masowe usuwanie uzytkowników/spamerów |
Autor |
Wiadomość |
Marek83
|
Wysłany: 03-01-2017, 10:14 masowe usuwanie uzytkowników/spamerów
|
|
|
Witajcie
Na forum mam mnóstwo rejestracji, ale robionych przez człowieka. Żadne zabezpieczenia, losowe liczby, odpowiedzi na pytania itd nie pomagają. Rejestrują się, dodają sobie jakiś podpis w profilu lub strone www i na tym się kończy. Czy mógłby mi ktoś podpowiedzieć jakby wynaleźć tych wszystkich uzytkowników z ostatnich kilku miesięcy i jak brzmiałoby zapytanie na ich usunięcie z góry dziekuje za pomoc
Pozdrawiam
M |
|
|
|
|
Gadatliwa Kasia
|
|
|
|
sebus231
|
Wysłany: 07-01-2017, 13:57
|
|
|
Nie ma takiej możliwości mozesz zablokowac jego wejscie na forum po przez blokade IP. |
_________________ Lubię robić to co robię! |
|
|
|
|
Marek83
|
Wysłany: 09-01-2017, 09:42
|
|
|
Może sprecyzuje.
Jak by brzmiało zapytanie, którym mógłbym usunąć uzytkowników z bazy wraz z ich ewentualnymi postami.
Spisałbym sobie ich nicki i dodał do zapytania i wtedy masowo ich usunął. |
|
|
|
|
shanonWEB
|
Wysłany: 09-01-2017, 14:39
|
|
|
Marek83 napisał/a: | Może sprecyzuje.
Jak by brzmiało zapytanie, którym mógłbym usunąć uzytkowników z bazy wraz z ich ewentualnymi postami.
Spisałbym sobie ich nicki i dodał do zapytania i wtedy masowo ich usunął. |
Spokojnie, użytkownik nad Tobą ma w zwyczaju pisać bez sensu. Lepiej było by gdybyś sprawdzał od dnia dzisiejszego, wstecz 30dni. Zainstaluję przemka i dam Tobie znać jakie zapytanie. |
|
|
|
|
wlprzemek
|
Wysłany: 06-02-2017, 16:33
|
|
|
Mam ten sam problem tzn rejestrują się i linkują swoje www (to penie nowa metoda SEO ) w podpisach i w polu profilu www.
Jak wyłączyć to pole w profilu gdzie jest www??? |
_________________ PoDsTaWa To DoBrA zAbAwA |
|
|
|
|
shanonWEB
|
Wysłany: 06-02-2017, 20:50
|
|
|
w profile_view_body.tpl znajdź:
Kod: | <!-- BEGIN website --> |
usuń:
Kod: | <!-- BEGIN website -->
<tr>
<td valign="middle" align="right" nowrap="nowrap"><span class="gen">{L_WEBSITE}: </span></td>
<td><span class="gen"><b>{WWW}</b></span></td>
</tr>
<!-- END website --> |
W profile_add_body.tpl znajdź:
usuń:
kod w załączniku
P.S Kod do usunięcia w załączniku, ponieważ hosting forum blokuje. Zrób kopie zapasową plików na wszelki wypadek. |
|
|
|
|
Gadatliwa Kasia
|
|
|
|
ElectricalStorm
|
Wysłany: 20-09-2017, 23:25 Re: masowe usuwanie uzytkowników/spamerów
|
|
|
Marek83 napisał/a: | Witajcie
Na forum mam mnóstwo rejestracji, ale robionych przez człowieka. Żadne zabezpieczenia, losowe liczby, odpowiedzi na pytania itd nie pomagają. Rejestrują się, dodają sobie jakiś podpis w profilu lub strone www i na tym się kończy. Czy mógłby mi ktoś podpowiedzieć jakby wynaleźć tych wszystkich uzytkowników z ostatnich kilku miesięcy i jak brzmiałoby zapytanie na ich usunięcie z góry dziekuje za pomoc
Pozdrawiam
M |
Mozesz na forum w linku Uzytkownicy wyswietlic ich wg daty rejestracji od najnowszego.
Klikasz pozniej na nich z poziomu admina i usuwasz im konta... Skoro to robota ludzka to
zapewnie nie ma ich w tysiacach... wiec i recznie mozna to usunac.
Mam ten sam problem, uzytkownikow co prawda az tak wiele nie mam
ale po wylaczeniu stopek na forum problem prawie rozwiazal sie sam. |
|
|
|
|
|