|
|
phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo
|
|
Przesunięty przez: joli 27-08-2007, 21:59 |
mam problem z ustaleniem miejsca zapisu kolorów tła |
Autor |
Wiadomość |
d3m0l
|
Wysłany: 27-08-2005, 21:38 mam problem z ustaleniem miejsca zapisu kolorów tła
|
|
|
mam kilka forum i w każdym raczej przerabiam style istniejące by były chodź odrobinę indywidualne, bo w końcu byłoby nudno gdyby wszystko wyglądało tak samo jak mundurki w Chinach
próbowałem znaleźć miajsca w których sa zapisane kolory tła w stylu "Invision" poza wszystkimi ramkami w Portalu i Forum i nie znalazłem, przyszło mi przy tym do głowy cos takiego, czy nie ma gdzieś spisanej np. Tabelarycznie instrukcji dla przeróbki Styli, np. "kolor", "ramki,tło","nazwa","nazwa pliku" itd. chyba by było więcej ciekawych przeróbek.
Ciężko znaleźć na tym forum "searchem" bo np. rzucając hasło "kolor tła portalu" otrzymamy z 80% bicia piany o color ranks,(faktycznie pytania powtarzane bez czytania tego co juz było) chyba ze względu na wielka ilość postów coraz trudniej coś znaleźć.
Z góry dzięki za podpowiedź jak ktoś ma pod ręką rozpiskę ustawień kolorów, czy bitmap tła, w sumie to chyba z setka będzie. |
|
|
|
 |
Gadatliwa Kasia
|
|
|
|
TolkFan

|
Wysłany: 27-08-2005, 21:45
|
|
|
Khem, nie wiem czy dobrze rozumiem pytanie, ale wszytkie kolory są zapisanie w pliku .css |
_________________ Używasz Internet Explorera? => www.browsehappy.pl
Używasz Gadu Gadu? => www.jabberpl.org
Używasz phpBB? => czekaj cierpliwie na Olympusa |
|
|
|
 |
brzanek
|
Wysłany: 28-08-2005, 19:51
|
|
|
i ja przychylam sie do tej prosby bo tez mam z tym problem |
_________________ pozdrawiam all |
|
|
|
 |
irekk

|
Wysłany: 28-08-2005, 19:58
|
|
|
plik overall_header
tlo glownej tabeli -> .forumline
tlo strony -> body |
_________________ Cygantura |
|
|
|
 |
d3m0l
|
Wysłany: 28-08-2005, 22:22 juz znalazłem
|
|
|
trzeba było faktycznie znaleźć nazwę i szukać, w css-ie jest
/* General page style. The scroll bar colours only visible in IE5.5+ */
body {
background-color: #FFFFFF;
ale niestety ma to wpływ zarówno na portal jak i forum, do tego jeszcze w Portalu to tylko cienka ramka w koło a w Forum to całe tło.
W tym forum Przema mamy rameczkę pomarańczową w w/w przypadku po ustawieniu np. #000000 w portalu będzie rameczka a w forum niektóre dane będą nie widoczne. A chciałem taki ładny kolorek #001155.
I nadal uważam, że dobrze by było gdzieś spisać te miejsca.
Jeszcze raz dzięki. |
|
|
|
 |
irekk

|
Wysłany: 28-08-2005, 23:47
|
|
|
d3m0l napisał/a: | I nadal uważam, że dobrze by było gdzieś spisać te miejsca. Wink
Jeszcze raz dzięki. |
dlatego warto przegladac: style.vplus.pl/ tam duzo rzeczy jest omowione |
_________________ Cygantura |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Kopiowanie wszelkich treści zawartych na forum, modyfikacji oraz instrukcji bez zgody administracji i autorów tematów/postów zabronione!