Przesunięty przez: joli 26-09-2007, 08:04 |
Przenoszenie na drugi serwer zniknela czesc postów |
Autor |
Wiadomość |
wojtekb
|
Wysłany: 20-02-2006, 13:37 Przenoszenie na drugi serwer zniknela czesc postów
|
|
|
Podczas przenoszenia forum na nowy serwer podczas wgrywania bazy danych przerwalo połączenia. W zwiazku z tym straciłem czesc postow. Forum na nowej stronie zostało juz otwarte i ludzie zaczeli na nim pisac posty. Mam pytanie czy da sie dograc tamte posty z becupa starego forum tak aby nie stracic nowych postow napisanych juz na nowym serwerze?? |
|
|
|
|
Gadatliwa Kasia
|
|
|
|
regua
|
Wysłany: 20-02-2006, 13:45
|
|
|
wojtekb, wykonaj w phpMyAdminie polecenia z backupa bazy dotyczące tabeli phpbb_posts i phpbb_posts_texts zaczynające się od
i wszystkie stare posty pójdą. Jakby wyskakiwały błędy, to musisz wykonać polecenia dopiero od momentu, w którym przerwało połączenie - tzn. wgrać tylko te posty, których jeszcze nie ma. |
|
|
|
|
wojtekb
|
Wysłany: 21-02-2006, 11:18
|
|
|
Pomysl jest dobry tlko przy ilosci wpisow 20000 wyskakuje ciagle ze juz wpis istnieje. Trudno trafic na posty ktore sie nie wgraly |
|
|
|
|
regua
|
Wysłany: 21-02-2006, 11:24
|
|
|
wojtekb napisał/a: | Pomysl jest dobry tlko przy ilosci wpisow 20000 wyskakuje ciagle ze juz wpis istnieje. Trudno trafic na posty ktore sie nie wgraly | No to przykro mi, ale chyba będziesz musiał to zrobić, jeśli ci naprawdę zależy na tych postach |
|
|
|
|
wojtekb
|
Wysłany: 21-02-2006, 11:35
|
|
|
A czy wpisy tworzone w bazie danych sa pokoleji pierwszy drugi trzeci wpisywane czy losowe numerki,
bo gdyby tak wykasowac wszystkie wpisy bazy danych do tego dnia przenosin a potem tylko uzupelnic z starego becupa?? |
|
|
|
|
regua
|
Wysłany: 21-02-2006, 12:07
|
|
|
Wydaje mi się, że wpisy z tabeli phpbb_posts_texts są połączone z phpbb_posts, tak więc szukanie postów po datach byłoby trudne. |
|
|
|
|
Gadatliwa Kasia
|
|
|
|
wojtekb
|
|