|
|
phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo
|
|
[Styl] [Problem] Dynamiczne menu |
Autor |
Wiadomość |
D@nko
|
Wysłany: 28-11-2005, 20:44 [Styl] [Problem] Dynamiczne menu
|
|
|
Styl subSliver ma dynamicznie generowane menu. Ja właśnie ten styl przerabiam(ponoć nie ma odo tego ograniczeń) i chciałbym zastąpić te dynamiczne menu swoim własnym. Gdzie znaleźć wpis odpowiadający za dynamiczne menu? Najgorzej będzie z wyloguj/zaloguj.. Ponieważ to nie jest jeden przycisk, tylko 2 różne... Więc chciałbym poprzez jakiś plik zrobić tak że jeżeli użytkownik jest zalogowany widoczne są przyciski: FAQ, Szukaj, Ludzie, Grupy, Statystyki, Wiadomości, Profil i Wyloguj, a kiedy użytkownik jest niezalogowany: FAQ, Ludzie, Grupy, Statystyki, Rejestracja i Zaloguj(wszystkie wymienione nazwy to są nazwy przycisków, czyli przypisane na poziomie htmla). Także jeżeli user jest już zalogowany, przycisk Wiadomości zmienia grafikę na inną, i nie wyświetla się "Masz "1" nową wiadomość" tylko poprostu to jest link.. Chcę jeszcze powiedzieć że wszystkie przyciski po najechaniu myszą zmieniają kolor. Wiem że z tym będzie bardzo dużo pracy i chyba nikt nie podejmie się jej wykonania, ale ja naprawdę nie znam php i nie wiem jak to zrobić. Bardz proszę o szybką pomoc... |
|
|
|
|
Gadatliwa Kasia
|
|
|
|
geman
|
Wysłany: 28-11-2005, 21:13
|
|
|
Poszukaj w templates/SubSilver/overall_header.tpl
Kod: | <!-- BEGIN switch_user_logged_out -->
<!-- END switch_user_logged_out --> |
Pomiędzy tymi fragmentami kodu wstawiasz kod, który ma byc widoczny dla wszystkich
oraz
Kod: | <!-- BEGIN switch_user_logged_in -->
<!-- END switch_user_logged_in --> |
tutaj zaś kod wyświetli się tylko zalogowanym |
_________________ No PW/GG/mail. Pomagam tylko na forum. |
|
|
|
|
D@nko
|
Wysłany: 28-11-2005, 21:22
|
|
|
Dzięki.. Napewno mi się przyda..
[ Added: 30-11-2005, 17:14 ]
No dobrze, udało mi się zrobić prawie wszystko co tu jest opisane.. Tylko pozostaje jeszcze problem, ajk zrobić by przycisk "menu_wiadomosci" zmienił swoją grafik z 1.gif na 2.gif..
Czy ktoś może wie jak to zrobić?
[ Added: 03-12-2005, 14:15 ]
Nikt nie może mi pomóc? |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Kopiowanie wszelkich treści zawartych na forum, modyfikacji oraz instrukcji bez zgody administracji i autorów tematów/postów zabronione!