RANGI -> KOLORY w 1.12.* |
Autor |
Wiadomość |
bulion
|
Wysłany: 04-02-2006, 14:07 RANGI -> KOLORY w 1.12.*
|
|
|
Nie trzeba doinstalowywać żadnych dodatkowych modów!
Funkcja ta jest w standardzie.
W stopce widzimy 3 kolorowe rangi:
Administrator • Junior Admin • Moderator
Możemy:
1. zmienić ich kolor
2. wykasować te rangi, i dodać swoje, z innym kolorem, stylem itp. (np. zamiast 'Administrator' to '@Admin').
!Uwaga: zanim przystąpisz do zmian, nadaj plikowi css twojego stylu (np. subSilver.css) CHMOD 777. (tutaj wytłumaczenie jak to zrobić)
Ad.1
PA OGÓLNE STYLE EDYCJA DANYCH STYLU wybierz styl i kliknij edytuj.
Poszukaj pola Kolor Admina, Junior Admina i Moda. Zmień na jaki chcesz. Kliknij 'Wyślij'
Ad.2
PA OGÓLNE STYLE EDYCJA DANYCH STYLU wybierz styl i kliknij edytuj.
Pola Kolor Admina, Junior admina i moda pozostaw puste, czyli wykasuj ich zawartość. Kliknij 'Wyślij'
Następnie wejdź pod, PA GRUPY ZARZĄDZAJ UTWÓRZ NOWĄ GRUPĘ
Wypełnij formularz, wpisując kolor rangi, prefix czyli przedrostek, oraz styl (czy ranga ma być pogrubiona, podkreślona itp..) Klikasz wyślij i po sprawie.
Jeśli chcesz stworzyć grupę np. Moderatorów, to po utworzeniu, w zezwoleniach grup, dajesz tej grupie uprawnienia "Moderator" na wybranych podforach.
Po wszelkich zmianach wykonanych przez PA>edycja stylu należy nadpisać plik css stylu, aby wygląd forum powrócił do normy
Prawda że łatwe?
Prosze nie robić z tego tematu śmietnika, chyba że ktoś chce dostac warna, to spoko
|
_________________ Ex-mod |
Ostatnio zmieniony przez joli 01-10-2007, 16:45, w całości zmieniany 9 razy |
|
|
|
|
Gadatliwa Kasia
|
|
|
|
louner
|
Wysłany: 04-02-2006, 16:33
|
|
|
Bardzo ładnie! Ale mam pytanie. Nawet kiedy usunęłem rangi ze spisu obecnych na forum, w shoutboxie i na samym forum , admin, jr admin i moderatorzy mają taki kolor, jaki ustawiłem w arkuszu styli. Czy jest jakiś sposób, żeby je *całkowicie* wymazać? |
|
|
|
|
longas
|
Wysłany: 08-02-2006, 11:51
|
|
|
ok jest wszystko ładnie napisane, ale nie ma jednej rzeczy (moze jest ale nie zrozumialem)
otoz chodzi mi o to zeby nie było tych kolorów admina i moda na pierwszej stronie z kategoriami forum, jak i liscie z tematami, czy w samych tematach - ogolnie wszedzie procz miejsca ktoe jest na drugim screenie.............
zeby było tak jak w starszej wersji phpbb by przemo ze tylko tutaj działaja te kolory
da sie tak zrobic?? |
|
|
|
|
Radek
|
Wysłany: 08-02-2006, 15:21
|
|
|
nie da sie bez zmiany w kodzie -> jak chchesz to zastap w viewforum, viewtopic, functions .php wsyztskie funkcje color_username na $x[$i]['username']
tzn chodiz o to, ze jak np. w color_username widzisz, ze parametry zaczynaja sie od np. $postrow[$i]['user_id'], $postrow[$i]['username'] itd to zamieniasz f-kcje na $postrow[$i]['username']
jak widzisz ze od $topic_row[$i] to zamieniasz: $topic_row[$i]['username']
kapujesz ? |
|
|
|
|
xlesiu
|
Wysłany: 09-02-2006, 16:04
|
|
|
Dołącze się do tematu. Chciałbym odwrotnie niż longas dwa posty wcześniej. A więc chciałbym by kolory rang były również w tabeli "Forum" takie same jak są w "Kto jest na forum?". Jeżeli to co napisałem nie jest zbyt jasne to wejdzcie na główną stronę forum Przema i chciałbym by ~ModTeam (w przypadku forum Przema) był na ciemny zielony 006600 taki jak kolor Moderatoróww Color ranks.
