|
|
phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo
|
|
Zobacz posty nieprzeczytane - nie znikają po przeczytaniu |
Autor |
Wiadomość |
thomas2411
|
Wysłany: 30-09-2015, 08:29 Zobacz posty nieprzeczytane - nie znikają po przeczytaniu
|
|
|
Cześć,
przeniosłem forum na nowy serwer, odtworzyłem Search w kilkunastu próbach, bo teraz baza ma około 2GB. Niestety teraz jak przejdę do zakładki "Zobacz posty nieprzeczytane" search.php?search_id=newposts widzę nieprzeczytane posty, wchodzę w dany post, wracam do tej zakładki, odświeżam i post nadal widnieje jako nieprzeczytany. Jeśli natomiast wejdę do jakiegoś wątku, przeczytam, wracam forum wyżej to tam już wątek jest oznaczony jako przeczytany.
W zakładce Nieprzeczytane natomiast tak jak pisałem, post nie znika albo znika, ale po np 30 sekundach. Czasami po 2.
Czy ktoś się orientuje co może być problemem? |
|
|
|
 |
Gadatliwa Kasia
|
|
|
|
kooza

|
Wysłany: 30-09-2015, 18:37
|
|
|
Problem leży w pliku search.php tak mi się raczej wydaje, bo nie przenosi do ostatniego postu tylko do tematu gdy jest stronicowanie. |
|
|
|
 |
thomas2411
|
Wysłany: 30-09-2015, 20:14
|
|
|
Przenosi do ostatniego postu w temacie. Nawet jak przejrzę wszystkie strony, to efekt ten sam. Poza tym na uprzednim serwerze działało. Więc albo coś z ustawieniami serwera, albo coś nie tak za tablicami search, tak podejrzewam. |
|
|
|
 |
irekk

|
Wysłany: 01-10-2015, 11:06
|
|
|
wiadomości nieprzeczytane są w tabeli read_history i nie ma to nic do searcha. |
_________________ Cygantura |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Kopiowanie wszelkich treści zawartych na forum, modyfikacji oraz instrukcji bez zgody administracji i autorów tematów/postów zabronione!