Hosting dla For phpBB by Przemo |
Autor |
Wiadomość |
knebel

|
Wysłany: 19-08-2005, 10:30 Hosting dla For phpBB by Przemo
|
|
|
Witam,
Jestem adminem serwisu www.dchub.pl. Jak wszyscy szukałem jakiegoś porządnego konta aby postawić na nim swój serwis i forum phpBB - lecz czytając opinie ludzi o poczynaniach Firm "krzaków" Hostingowych, zakładanych przez "przedsiębiorczych" 12- latków i porównując ceny z serwisami nie budzącymi wątpliwości - postanowiłem sam sobie wykupić taki serwerek dedykowany na własność. - po prostu wyszło mi taniej
Nie prowadzę żadnej działalności gospodarczej (NIP, Regon) a serwerek wykupiony w USA słuzy tylko i wyłącznie dla moich potrzeb i kilku znajomych (głównie www + mail)
Jeżeli jest ktoś kto by chciał dostać konto na serwie to za drobną opłatą (bez jakihś tam szaleństw) jestem w stanie takowe pozakładac. Nie nastawiam sie na korzyści finansowe i nie to było powodem wykupienia tego serwera. Pracuje i nie mam czasu poświęcać się temu zajęciu w takim czasie jakby należało przy hostowaniu stron. Jestem po prostu webmasterkiem z zamiłowania i robie to bo lubie . Jedyne co chce to obniżyć sobie koszta utrzymania serwera - który ma sporo mocy i zasobów aby mogli skorzystać z niego inni.
Docelowo niechce i nie planuje założyć takich kont więcej niż 30 - 40 (Jeśli oczywiście znajdą się chętni). Serwek pracuje już od ponad roku i sam nie miałem z nim żadnych kłopotów, jak równiez od strony Providera świadczącego usługę...
Jest php, jest sql, jest C-panel.Tym co wiedzą o co biega nie musze tłumaczyć. ;P
Jedyny minus to taki: Nie robie i nie odpowiadam za backupy kont - to indywidualna sprawa użytkownika.
Jeśli jest ktoś chętny to pytajcie - postaram sie odpowiedzieć w miare wyczerpująco.
Nie wystawiam żadnych rachunków, |
Ostatnio zmieniony przez knebel 19-08-2005, 12:09, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
 |
Gadatliwa Kasia
|
|
|
|
ORI

|
Wysłany: 19-08-2005, 10:38
|
|
|
Jakie ma parametry serwerek w ogole ? I jak z limitami ? Poza tym radzilbym uwazac zeby ktos Ci go nie zapchal |
|
|
|
 |
knebel

|
Wysłany: 19-08-2005, 10:48
|
|
|
procek Intel Celeron 2,4 Ghz, 1 GB Ramu, Limit miesieczny 1,2 TB (UL + DL), HDD wolnej powierzchni ok 50 GB.Aktualnie wykorzystuje maszyne w 10 - 15% jej możliwości.
Od ponad roku nie zdarzyło mi sie aby była przerwa w dostępie ONLine - no poza moimi kilkuminutowymi restartami 1 - 2 razy w miesiącu w zależności od potrzeb.
Jesli sie ktoś zdecyduje to dostanie swój własny limit transferu i powierzchnie... wiec nie sądze aby zapchał maszyne. Zawsze można sie dogadać i uzgodnić podstawowe rzeczy... nie chce nic nikomu narzucać, sam nie lubie jak mnie ktoś blokuje ale jeśli ktoś bedzie chciał dużo i zapłaci za to - to nie widze problemu Tak czy owak będziemy jechać na tym samym "wózku" |
|
|
|
 |
patrick
|
Wysłany: 19-08-2005, 18:12
|
|
|
knebel napisał/a: | procek Intel Celeron 2,4 Ghz, 1 GB Ramu |
No to swietna platforma sprzetowa plus cpanel nie no extra. Ile tam chcesz kont ?
Przeciez celeron sie nie nadaje na zastosowania serverowe.
knebel napisał/a: | Limit miesieczny 1,2 TB |
Czyli napisz 1200 Gb, w dziedzinie sevrerow dedykowanych transfer jest liczony w Gb |
|
|
|
 |
knebel

|
Wysłany: 19-08-2005, 20:04
|
|
|
patrick napisał/a: | niechce mi sie liczyc ale klamiesz bo nie stac by cie na to bylo |
Jakiego żądasz dowodu..? Troszeczke pokory - twierdzisz, że kłamię..?
...polecam ten link: www.knebel.dchub.pl/transfery.jpg
może on sprawi że w końcu mi uwierzysz. A jeśli nadal sceptycznie do tego podchodzisz to daj znać na PM - zawale cie jeszcze lepszymi grafami, kiedy to serwer pożerał ponad 80 GB na dobe . Te 1,2 TB na 100 MBit Uplink to też nie wiele - przy kupnie usługi zastanawiałem sie nad 50 MBit UpLink - Unmetered.
ps. hmm, najwidoczniej mnie stać... . A myślałem, że na tym Forum są Moderatorzy z wyobraźnią |
|
|
|
 |
knebel