bulion a da się to zmienić? |
_________________ Jak tłumaczysz mi coś z php to mów do mnie jak do labradora. / krwiodawcy.org |
Ostatnio zmieniony przez xlesiu 09-02-2006, 16:52, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
bulion
|
Wysłany: 09-02-2006, 16:51
|
|
|
xlesiu, tak jest domyslnie ustawione |
|
|
|
|
Francuz
|
Wysłany: 11-02-2006, 18:26
|
|
|
Super to działa nie musze instalowac color ranks wielkie piwo dla buliona |
|
|
|
|
..::WiSu::..
|
Wysłany: 16-02-2006, 16:15
|
|
|
aha... czyli w 1.9 nie da sie zrobić kolorowych rang bez MODA? |
_________________ POZDRAWIAM |
|
|
|
|
Falcone
|
Wysłany: 16-02-2006, 16:16
|
|
|
Nie. |
|
|
|
|
Dunkel Hagen
|
Wysłany: 19-02-2006, 10:19
|
|
|
Witam
mam pytanko jak dodac jakis znaczek np. * do grupy moderatorów w legędzie nie tworząc grupy (bo bym miał w legedzie 5 grup modów) i tak samo do Juniora Admina
z gory dziekuje |
|
|
|
|
FayMoon
|
Wysłany: 23-02-2006, 09:39
|
|
|
bulion napisał/a: | Następnie wejdź pod, PA GRUPY ZARZĄDZAJ UTWÓRZ NOWĄ GRUPĘ
Wypełnij formularz, wpisując kolor rangi, prefix czyli przedrostek, oraz styl (czy ranga ma być pogrubiona, podkreślona itp..) Klikasz wyślij i po sprawie |
Bardzo ładnie. Niestety znaleźć nigdzie nie potrafię informacji, w jaki sposób umieścić nowe rangi w spisie rang, czy też legendzie, jak kto woli.
Niespecjalnie potrafię też zrozumieć w jakim celu stosuje się przedrostki (prefiksy). Czy mógłbym prosić o niezbywającą odpowiedź na obydwa pytania? |
_________________ ?SYNTAX ERROR
READY |
|
|
|
|
bulion
|
Wysłany: 23-02-2006, 11:45
|
|
|
FayMoon napisał/a: | Niespecjalnie potrafię też zrozumieć w jakim celu stosuje się przedrostki (prefiksy) |
Prefiks to symbol, bądź litera poprzedzająca nazwę danej rangi.
Zamiast "Administrator" jest "@Administrator". |
|
|
|
|
FayMoon
|
Wysłany: 24-02-2006, 13:21
|
|
|
bulion napisał/a: | Prefiks to symbol, bądź litera poprzedzająca nazwę danej rangi.
Zamiast "Administrator" jest "@Administrator". |
Dziękuję, ale rozumiem czym są prefiksy Pytałem o zasadność i cel ich użycia
Co z legendą? Kiedyś widziałem na forum poradnik użytkownika They, w którym tłumaczył krok po kroku edycję odpowiednich plików, wprowadzając do legendy nowe rangi. Myślę jednak, że w wersji 1.12.* jest inna metoda, tylko nie wiem jaka |
_________________ ?SYNTAX ERROR
READY |
|
|
|
|
admin_Heart
|
Wysłany: 25-02-2006, 15:26
|
|
|
A od czego zależy budowa kolorów ?
np. zielony jest 006600 |
|
|
|
|
Gadatliwa Kasia
|
|
|
|
bulion
|
Wysłany: 25-02-2006, 16:32
|
|
|
co?
admin_Heart, zacznij pisać jaśniej, to twój kolejny post/temat którego nikt nie potrafi zrozumieć...
i zmień sobie płeć w profilu, bo kobietą to ty nie jesteś |
|
|
|
|
|