w reklame 35 zł :| a nawet połowy wyświetleń mojego banneru nie było :/

_Misiek_

Wysłany: 07-04-2006, 20:54   

Kampanie reklamowe zostana wznowione po zakonczeniu prac technicznych przez bighost.pl. Prosze wybaczyc ta sytuacje.

mickula

Wysłany: 09-04-2006, 12:47   

eee.... webplus i fora stały na zwykłym hostingu? no wybaczcie... ale forka.us z resselera były przeniesione jak powstało 20 for ....

_Misiek_

Wysłany: 10-04-2006, 16:53   

Dla wszystkich zainteresowanych. Webplus znow dziala.
Kampanie reklamowe zostaly wznowione...

mickula napisał/a:
eee.... webplus i fora stały na zwykłym hostingu? no wybaczcie... ale forka.us z resselera były przeniesione jak powstało 20 for ....

Z doswiadczenia wiem ze 20 for bedzie smigalo ladnie na hostingu za mniej niz 10zl/m-c. Kupowac dedyka na 20 for ma dla mnie taki sens jak strzelanie z armaty do muchy.

mickula

Wysłany: 12-04-2006, 22:37   

Mieliście tylko 20 for? Misiek a może połączymy siły bo widze że znasz sie trochę w tych klockach i zaczniemy tworzyc jeden serwis :]

Gadatliwa Kasia 

_Misiek_

Wysłany: 12-04-2006, 23:16   

mickula napisał/a:
Mieliście tylko 20 for? Misiek a może połączymy siły bo widze że znasz sie trochę w tych klockach i zaczniemy tworzyc jeden serwis :]

Mieliśmy w listopadzie 2004. A co do tego laczenia sil to nie jestem przekonany... Mam juz dosc klarowne plany na najblizsze miesiace.

Odpowiedz do tematu