|
|
phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo
|
|
Tabelka "Informacje" + pola w profilu |
Autor |
Wiadomość |
TheMortiS
|
Wysłany: 21-05-2017, 15:38 Tabelka "Informacje" + pola w profilu
|
|
|
Dzień dobry. Żeby nie zaśmiecać mojego poprzedniego tematu, zakładam nowy, z dwoma nowymi problemami.
1. Czy istnieje modyfikacja/kod na stworzenie tabelki "Informacje", którą można edytować w PA?
Screen: http://imgur.com/HcQCspL
Jeżeli tak to bardzo proszę o linka/kod i wytłumaczenie.
2. Otóż, od niedawna mam problem z wyglądem profilu w poście. Mianowicie chodzi Mi tutaj o pola w profilu. Pod każdym z nowo utworzonych pól, pojawia się napis informacje. Wygląda to w ten sposób:
Informacje
SA:MP: Kossak
Informacje
Gang oficjalny: Brak
Informacje
Ulubiony pojazd: Bullet
Informacje
Ulubiona broń: Desert Eagle
Screen: http://imgur.com/oi07eeV
W załączniku umieszczam mój plik viewtopic_body.tpl
viewtopic_body.rar
|
Pobierz Plik ściągnięto 470 raz(y) 2,51 KB |
|
|
|
|
 |
Gadatliwa Kasia
|
|
|
|
shanonWEB
|
Wysłany: 21-05-2017, 15:50
|
|
|
1. PA -> Ogólne -> Konfiguracja -> Strony Głównej ->Włącz ogłoszenie na forum -> Dodaj treść ogłoszenia (można zmienić nazwę belki z "Ogłoszenia" na "Informacje" w tłumaczeniu)
2. Sprawdź raz jeszcze z instrukcją dodawania nowych pól - czy nie zostało coś zduplikowane. www.psgdm.cba.pl - nie dziala. |
|
|
|
 |
TheMortiS
|
Wysłany: 21-05-2017, 16:23
|
|
|
Co do pierwszej Twojej wypowiedzi, to chodzi o to, że na www.pbsdm.pl jest i belka Informacje i belka Ogłoszenie. Zastanawiam się, czy nie skopiować kodu odpowiadającego za ogłoszenie i tylko zmienić jego nazwę, ale czy to zadziała?
Przepraszam za nie bieżące aktualizowanie profilu, po prostu często o tym zapominam. Nowy adres forum: www.psg-serv.cba.pl.
Co do pól, to gdzie znajduje się ta instrukcja? I czy zerknąłeś do pliku który umieściłem w załączniku? |
|
|
|
 |
shanonWEB
|
Wysłany: 21-05-2017, 16:35
|
|
|
TheMortiS napisał/a: | Co do pierwszej Twojej wypowiedzi, to chodzi o to, że na www.pbsdm.pl jest i belka Informacje i belka Ogłoszenie. Zastanawiam się, czy nie skopiować kodu odpowiadającego za ogłoszenie i tylko zmienić jego nazwę, ale czy to zadziała?
Przepraszam za nie bieżące aktualizowanie profilu, po prostu często o tym zapominam. Nowy adres forum: www.psg-serv.cba.pl.
Co do pól, to gdzie znajduje się ta instrukcja? I czy zerknąłeś do pliku który umieściłem w załączniku? |
Posiadasz niestandardowe, dodatkowe pola w profilu, więc zakładam, że skorzystałeś z pluginu. Musisz teraz znaleźć jego temat i przeanalizować pliki z instrukcją, bo jest prawdopodobieństwo nadpisania tej samej funkcji w dwóch miejscach (dlatego może powtarzać się tekst "informacje"). (to jest ten plugin -> http://www.przemo.org/php...=549298#549298)
1. PA -> Ogólne -> Konfiguracja -> Strony Głównej ->Włącz ogłoszenie na forum -> Dodaj treść ogłoszenia (można zmienić nazwę belki z "Ogłoszenia" na "Informacje" w tłumaczeniu)
Znajdziesz w panelu admina i dodasz informacje jakie chcesz by się pojawiły na stronie, np. głównej. |
|
|
|
 |
TheMortiS
|
Wysłany: 21-05-2017, 16:56
|
|
|
Co do 1. to pokombinuję.
A co do drugiej sprawy, to jeżeli byłbyś na tyle dobry, zedytowałbyś Mi ten plik, tak aby pozbyć się błędów? Byłbym Ci dozgonnie wdzięczny.
EDIT:: Naprawiłem błąd. Wystarczyło usunąć
Kod: |
<div class="post_profil">
<span class="post_profil_user">Informacje</span>
<div class="post_profil_left">
<span class="postdetails"> |
spod:
Kod: | <!-- BEGIN custom_fields_avatar --> |
i dać ten kod ponad Kod: | <!-- BEGIN custom_fields_avatar --> | .
[ Dodano: 21-05-2017, 17:26 ]
A czy mógłbyś Mi jeszcze powiedzieć, co zrobić aby te standardowe pola (Wiek, Skąd, Dołączył, GG etc) pogrubić, a treści po dwukropku (np. Skąd:) były już bez pogrubienia?
Przykład
? |
|
|
|
 |
shanonWEB
|
Wysłany: 21-05-2017, 17:47
|
|
|
TheMortiS, w templates/lang_polish/lang_main.php
zmień:
Cytat: | $lang['Joined'] = 'Doł±czył'; |
na:
Cytat: | $lang['Joined'] = '<b>Doł±czył</b>'; |
zmień:
Cytat: | $lang['Joined_she'] = 'Doł±czyła'; |
na:
Cytat: | $lang['Joined_she'] = '<b>Doł±czyła</b>'; |
zmień:
Cytat: | $lang['Age'] = 'Wiek'; |
na:
Cytat: | $lang['Age'] = '<b>Wiek</b>'; |
zmień:
Cytat: | $lang['Location'] = 'Sk±d'; |
na:
Cytat: | $lang['Location'] = '<b>Sk±d</b>'; |
|
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Kopiowanie wszelkich treści zawartych na forum, modyfikacji oraz instrukcji bez zgody administracji i autorów tematów/postów zabronione!