|
Wysłany: 19-08-2005, 20:13
|
|
|
No z tą podmianka to było nie ładne
patrick napisał/a: |
Czyli napisz 1200 Gb, w dziedzinie sevrerow dedykowanych transfer jest liczony w Gb |
Sorry mogłem sie pomylić.. ale te 28,8 GB w tym przypadku to pestka |
|
|
|
 |
vegetagt

|
Wysłany: 19-08-2005, 21:07
|
|
|
patrick napisał/a: | No to swietna platforma sprzetowa plus cpanel nie no extra. Ile tam chcesz kont ?
Przeciez celeron sie nie nadaje na zastosowania serverowe. |
czemu nie? no dobra ogólnie sie raczej nie nadaje ale przeciez on nie chce na tym robic firmy duzej a chce dać pare kont przyjaciołom i pare odsprzedać za symboliczną kwotę. |
_________________ JA NAPRAWDE NIE UDZIELAM POMOCY NA GG/PW I NIE ODPOWIADAM NA PYTANIA!
Ja pomogłem, Pan pomógł. Kto pomógł? Ci państwo |
|
|
|
 |
daroo
|
Wysłany: 19-08-2005, 21:21
|
|
|
Domeny też masz na sprzedaż? |
|
|
|
 |
knebel

|
Wysłany: 20-08-2005, 00:04
|
|
|
Nie prowadze działalności gosp - zatem domen nie sprzedaje
Ale możesz zaparkować domenke jeśli masz swoją
I nie serwuje Hostingu dla zarobku... |
Ostatnio zmieniony przez knebel 20-08-2005, 08:00, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
knebel

|
Wysłany: 06-09-2005, 12:10
|
|
|
Kontaktowałem sie z Providerem w sprawie domen.
Mam dojście do domen .com i .net w cenie 5.99$ rocznie. |
|
|
|
 |
Solinarius

|
Wysłany: 06-09-2005, 12:43
|
|
|
A może napiszesz jeszcze orientacyjnie jaka kasa wchodziw grę?
Cytat: | niechce mi sie liczyc ale klamiesz bo nie stac by cie na to bylo |
Cytat: | Czyli napisz 1200 Gb, w dziedzinie sevrerow dedykowanych transfer jest liczony w Gb |
|
_________________ Nie mam czasu zajmować się stronami innych - Ci co się załapali to się załapali
nie ma więcej spamu |
Ostatnio zmieniony przez Solinarius 06-09-2005, 13:01, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
patrick
|
Wysłany: 06-09-2005, 12:46
|
|
|
knebel napisał/a: |
Mam dojście do domen .com i .net w cenie 5.99$ rocznie. |
w domenach trzeba lapac promocje
Przykladowo yahoo.com oferowalo ostanio domeny .com za 2 $... |
|
|
|
 |
knebel

|
Wysłany: 06-09-2005, 12:50
|
|
|
Solinarius napisał/a: | A może napiszesz jeszcze orientacyjnie jaka kasa wchodziw grę?
knebel napisał/a: | niechce mi sie liczyc ale klamiesz bo nie stac by cie na to bylo |
knebel napisał/a: | Czyli napisz 1200 Gb, w dziedzinie sevrerow dedykowanych transfer jest liczony w Gb |
|
Cytujesz posty Patrick'a - nie moje... Jak mam to odbierać ? |
Ostatnio zmieniony przez knebel 06-09-2005, 13:00, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
knebel

|
Wysłany: 06-09-2005, 12:53
|
|
|
Patrick napisał/a: | Przykladowo yahoo.com oferowalo ostanio domeny .com za 2 $... |
oferowało... czyli już nie oferuje - Daroo pytał o domeny, więc mu odpisuje co moge załatwić... |
|
|
|
 |
Gadatliwa Kasia
|
|
|
|
Solinarius

|
Wysłany: 06-09-2005, 12:59
|
|
|
knebel napisał/a: | Cytujesz posty Patrick'a - nie moje... Jak mam to odbierać ? |
Wiem czyje cytuje,już poprawiam bo przy szybkiej tak dziwnie wyszło . nie odpowiedziałeś jednak na moje pytanie. |
_________________ Nie mam czasu zajmować się stronami innych - Ci co się załapali to się załapali
nie ma więcej spamu |
|
|
|
 |
|