|
|
phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo
|
|
Instalowanie forum |
Autor |
Wiadomość |
Eto13362
|
Wysłany: 28-12-2017, 00:29 Instalowanie forum
|
|
|
Witam,
Nigdy nie miałem problemu z zainstalowaniem PHPBB2, tym razem jak korzystam z hostingu OVH i mysql 5.9 mam lekki problem. Po pomyślnej instalacji klikam "Zakończ instalację" i naglę pojawia się komunikat:
Kod: | phpBB by Przemo : Critical Error
Could not obtain ban information
DEBUG MODE
SQL Error : 1064 You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near 'OR ban_email LIKE '' OR ban_email LIKE ''' at line 4
SELECT * FROM phpbb_banlist WHERE ban_ip IN ('9b853f0d', '9b853fff', '9b85ffff', '9bffffff') OR ban_userid = OR ban_email LIKE '' OR ban_email LIKE ''
Line : 63
File : sessions.php |
Posiadam Anonymous w phpbb_users. Nie znalazłem nigdzie rozwiązania. |
|
|
|
|
Gadatliwa Kasia
|
|
|
|
shanonWEB
|
Wysłany: 28-12-2017, 15:33
|
|
|
w bazie danych brakuje wpisów w tabeli _users, dlatego forum nie działa. Twój problem rozwiąże wgranie innej wersji przema.
P.S Jedyna słuszna to 1.12.8 |
|
|
|
|
Woytec
|
Wysłany: 02-02-2018, 19:42
|
|
|
Eto13362 napisał/a: | Posiadam Anonymous w phpbb_users. | Ma id "-1"? |
|
|
|
|
BnJ
|
Wysłany: 09-02-2018, 19:46
|
|
|
Podepnę się pod temat bo mam dokładnie ten sam problem.
Cały dzień się bawię z tym i nic...
Świeżo zainstalowane forum, już nawet kilka razy =/
Już mam dość xD
Jest konto Anonymous i ma wartość -1
Jest nawet drugie konto admina
Jakiś pomysł żeby coś z tym zrobić? |
|
|
|
|
MajFrost
|
Wysłany: 20-02-2018, 21:40
|
|
|
Udało Ci się coś znaleźć? Jestem na takim samym etapie. W sumie dziwne, bo to problem występujący zaraz po instalacji. Nie bardzo wiem co mogłem zepsuć. |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Kopiowanie wszelkich treści zawartych na forum, modyfikacji oraz instrukcji bez zgody administracji i autorów tematów/postów zabronione!